Uudenmaan partiopiirin organisaatio koostuu ryhmistä partiolaisia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat piirin tavoitteiden mukaista parasta partiota uusmaalaisille! Ryhmissä toimivat luottamushenkilöt eli “luottikset” ovat partiota piiritehtävissä harrastavia vapaaehtoisia. Tänä vuonna Pärske esittelee piirin ryhmät ja ihmiset niiden takana. Vuorossa on vaeltajaohjelmaryhmä.

Uudenmaan vaeltajaohjelmaryhmässä ovat mukana vuonna 2020 Riina Seppälä (Järvenpään Metsänkävijät), Sofia Fabritius (Jokipartio), Tenho Artismaa (Nummen Samoojat), Lauri “Kela” Huitula, Sara Hahkala ja Viivi-Maaria Kallinen (Porvoon Polunlöytäjät), Nestori Mäntysaari (Sipoon Hukat), Iiris Somervuori, Eero Juntunen ja Anni Rossi (Kirkkonummen Metsänkävijät), Elmi Tenhunen (Rastipartio) ja ryhmänjohtajana Matti “Masa” Sippola (Kantvikin Tulentekijät). 

Masa, Riina, Iiris ja Anni kesällä 2020.

Mitä vaeltajaohjelmaryhmä tekee?

”Vaeltajaohjelmaryhmä kehittää ja edistää vaeltajatoimintaa. Ryhmän vastuualueelle kuuluvat vaeltajien ikäkausiohjelma piirissä, vaeltajaluotsien toiminnan ja -vartioiden muodostumisen tukeminen sekä vaeltajatapahtumien käynnistäminen. Nuori ryhmä aloitti toimintansa maaliskuussa 2020.”

Miksi ryhmä toiminta on tärkeää ja kivaa? 

”Vaeltajilla on oikeus ja tarve oman ikäkauden ohjelmalle, omalle vartiolle sekä  aikuisen luotsin tuelle. Resurssipulan takia nämä kuitenkin toteutuvat vain harvassa lippukunnassa. On vaeltajaohjelmaryhmän aika astua avuksi.”

”Ryhmässä on myös mahdollisuus toteuttaa mielikuvituksellisia ideoita ja tapahtumia. Parasta on se, että ryhmässä suhtaudutaan tekemiseen rennon varmalla otteella sellainen sopiva pilke silmäkulmassa.” 

Millaisia tehtäviä ryhmässä on auki?

”Monenlaisia tilaisuuksia puuhasteluun on tarjolla! Jos vaeltajaikäkausi on lähellä sydäntäsi, löytyy mielekästä tekemistä takuuvarmasti. Ryhmässä pääsee tekemään erilaisia asioita aina tapahtumien suunnittelusta viestintään ja lippukuntien vaeltajatoimintasparraukseen.”

”Ryhmän kautta pääsee myös toteuttamaan vaeltajaohjelmaa ilman, että liittyy ryhmän jäseneksi. Voit tulla toteuttamaan omaa ideaasi ensi vuoden vaeltajatapahtumasta tai hypätä mukaan jonkin valmiin tapahtumaidean toteuttamiseen. Tapahtumaprojektien toteuttamisen lisäksi vaeltajaryhmä etsii joukkoonsa erilaisia jäseniä. Sinulta ei vaadita mitään tiettyä aiempaa kokemusta, uteliaisuus ja oma kiinnostus riittäävät.”

Mikä on ryhmän erityispiirre?

”Pestin ohessa ryhmässä hassutellaan kaikilla aisteilla: voit kuulla piin desimaalit laulettuna Mamma Mian sävelellä, maistaa karjalanpaistia retkellä (myös vegaanisena!), nähdä heiluvat korvat, haistaa nousevan myrskyn vesillä ja tuntea kaverin vieressä.”