Poikkeusajan partiotekopalkinto Järvenpään Scouteille ja Raudanreippaille

Karkkilan Raudanreippaat ja Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts palkittiin Uudenmaan Partiopiirin syyskokouksessa poikkeusajan 2020-2021 partioteoista! Palkinnon saajat ovat  edistäneet partiotoiminnan jatkuvuutta tai uudistumista kauden 2020-2021 aikana, jolloin partiotoiminnan järjestäminen vaati erityistä ponnistelua koronarajoitusten takia.

Piirin jäsenet saivat syksyllä ehdottaa henkilöitä, ryhmiä tai lippukuntia palkinnon saajaksi, ja piirihallitus valitsi voittajat. Lippukunnat palkittiin johtajahuoltolahjakorteilla.

Kekseliäästi mukautuvaa partiotoimintaa lapsille ja johtajahuoltoa aikuisille poikkeusolosuhteissa

Raudanreippaat jatkoi ryhmätoimintaa läpi koko koronapandemian rajoitusten sallimissa rajoissa. Ryhmät mukauttivat toimintaansa olosuhteisiin sopivaksi ja retkeilivät koko vuoden ulkona noin joka toinen viikko. Hyvien kokemusten siivittämänä ryhmiin on ilmoittautunut myös uusia jäseniä. Erityisnoston sai Siilit-ryhmä!

Aikuisille Raudareippaissa on aikaisemmin kehitetty viikoittainen matalan kynnyksen johtajahuoltokävelylenkki. Poikkeusolosuhteissa kävelylenkkejä jatkettiin siten, että kaikki kävelivät omia reittejään ollen samaan aikaan puhelimen kautta yhteydessä toisiin kävelijöihin. Lenkeillä saattoi olla myös jokin teema, kuten roskien keruu tai ystäväkirjan kysymykset. Kävelylenkeillä oli suuri vaikutus johtajiston mielialaan poikkeusolojen aikana. Erityiskiitoksen sai Reetta Kivi.

Rohkeita kokeiluja ja uusia tapoja harrastaa partiota poikkeusolosuhteissa

Järvenpään Scoutit osoittivat kekseliäisyyttä mukautuessaan korona-pandemian aiheuttamiin olosuhteisiin. Lippukunnassa on aktivoitu ennätysmäärä nuoria johtotehtäviin ja järjestetty esimerkiksi ROK-kurssi etäyhteyden välityksellä. Lisäksi on kokeiltu ennakkoluulottomasti uusia toimintatapoja. Järvenpään Scoutit on järjestänyt yhteisretken MLL:n kanssa, nauhoittanut oman Spotify-podcastin sekä järjestänyt Facebook-livejä eri teemoilla. Nuorten ryhmillä oli myös onnistunut Lapin vaellus, josta tehtiin yhdeksänosainen YouTube-sarja. Erityiskiitoksen sai Olli Kamunen.