Huhtikuun terveiset piirihallitukselta

Piirihallitus kokoontui jälleen 2.4. Tällä kertaa kokoustettiin etänä vallitsevan tilanteen vuoksi. Kokouksessa käsiteltiin mm. Valkamaa ja kevään tapahtumia.

Suomen hallitus on päättänyt jatkaa aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13.5.2020 asti, mikä vaikuttaa myös partiotoimintaan. Näin ollen suuri osa kevään tapahtumista on peruttu. Joitakin tapahtumia pyritään kuitenkin järjestämään etänä. Täältä näet piirin kevään tapahtumien muutokset. SP järjestää ryhmänjohtajille Kaikki mukaan -koulutuksen etänä 18.4. Lisäksi kevään mittaan järjestetään erilaisia webinaareja. Myöskään piirin kevätkokousta ei voitu järjestää alkuperäisenä ajankohtana, joten se päätettiin siirtää lauantaille 6.6. Kevätkokouksen myöhäisen ajankohdan vuoksi päätettiin siirtää alue- ja ohjelmaministerin valitseminen syyskokoukseen. Näin ollen syyskokouksessa on luvassa isot henkilövaalit! Tätä varten muodostetaan vaalitoimikunta ehdokkaiden kokoamiseen. Tämä on yksi vuoden vaikuttavimmista pesteistä – olisitko juuri sinä motivoitunut kokoamaan piirin tulevat johtajat? Lue lisää pestistä ja hae mukaan!

Valkaman kohtalo on varmasti herättänyt paljon keskustelua vallitsevan koronavirus-tilanteen vuoksi. Kokouksessa keskusteltiin eri vaihtoehdoista ja niiden tuomista eduista ja uhkista. Lopullinen päätös leirin suhteen tehdään, kun piirinjohtajat ja piirileirien johtajat kokoontuvat SP:n kanssa yhteiseen neuvotteluun 22.4.

Piirin toiminnansuunnittelu vuodelle 2021 alkaa huhtikuussa 2020. Piirihallitus teki päätöksen toiminnansuunnittelun aikatauluista ja ohjeistuksesta piirin ryhmiin. Keväällä on tarkoitus pohtia tavoitteiden sisältöä ja syyskuussa saada ryhmien toimintasuunnitelmat valmiiksi. Toimintasuunnitelma hyväksytään piirin syyskokouksessa.