Julkaisu on kahdeksas osa Pärskeen Kasvun avaimet -blogisarjaa.

Partiolippukunta Polaris sai uusia tuulia alleen, kun Juha Valta aloitti uutena lippukunnanjohtajana vuonna 2019 Raaseporin Fiskarsissa. Toiminta käynnistettiin uudella vaihteella ja Polariksen jäsenmäärä on sen jälkeen moninkertaistunut. Uusia tulijoita, myös aikuisia, on saatu mukaan innostuneen ja kannustavan asenteen, mahtavan kesäleirin ja elämyksiä tarjonneen johtajapäivän ansiosta, johon lippukunta haki ja sai apurahaa.

Kesäleiri koronasta huolimatta

Polariksen jäsenet olivat monen muun lippukunnan tavoin ilmoittautuneet mukaan piirileiri Valkamalle, jota jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin. ”Päätimme sitten järjestää oman kesäleiri Poukaman”, kertoo Juha ja jatkaa: ”Leiri oli valtava menestys. Sen tiimoilta meille tuli mukaan uusia lapsia ja aikuiset innostuivat uudella tavalla lähtemään mukaan toimintaan.”

Eri-ikäiset ihmiset seisovat riveissä nuotion äärellä ja näyttävät laulavan yhdessä laulua, johon kuuluu käsiliikkeitä.
Partiolippukunta Polariksen kesäleiri Poukama oli onnistunut.

Leirillä pääsi kokemaan paljon kaikenlaista jännittävää. ”Yöpyjät pääsivät kokeilemaan erilaisia majoitteita, kuten puunrunkoihin pingotettua Tentsileä. Teimme myös yhdessä trangialla ruokaa ja harjoittelimme esimerkiksi optimistijollilla purjehtimista. Uskon, että moni sai leiriltä paljon upeita kokemuksia”, Juha toteaa.

Ripaus kansainvälisyyttä

Leirille saatiin myös kansainvälinen vahvistus, kun hiljattain Suomeen muuttanut partiolainen Christian Lwamba kutsuttiin mukaan osallistujaksi.

Mies on kumartuneena rantahiekalle ja kiinnittää narua optimistijollan purjeeseen.
Christian pääsi kokemaan ensimmäisen suomalaisen partioleirinsä.

”Christian pääsi jatkamaan partiota Suomessa ja avasi samalla nuorten silmiä monien asioiden suhteen kertomalla kotimaastaan. Opettelimme kaikki yhdessä partiolauluja ranskaksi nuotion äärellä ja kaikilla oli hauskaa”, muistelee Juha leirin kohokohtia.

 

”Meillä oli niin paljon hienoja hetkiä, että on vaikea valita niistä parhaita.”

Apuraha johtajiston kouluttamiseen

Lippukunta haki ja sai vuoden alussa Waldemar von Frenckell -apurahaa johtajiston kouluttamiseen ja innostamiseen. Elokuussa johtajapäivä toteutui, kun niin uudet kuin vanhatkin johtajat matkasivat yhdessä Bengtskärin majakalle pohtimaan partiojohtajuutta ja nauttimaan merellisestä luonnosta.

”Moni aikuinen innostui lähtemään mukaan juuri kesäleirin ansiosta. Apurahan turvin saimme koulutukselle myös mahtavat puitteet ja näin aikuiset kokevat myös saavansa partiosta paljon, kun toisaalta antavat sille niin paljon aikaansa”, painottaa Juha.

Seuraavaksi lippukunta aikoo muun muassa aloittaa vanhan veneensä kunnostusprojektin ja uudet aikuiset pääsevät tositoimiin lasten ja nuorten viikkotoimintaan.