Jo yli puolet Uudenmaan Partiopiirin lippukunnista järjestää perhepartiota

Perhepartio on toimintamuotona  kasvattanut suosiotaan Uudellamaalla viime vuosien aikana – jo 60% piirin lippukunnista järjestää perhepartiota! Osa lippukunnista suunnittelee aloittavansa toiminnan lähitulevaisuudessa.

Perhepartiotoiminnan kokeilu alkoi ensimmäisissä lippukunnissa vuoden 2016 aikaan. Perhepartiosta tuli partion virallinen toimintamuoto vuonna 2018. Nykyisin lähes jokaisessa kunnassa Uudenmaan Partiopiirin toiminta-alueella on vähintään yksi lippukunta, jossa toimii perhepartioryhmä.

Tällä hetkellä yleisin tapa järjestää perhepartiota on tapaaminen kerran kuukaudessa. Moni perhepartioryhmä toimii siten, että ryhmän aikuiset vetävät ryhmää vuorotellen. Näin perhepartio tarjoaa aikuisille mahdollisuuden kokeilla vapaaehtoistoimintaa ja antaa mahdollisesti kipinän jatkaa partion parissa myöhemmin.

Perhepartio tarjoaa perheille yhteisen hetken ja mielekästä tekemistä, johon voi myös itse vaikuttaa osallistumalla suunnitteluun. Samalla tutustuu muihin lapsiin ja aikuisiin, joista parhaimmillaan muodostuu tiivis ryhmä, jossa on hauska harrastaa.

Perhepartiotoiminnan tueksi laadittu perhepartio-ohjelma helpottaa tapaamisten suunnittelua. Ohjelma on saatavilla kolmella eri kielellä. Lisäksi piiritoimistolta voi kysyä perhepartion aloituskassia, jos perhepartiota aloitteleva lippukunta ei ole vielä sellaista saanut. Kassi sisältää alustuksen perhepartiosta, perhepartion tapaamisrungon, aktiviteetit listattuna sekä perhepartiomerkkejä.

Mikäli juuri sinun asuinkuntasi alueella tai omassa lippukunnassasi ei perhepartioryhmää vielä ole, kysythän rohkeasti, onko ryhmä suunnitteilla tai voisitko alkaa järjestää sitä lippukunnassa! Ota askel kohti partiota ja toteuta haaveesi!