Uusimaa – Lippukuntapäivä ja piirin kevätkokous

Kevään Lippukuntapäivissä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirinkevätkokouksessa. Lippukuntapäivät on juuri sinua lippukunnassa toimivaa varten. Tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi!

Tänä keväänä tapahtumaan voi osallistua perinteisesti yhdeksi päiväksi tai lauantaiksi ja sunnuntaiksi. Lauantaina päivällä pääset osallistumaan messupisteisiin, työpajoihin ja piirin kokoukseen. Illalla on luvassa rentoa ohjelmaa ja saunomista. Sunnuntaina on ohjelmassa leikkikurssi ja vertaistapaamisia mm. ikäkausiryhmien johtajille.

Tapahtumapaikkana Raaseporissa toimii Karjaan VPK (Keskuskatu 63, 10300 Raasepori). Rakennuksessa pidetään päivien ohjelmat, kevätkokous ja siellä myös majoitutaan. Lauantain iltaohjelma on saunarakennuksella n. 800 m päässä VPK-rakennuksesta. Saunalle joko kävellään ja tarvittaessa järjestetään kimppakyytejä. Yöpyminen tapahtuu VPK:n lattialla omien yöpymisvarusteiden kanssa. Majoituspaikalla ei ole suihkuja, mutta sauna on käytössä sekä lauantai-illan että sunnuntaiaamun. Tapahtumaan otetaan omat astiat mukaan.

VPK:n rakennukseen on esteetön sisäänkäynti. Sisällä on hissi.

Tiloja voi tarkastella täältä: VPK: https://karisfbk.fi/fi/tilat/   Sauna: https://www.joggingteam.fi/


PÄIVIEN AIKATAULU

Lauantai:

Karjaalle saapuu lauantaina junat Helsingistä klo 9.31 (lähtö 8.36), 11.31 (lähtö 10.36) ja 12.31 (lähtö 11.36) Ensimmäisellä ehdit jo aamukahveille ja ohjelmaan, seuraavilla piirin kevätkokoukseen.

9–10 Aamukahvit

10–12 Messupisteitä ja työpajoja

12–13 Lounas

12.30–13 Valtakirjojen tarkistus

13–17 Piirin kokous

17 Päivällinen - Saunatiloilla

18 Iltaohjelmaa ja saunomista

Iltapala


Sunnuntai:

Sunnuntain vertaistapaamisiin ehdit junalla, joka on Karjaalla 9.28 (lähtö Hki 8.33). Vertaistapaamiset kestävät noin 2 tuntia ja aluksi on kaikille yhteistä ohjelmaa.

7–9 Aamusauna

8–10 Aamupala

10–11 Leikkikurssi

11–13 Vertaistapaamiset

13–14 Lounas ja siivous

Juna Karjaalta Helsinkiin lähtee kello 14.28.


MESSUPISTEIDEN KUVAUKSET:

Ohjelmauudistus esittäytyy

Tervetuloa juttelemaan ohjelmauudistuksesta!

Joko teidän lippukunnastanne löytyy vastuullisuusvastaavan pesti?

o  Suomen Partiolaiset on asettanut tavoitteeksi olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Se syntyy tekojen kautta. Vastuullisuusvastaavaon uusi pesti lippukuntiin. Vastuullisuusvastaavan tehtävänä on katsoa,että kestävän kehityksen teemat toteutuvat lippukunnissa. Hän huolehtii, että lippukunnan kaikessa päätöksenteossa ja suunnittelussa huomioidaan vastuullinentoiminta ja kestävä kehitys. Vastuullisuusvastaavan olisi hyvä istualippukunnan hallituksessa. Tule messuosastolle tutustumaan tähän pestiin piirinvastuullisuusryhmän opastuksella.

Ko-Gi raportti kuntoon

o  Kolmiapila Gilwell – kurssi on käyty, mutta raportin tekeminen haastaa tai jäikö raportti vain kesken? Tule juttelemaan koulutusohjaajien kanssa tilanteestasi. Katsotaan yhdessä, miten voisimme tukea Sinua eteenpäin nappuloiden jahtaamismatkalla.

PJ raportti kuntoon

o  Onko PJ-PK:si kesken tai partionjohtajan johtamistehtävän raportti tekemättä? Tällä pisteellä saat vinkkejä ja apua kesken jääneen partionjohtajanperuskoulutuksen tai johtamistehtävän raportin viimeistelyyn. Ei haittaa, jos yhteys alkuperäiseen ohjaajan on kadonnut, voimme auttaa uuden ohjaajan löytämisessä ja kehitellä tarvittaessa uuden johtamistehtävän aiheen.  Jos olet aloittanut PJ-PK:n vuoden 2020 jälkeen, sinulla on vielä aikaa suorittaa koulutus loppuun ja tehdä raportti valmiiksi ennen seuraavaa palautus-DL:a 15.9.2024. Mikäli raportin kirjoittaminen tuottaa haasteita, on nykyään raportti mahdollista antaa myös suullisesti. Nyt on mahtava hetki aloittaa, niin sinunkin on mahdollista saada Partiojohtajan valtakirjasi piirin syyskokouksessa.

Piiripestiin?!

o  Tällä messupisteellä pääset tutustumaan piirinluottistoimintaan ja avoimiin pesteihin.

Kutsu valmentaja kylään!

o   Tiesitkö, että piirissä toimii valmentajia, joiden pestinä on tukea lippukuntia erilaisissa partioarjen tilanteissa? Tuntuuko, että ulkopuolinen tuki voisi auttaa juuri teidän lippukuntaanne eteenpäin? Lippukuntapäivässä voit tulla kuulemaan lisää valmentamisesta ja tekemään valmennustilauksen eli kutsua valmentajan kylään. Tervetuloa siis moikkaamaan valmennuksen omalle pisteelle!

Terveisiä lippukunnista

o  Tule partiokasvatuksen messupisteelle kertomaan kuulumisia lippukunnasta. Missä lippukunnissa tarvitaan partiokasvatuksen apua ja tukea? Mitä lisää? Mitä kannattaa unohtaa tai toiveita piirin toiminnalle partiokasvatuksen tekijöille. 

Moninaisuudet ulottuvuudet

o  Messupisteellä pääsee tutustumaan moninaisuuden erilaisiin ulottuvuuksiin sekä moninaisuustyöhön partiossa. Tule moikkaamaan meitä messupisteelle ja kuule lisää saavutettavuudesta ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä!

TYÖPAJOJEN KUVAUKSET:

Mikä ihmeen TALLA?

o  Suomen Partiolaiset on asettanut tavoitteeksi olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Se syntyy tekojen kautta. TALLA on SP:n kehittämä partiotapahtumien hiilijalanjälkilaskuri. Laskurin avulla voit suunnitella jo etukäteen mitenpystyt pienentämään tapahtumasi hiilijalanjälkeä. Työpajassa opettelemme laskurin käyttöä. Uudenmaan piiri on asettanut tavoitteeksi, että kaikista piirin tapahtumista tehdään hiilijalanjälkilaskenta. Tämä kannattaa ottaakäyttöön myös lippukunnissa! Piirin vastuullisuusryhmä järjestää tämän työpajan.

Ratkaisevat ensiminuutit - Sammutusharjoitus

o  Alkusammutuksen onnistuminen on ratkaisevatekijä, jolla parhaimmillaan vältetään vahingot lähes kokonaan. Tule oppimaanja kokeilemaan, miten tulee toimia tulipalon syttyessä. Opastajana tälläpisteellä toimii Karjaan VPK. Ohjelma toteutetaan pienryhmissä, joiden kesto on noin 15-30 minuuttia riippuen ryhmään koosta.

Kiitä ja kehu!

o   Tule hakemaan ideoita johtajiston kiittämiseen ja tutustumaan ansiomerkkeihin. Työpajassa saat apua ansiomerkkiehdotusten tekemiseen ja oikean merkin valitsemiseen.

Lippukuntien yhdenvertaisuussuunnitelmat

o  Työpajassa pääsee kuulemaan lisää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta eli tuttavallisemmin tay:sta. Tay tulee kaikille lippukunnille käyttöön ja työpajassa Uudenmaan partiopiirin moninaisuusluottis Elias Lahtinen opastaa teitä siinä, mikä tay on ja kuinka sitä sovelletaan lippukuntien arkeen. Työpajassa saa myös askarrella moninaisuusnäperryksiä! Tule kokeilemaan huiviin pujotettavia liikennevalomerkkejä, joita voitte tehdä yhdessä lasten kanssa kokouksissa!

Mielen hyvinvointi

o  Anne Salmela ja Kamo Eriksson SP:n henkisen turvallisuuden ryhmästä tulevat pitämään työpajaa mielen hyvinvoinnista.

Työpaja käsittelee johtajien hyvinvointia ja jaksamista.Työpajassa keskitytään seuraaviin kysymyksiin:

- Miten pidän itsestäni huolta

- Mikä auttaa minua jaksamaan omassa pestissäni

- Mitkä tekijät partiossa lisäävät hyvinvointiani ja mitkä asiat kuluttavat voimavarojani

- Millaiset palautumis- ja rentoutumistavat sopivat minulle


Information in English:

The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to meet, learn and get inspired! You can choose which workshops you want to attend. After the workshops we will have lunch together, followed by the general meeting. 

Ilmoittaudu viimeistään: 10.3.2024

Osallistumismaksu: Maksuton piirin tarjoama tapahtuma

Lisätietoja: Teea Forsström ja Anna Majava, kevätkokouksesta lisätietoa Pauli Palo ja Ronja Inkovaara (etunimi.sukunimi@partio.fi)

Tapahtuman saavutettavuus

Tapahtumassa on huomioitu

Kokoukset, Hajuaisti, Hyvä olla, Katsomus, Kuuloaisti, Lääkitys ja ensiapu, Liikkuminen, Näköaisti, Ohjelma, Raha, Ruoka

Lue lisää saavutettavuudesta partiotapahtumissa