Kevään 2022 Lippukuntapäivä 26.3. Karkkilassa

Lauantaina 26.3. Karkkilassa Nyhkälän koululla järjestetään Uudenmaan Partiopiirin Lippukuntapäivä ja kevätkokous. Lippukuntapäivä on kaikille piirin lippukunnissa toimiville samoajille, vaeltajille ja aikuisille tarkoitettu maksuton tapahtuma. Tarjolla on työpajoja, jotka antavat tukea ja motivaatiota pestiin ja partiotoimintaan. Tule nappaamaan parhaimmat ideat lippukuntasi toimintaan!

Aamupäivän työpajoissa voi tällä kertaa perehtyä vaeltajaohjelmaan, jäsenrekisteri Kuksaan, aikuisten rekrytointiin tai partion symboliikkaan. Voit pohtia partion jäsenyyskäsitystä tai kiittämistä partiossa tai saada tukea roikkumaan jääneen Ko-Gi-kurssin raporttiin. Tai sitten voit käyttää aamupäivän kehosi ja mielesi huoltoon joogatunnilla!

Työpajojen jälkeen tarjolla on lounas ilmoittautuneille, jonka jälkeen on Uudenmaan Partiopiirin kevätkokous. Kokouksesta voit lukea täältä.

Lippukuntapäivän työpajat:

Mitä on partiolaisuus? Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan uutta Suomen Partiolaisten Uudet tavat harrastaa partiota -kärkkihankkeen työpajaan! Työpaja tuo sinut perimmäisten kysymysten äärelle. Kuka on partiolainen – ja kenet laskemme mukaan jäseneksemme? Pääset pohtimaan sitä, mikä yhdistää partiolaisia ympäri maailman ja millä eri tavoilla partiota voi harrastaa. Aivonystyrät oikeaan asentoon, ja hyppää kerralla partion syvään päätyyn!

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, ei siis tarvitse omata nappuloita taikka pj-valtakirjaa - keskusteleva asenne riittää! 

 

Moi Ko-gi kurssin käynyt! Jumittaako Ko-gi raportin teko? Tästä työpajasta saat vinkkejä miten viimeistellä roikkumaan jäänyt ko-gi raportti ja nappulat vihdoin kaulaan.  Minkään ko-gin kurssin suorittamisesta ei ole liian pitkä aika: viimeistely raportille on mahdollista, ja tosi hyvä ajankohta voisi olla juuri NYT!  

Ei haittaa myöskään jos yhteys alkuperäiseen ohjaajaan on kadonnut, voimme tarjota halutessasi uuden ohjaajaan ja vaikka miettiä kehittämistehtävänkin aiheen uudestaan. Mikäli on haasteita järjestää itselleen kirjoitusaikaa, siihenkin meillä on ajatuksia tarjolla. 

Eli rohkeasti mukaan ja pohtimaan miten just sun raportti saadaan maaliin! 

Tule perehtymään vaeltajaohjelmaan! Tiedätkö mikä on vaelluskartta, suuntaus ja pakollinen rasti? Entä Suomi-projekti tai ulkomaanprojekti? Mitä vaeltajaluotsi tekee? Paja on kaikille, jotka haluat perehtyä vaeltajaohjelmaan ja saada vinkkejä sen toteuttamisesta lippukunnassa. 

(Kysy mahdollisuutta käydä luotsikoulutuksen vaeltajaohjelman perusteet -moduuli työpajan yhteydessä: mervi.somervuori@partio.fi)

Annetaanko teidän lippukunnassa palautetta? Onko usein vapaaehtoisten kiittämiseen aihetta, mutta keinot siihen vähissä? Haluaisitko kuulla lisää erilaisista ansiomerkeistä? Tässä työpajassa pohditaan erilaisia palautteen antamisen keinoja ja sitä, miten lippukunnan kiittämiskulttuuria voisi kehittää. 

Työpajan aluksi ulkoillaan. 

Mitä kaikkea siihen aikuisrekrytointiin liittyykään? Jääkö lippukunnassa uudet ryhmät perustamatta johtajapulan takia? Onko aina "samat naamat" vuodesta toiseen tekemässä juttuja? Onko innostus uusiin asioihin hukassa? Tässä työpajassa pohditaan parhaita keinoja aikuisrekrytointiin eli mitä, missä ja milloin? Tule mukaan kuulemaan vinkkejä ja kertomaan omia ajatuksesi teemaan liittyen.  

Työpaja toteutetaan ulkona Seppo.io-sovelluksen avulla. Varaa mukaasi siis ulkoiluun sopivat vaatteet ja älypuhelin. 

Symboliikka on yksi partiomenetelmän osa-alueista. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan siitä, millaista partion symboliikka on lippukunta-, piiri- ja SP-tasolla sekä maailmalla.

Halutessasi saat työpajaan jälkeen sähköpostiisi työpajan vetäjän Timo Karkolan aineiston, joka auttaa symboliikasta keskustelua ja sen soveltamista lippukunnassasi. 

Haluamme, että partio on yhtä moninainen kuin sitä ympäröivä yhteiskunta. Miten saamme mukaan erilaisista taustoista tulevat lapset, nuoret ja aikuiset lippukunnan toimintaan? Mitä konkreettista teidän lippukunta voisi tehdä esteiden tunnistamiseksi ja madaltamiseksi? Lippukuntien tueksi on jo paljon erilaisia materiaaleja ja työkaluja - tervetuloa tutustumaan aiheeseen, kuulemaan vinkkejä ja ideoimaan uutta! 

Perehdytään partion jäsenrekisteri Kuksan käyttöön ja sen eri ominaisuuksiin osallistujien toiveiden mukaisesti. Esimerkiksi: Lippukunnan tietojen hallinta, jäsentiedot ja partion uusi asiointipalvelu, tapahtuman luominen, ryhmätiedot ja aktiviteetit sekä rajapinta Kompassiin, laskutus, poimintatyökalu.

Otathan mukaan oman älylaitteen, jolla voi käyttää Kuksaa. 

Tule aloittamaan lippukuntapäivä rentouttavalla joogatunnilla! Tunti on 60min pitkä ja se pidetään klo 10-11.00. Tuothan oman maton tai alustan mukanasi.  

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu Lippukuntapäivään täällä ja erikseen työpajaan täällä 20.3. mennessä!