Finnjamboree Kajo häämöttää enää viiden viikon päässä! Partiolaiset ja partionmieliset ympäri Suomea ja maailmaa yhteen kokoavaa suurleiriä on odotettu pitkään, sillä finnjamboree järjestetään kuuden vuoden välein. Heinäkuussa Evolle on tulossa 13 500 leiriläistä. Kysyimme uusmaalaisilta lippukunnilta, mitä Kajolta odotetaan ja miten siihen on valmistauduttu.

Valmiina lähtöön!

Lippukunnissa ollaan jo lähtökuopissa. Osassa on valmistauduttu leiriin jo pitkään mm. varainkeruulla.

Emma Niiranen, Jokipartio (Tuusula):

”Olemme kerranneet leiri -ja erätaitoja ja miettineet mitä suurleirille tarvitaan mukaan. Viime vuonna myimme partion adventtikalentereita ahkerasti, ja kampanjamyynnillä tuemme lähtijöitä leirimaksussa.”

Karoliina ”Kamo” Eriksson, Tolkkisten Eräketut (Porvoo):

”Leiriläistaitoja olemme harjoitelleet jo ihan pienestä partiolaisesta asti. Ihan nuorinkin lähtijä tietää esimerkiksi, miten oma teltta pystytetään tai mitä rinkkaan tulee pakata. Tavallisesti leirit ovat olleet kuitenkin merkittävästi pienempiä.”

Hanna Liisanantti, Keravan Korvenpojat:

”Perheleirissä on pohdittu telttaratkaisuja, leirilippukunnassa kuljetuksia ja eri ikäryhmien tutustumista toisiinsa lippukuntarajat ylittäen.”

Tarja ”Tuikku” Seppälä, Järvenpään Metsänkävijät:

”Tapasimme huhtikuun alussa KOTONI-nimisen leirilippukuntamme kanssa. Pitkästä aikaa yhdessä leirille lähteminen ja yhteistyö kolmen lippukunnan kesken on innostavaa. Leirilippukunnan nimi, tunnus sekä idea leiriportista on tullut osallistujilta. Majoitumme metsänkävijälippukuntien kanssa samaan ”karhulaaksoon”. Huomaatko muuten leirilippukuntamme nimeen piilotetun karhun?”

Nina Leppäkangas, Upinniemen Merisissit (Kirkkonummi):

”Olemme nuorten kanssa valmistautuneet koenukkumalla lippukunnan teltan. Yöstä opittiin, että korvatulpat ja silmälaput pitää muistaa ottaa leirille mukaan!”

Upinniemen Merisissien tarpojat koenukkuivat leiriteltan toukokuussa.

Leiriltä odotetaan uusia ystäviä, kokoluokka ihmetyttää

Kajolle lähtee tarpojia, samoajia, vaeltajia, aikuisia sekä pieniä perheleiriläisiä vanhempiensa kanssa. Monille suurleiri on ensimmäinen laatuaan, toisille taas ensimmäinen partioleiri useaan vuoteen ylipäätään.

Iida Syrjäläinen, Jukolan Veljet ja Siskot (Nurmijärvi):

”Odotamme Kajolta suurleirin tunnelmaa ja sitä, että parin vuoden tauon jälkeen pääsee partioleirille. Myös uusiin partiolippukuntiin tutustumista!”

Karoliina Eriksson, Tolkkisten Eräketut (Porvoo):

”Moni meistä lähtee ensimmäistä kertaa ihan tosi isolle leirille, joten tunnelma ajoin on jännittynytkin. Eniten innostusta on herättänyt leirin valtava koko, kavereiden kanssa leirille lähtö ja leirilippukunnan sijoittuminen keskelle koko leirialuetta jätskikiskan ja kahvilan viereen.”

12-vuotiaat Elli ja Lilli, Eräkamut (Kerava):

”En vielä tiedä paljoa leiristä, mutta varmasti paljon partiolaisia tulee tapaamaan.”

 ”Odotan eniten mahdollisuutta uintiin ja vesileikkeihin järvessä.”

Minna Pyykkönen Hiiden Hittavaiset (Kerava):

”Saamme leirilippukuntaamme yli 20 kansainvälistä vierasta Iso-Britanniasta, jota odotamme erittäin innolla.”

Pinja Julku, Kuninkaantien Kipinät (Kirkkonummi):

”Odotamme todella innokkain tunnelmin Kajoa – varsinkin kun korona on rajoittanut tavallista partiotoimintaa viime vuosina. On mukava päästä leirille pitkästä aikaa!”

Elin Flemmich, Siuntion Koskikarat:

”Nuoret ovat tosi innoissaan lähtemään ensimmäiselle suurleirilleen. Kajolta odotamme uusia ystäviä, elämyksiä ja muistoja loppuelämäksi!”

Mari Lampi, Röykän Metsänkävijät (Nurmijärvi):

”Parin vuoden koronakurimuksen jälkeen tuntuu erityisen hienolta nähdä 13 000 partiolaista samalla leirillä. Olemme melkein vuoden valmistautuneet Kajoon, sen suunnitteluun ja toteutukseen. Me partiolaiset yhdessä rakennamme ja pystytämme leirin keskelle metsää, vapaaehtoisvoimin, jokaisen osaamista hyödyntäen. Jo sen kokeminen on elämys!”