Uudenmaan Partiopiirin organisaatio koostuu ryhmistä partiolaisia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat piirin tavoitteiden mukaista parasta partiota uusmaalaisille! Ryhmissä toimivat luottamushenkilöt eli “luottikset” ovat partiota piiritehtävissä harrastavia vapaaehtoisia. Tänä vuonna Pärske esittelee piirin ryhmät ja ihmiset niiden takana. Nyt esittelyvuorossa on piirihallitus! Piirihallituspestit poikkeavat muista luottamustehtävistä siinä, että niihin valittavat partiolaiset äänestetään lippukuntien toimesta piirin syyskokouksessa.

Piirihallituksen jäsenet johtavat piirin ryhmistä koostuvia ”ministeriöitä” ja heitä kutsutaan ministereiksi. Piirihallitukseen kuuluvat vuonna 2020 projektiministeri Iiro Auvinen (Inkoon Samoilijat), piirinjohtaja Jussi Leinonen (Kirkkonummen Metsänkävijät),  koulutusministeri TarjaTuikku” Seppälä (Järvenpään Metsänkävijät), varapiirinjohtaja Oskari Tolvanen (Hyvinkään Nummenpojat), lippukuntatuen ministeri Juho Packalén (Kiehiset), yhteiskuntasuhteiden ministeri Pauli Palo (Kirkkonummen Metsänkävijät), viestintäministeri Jenna Ritvanen (Hiiden Hittavaiset), ja vapaaehtoistuen ministeri Miia Pulkkinen (Kiehiset).

Vuoden 2020 piirihallitus starttaamassa uutta kautta tammikuussa 2020.

Mitä piirihallitus tekee?

”Tarjoamme lippukuntiin tukea ja osaamisen vahvistusta mm. erilaisin koulutuksin.”

”Yritämme ohjata piirin toimintaa niin, että kaikki osat menevät kohti yhteisiä tavoitteita. Eli jutellaan, kokoustellaan, viestitellään ja kysellään!”

”Koitamme yhdessä auttaa lippukuntia mahdollistamaan partioharrastus yhä useammalle ja yhä paremmin ja helpommin. Käytännössä meillä on aika paljon kokoustelua ja suunnittelua.”

Miksi tämä on teistä tärkeää ja hauskaa?

”Hallituksessa pääsee vaikuttamaan siihen, millaista partiotoiminta on Uudellamaalla. Lisäksi pääsee näkemään, miten erilaisin tavoin uusmaalaisissa lippukunnissa harrastetaan partiota.”

”Vaikka homma maistuu herkästi paperilta, meillä siitä onnistutaan usein tekemään yllättävän hauskaa ja mukavaa hommaa. Yhdessä kun tehdään nääs!”

Hauska fakta tai muisto ryhmästänne?

”Ei tarvitse olla insinööri, mutta ei siitä haittaakaan ole…” (Hallitukseen on jostain syystä viime vuosina etsiytynyt paljon tekniikan alalla opiskelevia ja työskenteleviä jäseniä – ei pääsyvaatimus!)

”Patonkia ja viinirypäleitä… Varma ravintolähde hallituksen kokouksissa!”

Vuosien 2019 ja 2020 hallituslaisia syyskokouksessa 2019.

Millaisia tehtäviä hallituksessa on ensi kaudelle auki?

”Hallitusvaaleissa syyskokouksessa on tarjolla monenlaista pestiä, sillä nykyisestä hallituksesta vain kahden jäsenen kausi jatkuu ensi vuonna. Päätimme kevätkokouksessa, että syksyn vaaleissa emme valitse salkullisia ministereitä, vaan hallitus jakaa vastuut eri toiminnanaloista keskenään. Myös piirinjohtaja ja varajohtaja ovat haussa.”

”Nyt on loistava tilaisuus asettua ehdolle, sillä tarjolla on niin vuoden kuin myös kahden vuoden kestäviä pestejä!”

Kenet sinä haluaisit nähdä ensi vuonna piirihallituksessa edustamassa uusmaalaista partiota?

Tutustu pesteihin, vinkkaa ehdokasta nimettömästi ja tule syyskokoukseen 1.11. äänestämään!