Uusimaa-Lippukuntapäivä ja piirin kevätkokous

Kevään Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin kevätkokouksessa. Lippukuntapäivä on juuri sinua lippukunnassa toimivaa varten. Tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Piirin kokouksen jälkeen ilmoittautuneet suuntaavat leffateatteri Cine Mäntsälään Mysteerinäytökseen. Piiri kustantaa yksityisnäytöksen, leffaeväät ovat omakustanteisia.

Lippukuntapäivä ja piirin kokous pidetään Mäntsälässä Riihenmäen koululla (Einontie 3, 04600 Mäntsälä)


Information in English:

The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to meet, learn and get inspired! You can choose which workshops you want to attend. After the workshops we will have lunch together, followed by the general meeting. 

Ilmoittaudu viimeistään: 19.3.2023

Osallistumismaksu: Maksuton piirin tarjoama tapahtuma

Lisätietoja: uusimaa@partio.fi tai 09 8865 1400 


Päivän aikataulu:

8.30 - 9 aamukahvit

9 – 9.15 yhteinen aloitus

9.15 - 11.15 työpaja ja messupisteet

11 – 12 lounas

12 – 16 kokous (+ kahvit)

17 – Iltaohjelma: Leffailta


Päivän ohjelma: 

Aamu aloitetaan yhdessä Partiojournalistien ja Moninaisuusinfon merkeissä kello 9.00. Olethan ajoissa paikalla! 

Tämän jälkeen kierrellään messupisteillä tai ilmoittautumisen mukaan osallistutaan työpajaan. Pisteiden ja työpajan kuvaukset alla

Messupisteet auki 9.15 - 11.15 (näissä voit kiertää omaan tahtiin)

Mediapiste

Tällä pisteellä pääset jututtamaan Partiojournalistien edustajia, hakemaan vinkkejä lippukunnan viestintään ja somen käyttöön sekä saamaan opastusta miten ottaa some-kelpoisia kuvia kännykällä.

Kiitä ja kehu!

Tulehakemaan ideoita johtajiston kiittämiseen ja tutustumaan ansiomerkkeihin. Pisteeltä saa apua ansiomerkkiehdotusten tekemiseen ja oikean merkin valitsemiseen.

Ko-Gi raportti kuntoon

Moi Ko-Gi kurssin käynyt! Jumittaako Ko-Gi raportin teko? Tällä pisteellä saat vinkkejä, miten viimeistellä roikkumaan jäänyt Ko-Gi raportti ja nappulat vihdoin kaulaan.  Minkään Ko-Gi kurssin suorittamisesta ei ole liian pitkä aika: viimeistely raportille on mahdollista,ja tosi hyvä ajankohta voisi olla juuri NYT! Ei haittaa myöskään, jos yhteys alkuperäiseen ohjaajaan on kadonnut, voimme tarjota halutessasi uuden ohjaajaan ja vaikka miettiä kehittämistehtävänkin aiheen uudestaan. Mikäli on haasteita järjestää itselleen kirjoitusaikaa, siihenkin meillä on ajatuksia tarjolla. Eli rohkeasti mukaan ja pohtimaan miten just sun raportti saadaan maaliin!

Kutsu valmentaja kylään! 

Tiesitkö, että piirin jokaisella alueella toimii valmentajia, joiden pestinä on tukea lippukuntia erilaisissa partioarjen tilanteissa? Tuntuuko, että ulkopuolinen tuki voisi auttaa juuri teidän lippukuntaanne eteenpäin? Lippukuntapäivässä voit tulla kuulemaan lisää valmentamisesta ja tekemään valmennustilauksen eli kutsua valmentajan kylään. Tervetuloa siis moikkaamaan valmennuksen omalle standille! 

Kompassi-sovelluksen salat

Kompassi on sovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien ja aktiviteettikokonaisuuksien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen. Hapuileeko Kompassin käyttö sinulla tai lippukunnassasi? Tule tutkimaan sitä yhdessä ja esittämään Kompassikysymykset tähän pisteelle.

Moninaisuus partiossa

Mitä moninaisuus partiossa tarkoittaa? Miten moninaisuus toteutuu lippukunnassanne? Tule tutustumaan uusiin toimintatapoihin ja siihen, miten tekin voitte edistää moninaisuutta omassa toiminnassanne. Pisteeltä saa lisäinfoa ja tukea myös Tervetuloapartioon - kurssin järjestämiseen lippukunnassa tai alueella.


Työpaja:

Sovinnon taitojen työpaja: Näkökulmia restoratiiviseen kohtaamiseen (klo. 9.15-11.15, eli koko ohjelma-ajan)

Tavoitteena on antaa eväitä haastavien tilanteiden ja konfliktien ehkäisyyn, sekä sovinnon edistämiseen partiossa ja omassa arjessa. Erilaiset konfliktit kuuluvat elämään ja parhaimmillaan ne edistävät tarpeellista muutosta. Kärjistyneinä ja pitkittyneinä ne nakertavat luottamusta, hyvinvointia ja ihmissuhteita – voivat rikkoa yhteisöjä, ryhmiä tai kaverisuhteita. Restoratiiviset taidot ovat keskeisiä ihan jokaiselle ja erityisesti yhteisöjen rakentajille sekä erilaisia ryhmiä ohjaaville / ryhmien johtajille. Tule oppimaan sovittelu- ja sovintotaitoja, sekä kuulemaan lisää sovittelutoiminnasta partiossa! Työpaja kestää 2h eli koko ohjelma-ajan.

 

Helppo tulla:
Tapahtumassa on käytössä partion Helppo tulla -tunnuksen osa-alueet: Hyvä olla, Ruoka, Raha, Liikkuminen, Hygienia, Lääkitys ja ensiapu, Näköaisti, Kuuloaisti, Kieli, Katsomus, Ohjelma, Markkinointi ja ilmoittautuminen ja Digitaalinen saavutettavuus. 
Osa-alueet huomioidaan etukäteen ilmoittautuneiden osallistujien tarpeiden pohjalta. Huomioitavaa:
- Tapahtuma on kiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä vapaa. Otathan tarvittaessa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin tai piiritoimiston työntekijöihin. Anonyymia palautetta on mahdollista jättää tapahtuman palautelomakkeen yhteydessä.
- Ruokavaliot on huomioitu etukäteen ilmoittautuneiden osalta. 
- Tapahtuma nojaa näkö- ja kuuloaistin käyttöön, mutta esitykset pyritään tekemään selkeiksi.
- Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtuman esteettömyyteen liittyen, voit olla yhteydessä tapahtuman johtajaan tai piiritoimistoon.