Kevään webinaarit ja verkkokoulutukset partiotyhjiöön

Jos kaipaat kevääseesi ajanvietettä, partion piiri- ja valtakunnallinen toiminta ei ole fyysisten tapaamisten peruutuksista huolimatta pysähtynyt kokonaan, vaan tarjolla on useita etäyhteydellä osallistuttavia webinaareja ja koulutuksia partion ajankohtaisista aiheista! Tutustu kevään tarjontaan ja laita kiinnostavimmat kalenteriin. Muista tarkistaa, vaatiiko tapahtuma ennakkoilmoittautumista.

 

Tule kuulemaan mistä partiossa puhutaan kevään aikana noin kahden viikon välein maanantaisin järjestettäville partion iltateehetkille! Ota mukava asento ja kupponen lempijuomaasi tai osallistu webinaariin vaikkapa kävelylenkillä. Ei ennakkoilmoittautumista.

  • ma 23.3. klo 20 Kuinka palkita ansioituneet partiolaiset
  • ma 6.4. klo 20 Partion kehitysyhteistyöhankkeet
  • ma 20.4. klo 20 Partion päätöksenteko
  • ma 27.4. klo 20 Uusien aikuisten perehdyttämisen ABC
  • ma 4.5. klo 20 Seurakuntayhteistyö - mitä minulta odotetaan?
  • ma 18.5. klo 20 Johtokolmikolla hommat hoitumaan

Lue lisää

Huhtikuu

Lisää aikuisia lippukuntaan! Käsittelemme aikuisten rekrytointia ja esimerkiksi lippukunnan tapahtumien näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Ilmoittaudu mukaan

Vaihtoehto perutuille kevätretkille! Maailmanlaajuinen partiolaisten JOTI eli Jamboree on the Internet järjestetään huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna netin välityksellä erikoistapahtumana reaktiona globaaliin tilanteeseen (normaalisti JOTA-JOTI pidetään vuosittain syksyisin).

Osallistumiseen tarvitsette kännykät tai tietokoneet sekä englannin kielen taidon, myös videoyhteys ja mikkikuulokkeet jos saatavilla. Tapahtuma on suunnattu kaikille yli 13-vuotiaille partiolaisille. Seuraa JOTA-JOTIn nettisivuja lisätietojen saamiseksi!

Scouting never stops.
Many Scout activities have been cancelled. School’s out. We miss our friends. Our community needs our help. But Scouting never stops.

This special edition of our largest digital jamboree will allow you to connect to others, learn new skills, bring Scouting online, and build new friendships during this challenging time. We’ll foster teamwork and intercultural interaction while enhancing safe social engagement and wellbeing.

www.jotajoti.info

Millaisia esteitä siirtolaistaustaiset nuoret kokevat vapaa-ajantoiminnassa? Miten heidän osaamisensa tulisi käyttöön? Miten tehdä toiminnasta kaikille saavutettavaa ja yhdenvertaista? Esimerkkejä, ratkaisuehdotuksia ja ajatustenvaihtoa. Teams-ympäristössä toteutettava vuorovaikutteinen etäkoulutus sisältää sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyä. Ei ennakkoilmoittautumista. Partion moninaisuuspäivistä tietoa täällä.

Linkki koulutukseen

Kuinka varmistamme, että kaikki pääsevät partioon mukaan? Lyhyessä Teams-ympäristössä toteutettavassa etäkoulutuksessa pohdimme yhdessä keskustellen ja harjoitteita tehden turvallisen sekä hyväksyvän ilmapiirin rakentamisen tapoja. Miten partio kohtaa ja tavoittaa aidosti kaikentaustaiset nuoret.

Koulutuksen tavoitteena on jakaa välineitä saavutettavaan ja inklusiivisen toimintaan. Kasvatamme ymmärrystä siitä, kuinka vähemmistötaustaisten nuorten oma osaaminen saadaan osaksi Partion toimintaa ja sen kehittämistä - tehdään partiosta aidosti kaikkien harrastus. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta aiheesta. Ei ennakkoilmoittautumista. Partion moninaisuuspäivistä tietoa täällä.

Linkki koulutukseen

Ihan uusi Kaikki mukaan -koulutus on parituntinen täynnä vinkkejä ja toimintamenetelmiä vilkkaiden lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Vahva suositus siis jokaiselle ryhmänjohtajalle! Ei ennakkoilmoittautumista.

lue lisää

Sisujohtajatapaamisessa päivität tietosi sisupartiotoiminnasta ja moninaisuudesta partiossa sekä kuulet alan muita toimijoita! Ei ennakkoilmoittautumista. Partion moninaisuuspäivistä tietoa täällä.

Linkki tapaamiseen

Mitä tehdä, kun lippukunnassamme on trans- tai muunsukupuolisia henkilöitä? Miten järjestän kokouksia tai leirejä sukupuolisensitiivisesti? Miten otan huomioon omassa johtajan työssäni sukupuolivähemmistöt?

Koulutuksessa käsitellään yleisesti sukupuolivähemmistöjen kohtaamisen teemoja sekä puhutaan tarkemmin toiminnan suunnittelemisesta inklusiivisesti, leirien ja tapahtumien toteuttamisesta yhdenvertaisuuden periaatteiden mukaan sekä katsotaan kriittisesti sukupuolijaottelun tarvetta.

Ei ennakkoilmoittautumista. Partion moninaisuuspäivistä tietoa täällä.

Linkki koulutukseen

Miten partiotapahtumasta saadaan sellainen, että sinne on helppo tulla ja siellä on helppo olla? Tutustutaan Helppo Tulla –merkkiin sekä keskustellaan partion saavutettavuudesta. Ei ennakkoilmoittautumista. Partion moninaisuuspäivistä tietoa täällä.

Linkki koulutukseen

Tervetuloa virtuaaliseen iltakouluun kuulemaan partion kansainvälisistä koulutuksista! Mitä ovat kansainväliset koulutukset? Miten kehittää kv-osaamistaan? Vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat osallistumalla iltakouluun.

Ilmoittaudu mukaan

Toukokuu

Monimuotoinen luotsikoulutus koostuu verkko-opiskelusta ja piirileiri Valkamalla tapahtuvasta lähiopetuksesta (niille jotka osallistuvat leirille, suoritus onnistuu myös ilman)! Luotsikoulutuksesta saat eväitä, tietoja ja taitoja tarpojien, samoajien tai vaeltajien luotsina toimimiseen. Tarjolla asiaa majakoista, varustepaketeista ja vaelluskartoista ja etenkin siitä, kuinka luotsi tukee vartionjohtajia kolmessa vanhimmassa ikäkaudessa. Opit ohjaamaan nuoren kasvua ja toimintaa partio-ohjelman mukaan. 

ILMOITTAUDU MUKAAN

Monimuotoinen pestijohtajakoulutus koostuu verkko-opiskelusta ja piirileiri Valkamalla tapahtuvasta lähiopetuksesta (niille jotka osallistuvat leirille, suoritus onnistuu myös ilman)! Koulutuksessa saat tietoa lippukunnassa toimivien aikuisten vapaaehtoisten tukemisesta pestaamisen, koulutuksen ja osaamisen tunnistamisen kautta. Koulutuksessa perehdytään rekrytointiin, opetellaan pestaamaan ja tutustutaan partion koulutusjärjestelmään sekä tehdään lippukunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma.
Koulutusta suositellaan kaikille pestaamista, rekrytointia ja aikuisten ohjaamista pesteissään tekeville.

Ilmoittaudu mukaan

Tässä webinaarissa käydään läpi käytännön vinkkejä, joilla voit tehdä sekä lippukunnan ulkoisesta että sisäisestä viestinnästä houkuttelevampaa ja tehokkaampaa. Lisäksi käydään läpi, miten lippukunnan kannattaa viestinnän avulla valmistautua syksyn toiminnan aloitusta ja partioinnostusta varten. Webinaarin jälkeen sinulla on kasa keinoja, joilla voit lähteä kehittämään lippukunnan viestintää.

Ilmoittaudu mukaan