Julkaisu on seitsemäs osa Pärskeen Kasvun avaimet -blogisarjaa.

Klapaset ry aikoo perustaa syksyllä kaksi uutta sudenpentulaumaa Nurmijärven Klaukkalassa. Lippukunnanjohtaja Suvi Hyvärinen kertoo, että kaksi uutta laumaa on osa Klapasten jokavuotista suunnitelmaa. Päätöksellä turvataan se, että kaikki halukkaat lapset pääsevät aloittamaan harrastuksen paikkakunnalla ja toiminta jatkuu kaikissa ikäkausissa.

Ilmoittautuminen syksyn ryhmiin avattiin jo hyvissä ajoin keväällä. Ensimmäinen lauma alkaa olla täynnä, vaikka Suvi toteaakin, että tänä keväänä perheet näyttävät tekevät syksyn harrastusten suunnittelua hieman normaalia hitaammin. ”Ymmärrettävästi pitää odotella päätöksiä myös muiden harrastusten aikatauluista.”

Klapaset ovat mainostaneet partiota aktiivisesti paikkakunnan kanavissa. Onko johtajat uusiin ryhmiin siis jo löydetty?

”Ei vielä kaikkia, mutta minulla on kova luotto, että ne kyllä löytyvät”, Suvi vastaa. ”Soitamme kaikille ryhmiin ilmoittautuneiden vanhemmille tai huoltajille jo keväällä ja keskustelemme, voisivatko he lähteä syksyllä mukaan. Keväällä tulokseksi saa vielä epävarmoja vastauksia, mutta kun soitamme syksyllä kaikille vielä uudestaan, niin siinä vaiheessa uudet johtajat viimeistään ilmoittautuvat mukaan.”

Soittaminen tuntuu olevan henkilökohtaisempi tapa tavoittaa ihmiset”

Ovatko puhelinsoitot siis ratkaiseva tekijä aikuisten rekrytoinnissa?

”Se on tärkeä tekijä. Emme juurikaan lähettele sähköpostia. Soittaminen tuntuu olevan henkilökohtaisempi tapa tavoittaa ihmiset”, Suvi pohtii. ”Laumat järjestetään myös niin, että joka ryhmässä on sekä uusia että kokeneempia vetäjiä.”

Koronatilanne ei siis ole pysäyttänyt lippukunnan syksyn suunnittelua, jota tehdään aina keväisin. Mitä kaikkea suunnitteluun kuuluu Klapasissa?

”Tein alkuvuodesta vuosikellon lippukunnalle ja nyt koronan vuoksi päivitimme sen uudestaan syksyä varten. Otamme suunnittelusta kaiken hyödyn irti ja pyrimme järjestämään tekijät valmiiksi mahdollisimman moneen tapahtumaan. Johtajaneuvosto on kokoontunut noin kerran kuussa Teamsin kautta etänä ja sinne on saanut tulla mukaan kuka tahansa lippukunnasta”, täsmentää Suvi. ”Poikkeusolojen vuoksi olemme nyt keväällä myös toteuttaneet erilaisia projekteja, kuten kämpän kunnostusta ja paperipartiota.”

Meillä on kovat osaajat ja kaikki tekevät täysillä.”

Loppuun Suvi haluaa vielä painottaa, että Klapasissa on kova luotto siihen, mitä lippukunnassa tehdään. ”Meillä on kovat osaajat ja kaikki tekevät täysillä. Koskaan ei tarvitse epäillä kenenkään tekemisiä, vaan tehdään mitä luvataan. Johtajisto myös kouluttautuu aktiivisesti pesteihinsä. Meillä on hauskaa yhdessä ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!”

Lippukunnan aikuiset lähtivät porukalla partion Johtajatulille syksyllä 2019.