Akelan muistilista syksyyn 2022

Hei uusmaalainen akela! Tähän viestiin on koottu erilaisia materiaaleja, jotka ovat hyödyksi sinulle, kun käynnistät ryhmäsi toimintaa nyt syksyllä!

1. Kokousvinkit syksyn aloitukseen

Voit hyödyntää valmiit kokousohjelmat syksyn kuuteen ensimmäiseen sudenpentukokoukseen!

Kokousohjelmat

2. Syksyn koulutukset akelalle

Koulutus akelan tehtävään:

Turvallisesti yhdessä -koulutus:

Suomen Partiolaisilla on käytössä Turvallisesti yhdessä -ohje, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, lapsen oikeuksien toteutumista ja partiotoiminnan laatua. Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille partiolaisille (sekä ryhmänjohtajille iästä riippumatta). Kurssi suoritetaan Partion Moodlessa, ja suoritus on voimassa viisi vuotta. Tutustu koulutukseen

3. Partio-ohjelmasovellus Kompassi

Kompassi on viime vuonna julkaistu kännykkäsovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen. Partiolainen voi merkitä Kompassiin, minkä aktiviteetin on tehnyt ja merkintä menee ryhmänjohtajalle hyväksyttäväksi. Vaihtoehtoisesti ryhmänjohtaja pääsee suoraan merkitsemään aktiviteetin koko ryhmälle.

Kompassiin pääset osoitteesta kompassi.partio.fi.

Ohjeet ja tuki

Ohjeita sovelluksen käyttöön täällä.

Suomen Partiolaiset järjestää syksyllä kaksi koulutusiltaa, joissa käydään läpi ryhmänjohtajien kuksatoimintoja ja kompassin käyttöä:

4. Seppo.io

SEPPO.io on alusta, joka mahdollistaa pelien käyttämisen oppimis- ja opetustarkoituksiin. Kaikki jäsenmaksun maksaneet yli 15-vuotiaat partiolaiset voivat käyttää SEPPO-pelialustaa omalla partioID -tunnuksellaan. Voit hyödyntää SEPPO-alustaa viikkokokousten toteuttamisessa käyttämällä alustalle valmiiksi luotuja pelejä tai kehittämällä omia. 

Tutustu sovellukseen

5. WhatsApp-lista akeloille ja sammoille

Liity uusmaalaisten akeloiden ja sampojen WhatsApp-listalle ja saat aktiviteetti- ja tapahtumavinkkejä (noin 2 x kuukaudessa)!

Liity listalle tästä

Jäitkö kaipaamaan vielä jotain?

Akelan opas on sivusto, jonne on koottu kaikki perustieto sudenpenturyhmän vetämisestä:

akelan opas