Partiotoiminta toistaiseksi tauolle koronaviruksen takia

Korona-virus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Suomen Partiolaiset ohjeistaa, että:

  • partion viikoittaiset tapaamiset perutaan sekä retket siirretään tai perutaan ainakin 15.4. asti.
  • myös kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön tapahtumat ja koulutukset siirretään tai perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti.
  • vapaaehtoisten kokoukset järjestetään ensisijassa virtuaalisesti.
  • isot yli 500 hengen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka valtioneuvoston määräyksen mukaisesti.
  • kannustamme keksimään luovia tapoja jatkaa partiotoimintaa tauon aikana virtuaalisesti.

Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja Suomen Partiolaiset tiedottaa jatkosta sen perusteella.  Partiotoimistot ovat fyysisesti kiinni ainakin maaliskuun ajan. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Piirin tapahtumat

Uudenmaan partiopiiri tiedottaa maalis-huhtikuun tapahtumien mahdollisesta uudesta päivämäärästä, siirtymisestä sähköisiksi tai kokonaan peruuntumisesta maaliskuun aikana omissa kanavissaan sekä ilmoittautuneille sähköpostitse.

Rajoituksista huolimatta ei ole mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin, vaan järkevään toimintaan. Pyrimme toimilla ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä.

Lisää tietoa Koronaviruksesta THL:n sivulla