Julkaisu on yhdeksäs osa Pärskeen Kasvun avaimet -blogisarjaa. 

Onko tavoitteenanne aloittaa tammikuussa uusi sudenpentulauma, mutta johtajia ei ole riittävästi? Pärske esittelee joulunaluskauteen soveltuvat rekrytoinnin työkalut!

#1 Aikuisten pikapestit

Tulostettavat kortit, joita voi jakaa huoltajille vanhempainillassa, koloillan päätteeksi tai vaikka retken tai lupauksenannon yhteydessä. Sisältävät erilaisia pieniä tehtäviä, joilla aikuinen voi osallistua lippukunnan toimintaan ja vähentää johtajien kuormitusta. Näitä ovat esimerkiksi kaupassakäynti retkeä varten, koloillassa sijaistaminen tai leirillä kipinämikkona toimiminen. Sisältää myös tyhjiä kortteja, joihin voi kirjoittaa lippukunnan omia tehtäviä.

Ehkä olette joulumielellä ja tarjoilette pikapestit suklaapatukkaan kiinnitettynä?

Tulosta pikapestit tästä

 

#2 Ilmoitus sosiaalisessa mediassa

Etäaikana käytetään etätyökaluja myös aikuisten rekrytointiin! Milloin viimeksi kerroitte puskaradioryhmissä, että teidän lippukuntanne etsii uusia aikuisia mukaan toimintaan? Muokkaa seuraava viesti tarpeisiinne sopivaksi, tai laadi oma! Kuvia löytyy partion materiaalipankista sekä Uudenmaan Partiopiirin kuvapankista.

”Vapaaehtoiseksi partioon? Keravalla toimiva lippukuntamme etsii kiinnostuneita aikuisia mukaan toimintaan vetämään 7-9-vuotiaiden lasten toimintaa tai apukäsiksi retkille ja tapahtumiin. Tervetuloa mukaan! Aiempi kokemus partiosta ei ole välttämätöntä. Jos kiinnostuit, laita viestiä [sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero] tai kommentoi alle! [linkki lippukunnan sivuille]”

Esimerkiksi tämä Juha Nurmen ottama kuva aikuisista löytyy piirin kuvapankista.

 

Uudenmaan Partiopiiri toteuttaa maksettua aikuismainontaa lippukunnille, jotka ovat vastanneet tähän kyselyyn.

 

#3 Perhepartiokassi

Perhepartioon tulijat lähtevät helposti mukaan myös akeloiksi ja sammoiksi, kun lapset kasvavat ja aikuisia pyytää mukaan vetäjiksi. Siksi jokaisessa lippukunnassa kannattaa aloittaa perhepartioryhmä tai täydentää ryhmää, mikäli sellainen on jo olemassa.

Uudenmaan Partiopiiri tarjoaa retkieväitä, toimintavinkkejä ja perhepartiotatuointeja sisältävän perhepartiokassin jokaiselle lippukunnalle, joka järjestää avoimen perhepartiotapahtuman tammikuun ja maaliskuun välillä.

Ilmoita tapahtumasta ja tilaa perhepartiokassi

 

Lopuksi vielä muistutus: mitä henkilökohtaisemmin kysyt aikuisia mukaan, sitä helpompi on vastata kyllä. Kasvottomat massaviestit on helppo ohittaa. Puhelinsoitto tuntuu puolestaan siltä, että joku on ajatellut juuri minun olevan sopiva tehtävään. Tai viesti, jossa henkilöä puhutellaan nimeltä.

Kaikista paras on, jos akelat ja sammot kysyvät huoltajia apukäsiksi heidän tullessaan viemään tai hakemaan lasta koloillasta. Ehkä jollain kerralla joku innostuukin ihan oikeasti lähtemään mukaan! Vaikka sillä kerralla, kun leivotte kakkuja joulumyyjäisiin.

Kuinka montaa aikuista aiot kysyä mukaan partioon vielä ennen joulua? Valtavasti tsemppiä aikuisten mukaan saamiseen!