Uudenmaan Partiopiirin tarpojien taitopäivää vietettiin aurinkoisessa syyssäässä Helsingin keskustassa 24.9.2022. Päivän aikana tehtiin yhteiskunta-tarppoa keskittyen erityisesti rauhankasvatuksen aktiviteetteihin.

Ohjelman avasi kansanedustaja Saara Hyrkkö Eduskuntatalon rappusilla. Tarpojat kyselivät kansanedustajan työstä ja arjesta sekä siitä, millaisia partiokokemuksia Hyrköllä on ollut. Hyrkön kotilippukunta on Koudat Espoosta ja nykyään hän on aktiivinen partioparlamentaarikko. 

Tarpojat pääsivät harjoittelemaan neuvottelemista

Rasteilla tarpojat tutustuivat erilaisten tehtävien kautta muun muassa argumentaatio- ja konfliktinratkaisutaitoihin ja pohtivat moninaisuutta eri lähtökohdista.

Lopuksi järjestettiin YK:n yleiskokoussimulaatio Partioasemalla. Kaksituntisen kokouksen aikana pienryhmiin jaetut tarpojat edustivat eri valtioita. Harjoituksessa käytiin lävitse kuvitteellinen energiaan ja hiilidioksidipäästöihin keskittyvä päätöslauselma. Muutosesityksiä esitettiin, kannatettiin ja äänestettiin. Samalla ryhmät harjoittelivat kokous- ja neuvottelutaitoja sekä äänestämistä.

Harjoituksen tarkoituksena oli osoittaa, että eri mailla on erilaiset intressit ja valtasuhteet. Harjoitus havainnollisti myös, että esimerkiksi energiamuotoihin ja hiilidioksidipäästöihin liittyvä päätöksenteko vie aikaa.

Kiitos järjestäjille – ensi vuonna uudestaan

Tapahtuma keräsi osallistujia ympäri Uuttamaata ja osallistujia oli 64 tarpojaa saattajineen. Kiitämme kaikkia tapahtuman mahdollistaneita järjestäjiä.  

Seuraava Tarpojien taitopäivä järjestetään ensi vuonna.