Partiolaiset tutustuivat eduskuntataloon ja oppivat paljon uusia asioita. Pysähtymättä liikkuva paternoster-hissi, istuntosalin patsaat ja upea sali, jossa kansanedustajien lehdistöhaastattelut usein pidetään, jäivät erityisesti mieleen.

Järvenpään Scouttien SuperScoutit vierailivat eduskuntatalossa 15.2.2023. Vierailu oli osa vaalipöllö-merkin suoritusta. Eduskuntatalossa partiolaiset tapasivat kansanedustaja Saara Hyrkön, joka on myös partiolainen. Saara on partioehdokkaana vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Superscoutit eduskuntatalossa. Etualalla vasemmalla kansanedustaja Saara Hyrkkö. Vierailulla mukana oli myös WolfPack-ryhmä.

Vierailulla tutustuttiin monenlaisiin seikkoihin eduskuntataloon ja kansanedustajana toimimiseen liittyen.
Haastattelimme SuperScoutteja vierailun jälkeen.

“Eduskuntatalossa on paljon kansanedustajien työskentelytiloja. Puolueiden ryhmähuoneet ovat
viidennessä kerroksessa ja valiokuntien huoneet neljännessä. Kansanedustajien omat työhuoneet ovat eduskuntatalon lisäsiivessä. Siellä työskentelevät myös kansanedustajien avustajat.” Riia kertoo.

“Eduskuntatalon istuntosaliin eivät saa mennä muut kuin kansanedustajat. Parvella saa kuitenkin seurata
eduskunnan täysistuntoa vapaasti.” Juho täydentää.

Saimon kiinnostui vierailulla eduskuntatalon upeasta rakennuksesta. “Eduskuntatalossa on korkeat huoneet ja upeita tiloja. Siellä on myös salaovia, joka yllätti meidät. Eduskuntatalon seinillä on maalaukset lähes kaikista Suomen presidenteistä ja upeista istuntosalin patsaista oli kopioita monessa paikassa ympäri eduskuntataloa. Emme harmiksemme päässeet eduskuntatalon non-stoppina toimivaan paternoster-hissiin.” hän muistelee.

Eden nosti esille, että kansanedustajan työpäivään kuuluu Suomen asioiden hoitamista – esimerkiksi valtion menojen karsimista ja uudesta rahoituksesta päättämistä.

Kansanedustajien työpäivät voivat olla pitkiä ja niiden aikana he tapaavat paljon ihmisiä eri ammattiryhmistä ja eri puolilta Suomea. Miiro jatkoi, että “Kansanedustajien työhön kuuluu myös vierailuryhmien vastaanottaminen eduskuntatalossa. Meidän kanssa samaan aikaan oli muitakin ryhmiä vierailulla. Vierailijat voivat olla esimerkiksi harrasteryhmiä.”

Jutun ovat kirjoittaneet Järvenpään Scouttien tarpojat

Tämä uutisjuttu on kirjoitettu osana mediataitoviikkoon liittyvää aktiviteettia. Tutustuimme
mediataitoviikolla hyvän uutisen määritelmään, uutisaiheiden kehittelyyn, tietojen hankintaan
uutisen kirjoittamista varten sekä uutisen rakenteeseen.