Uudenmaan syksyn vaeltajakirje

Hei uusmaalainen vaeltaja! Tässä ajankohtaiset kuulumiset, tapahtumat ja aktiviteettivinkit vaeltajaohjelmasta syksyyn 2023.


UUTISET

Vaeltajien itsenäisyyspäivän etkot pidetään 2.-3.12. Otalammella 

Toissa vuonna suuren suosion saavuttanut itsenäisyyspäivän vaeltajaetkot pidetään tänä vuonna 2.-3.12. Otalammen työväentalolla Vihdissä. Tässä tapahtumassa pääset nauttimaan itsenäisyyspäivän teemassa juhlaillallisesta sekä tutustumaan muihin vaeltajiin rennon ohjelman ja saunomisen parissa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 12.11.! 

Piirin vaeltajaohjelmaryhmä etsii puheenjohtajaa 

Vaeltajaohjelmaryhmä organisoi ja kehittää Uudenmaan ja Pääkaupunkiseudun vaeltajille suunnattua partiotoimintaa. Ryhmä etsii nyt uutta puheenjohtajaa tai puheenjohtajaparia. Jos sinua kiinnostaa vaeltajatoiminta ja sen kehittäminen, tämä voi olla juuri sinulle sopiva pesti! Lue lisää pestikuvauksesta ja ota yhteyttä nykyiseen puheenjohtajaan Sofiaan (sofia.fabritius@partio.fi). 


VINKKEJÄ VAELTAJAOHJELMAAN

Vaeltajaohjelma on 18-22-vuotiaille partiolaisille suunnattua omaa ohjelmaa partiossa. Siihen kuuluu itsensä kehittämistä, partion merkityksen pohtimista omassa elämässään sekä omien arvojen peilaamista partion arvoihin, uusien asioiden opettelua ja ryhmässä toimimista. Harva vaeltaja kuitenkin suorittaa vaeltajaohjelmaa aktiivisesti ja se onkin yksi vähiten tunnetuista ikäkausi-ohjelmista.    

Tämän kirjeen tarkoituksena on tarjota sinulle vinkkejä vaeltajaohjelman suorittamiseen. Olit sitten uusi vaeltaja tai jo vanha konkari, ilman vaeltajavartiota tai vaeltajavartion kanssa, toivomme, että saat tästä kirjeestä irti uusia tapoja ja konkreettisia vinkkejä suorittaa vaeltajaohjelmaa sinulle sopivalla tavalla.   

Lisää tietoa vaeltajaohjelmasta ja sen aktiviteeteista löydät täältä: partio-ohjelma.fi/vaeltajat

Suomi-projekti: mitä, miksi ja miten? 

Suomi-projekti on vaeltajavartion oma reissu jonnekin päin Suomea. Suomi-projekti viimeistelee Tervetuloa vaeltajaksi –vaiheen ja kuuluu siis jokaisen vaeltajan ohjelmaan! Reissun aikana näette ja koette jotain uutta, toimitte paikallisten partiolaisten kanssa ja ryhmäydytte tiiviimmäksi vartioksi. Lisätietoa Suomi-projektista saatte partio-ohjelmasivustolta. 

Näin toteutatte Suomi-projektin vartionne kanssa: 

  1. Kokoontukaa yhteen ja valitkaa reissukohde ja ajankohta.  
  1. Tehkää reissulle budjetti ja miettikää, miten rahoitatte matkan: esimerkiksi itse, varainkeruutempauksilla tai avustuksilla. 
  1. Valitkaa reissulla toteutettavat vähintään kaksi vaeltajaohjelman aktiviteettia. 
  1. Jakakaa suunnittelun vastuualueet vartion kesken ja suunnitelkaa reissu. 
  1. Toteuttakaa reissu! 
  1. Reissun jälkeen, kokoontukaa vielä yhteen keskustelemaan projektin onnistumisista ja haasteista.  

TULEVAT TAPAHTUMAT

7.10. Kaikki mukaan – ja Partiokamu-koulutus 

Haluatko vahvistaa moninaisuusosaamistasi? Tässä koulutuksessa saat työkaluja tukea tarvitsevien partiolaisten kohtaamiseen sekä autat luomaan kaikille avoimempaa partiota. Koulutus on osallistujille maksuton. Ilmoittaudu mukaan 22.9. mennessä.

12.10. ja 16.11. Haastavasti-webinaarit 

Onko ryhmässäsi lapsia, joiden kanssa toimiminen teettää sinulle syystä tai toisesta ”harmaita hiuksia”? Uudenmaan Partiopiiri tarjoaa iltakaakaolla Haastavasti käyttäytyvät -sarjan aiheeseen liittyen. Webinaari-sarjan seuraavat osat pidetään 12.10. ja 16.11. klo 18-19:30 Teamsissa. Ilmoittautumalla mukaan saat linkin omaan sähköpostiisi!

28.10. Lippukuntapäivä ja piirin syyskokous 

Syksyn Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin syyskokouksessa. Lippukuntapäivä ja piirin syyskokous pidetään tänä syksynä Nummelassa. Ilmoittaudu 22.10. mennessä.

29.10. Luotsikoulutus 

Yhden päivän mittaisesta luotsikoulutuksesta saat tietoja ja taitoja tarpojien, samoajien ja vaeltajien luotsina toimimiseen. Nuorten ohjaamisen ja kasvun tukemisen lisäksi koulutuksessa käydään läpi ikäkausien partio-ohjelman perusteet, joten koulutus on ehdoton mm. uusille vaeltajaluotseille! Ilmoittaudu mukaan 22.10. mennessä.  

4.11. Retkiruokakoulutus 

Retkiruoka voi olla muutakin kuin makaronimössöä! Tällä kurssilla opit tekemään ruokia erilaisilla retkikeittimillä sekä nuotiolla. Kurssi sopii myös loistavasti vaeltajavartion yhteiseksi virkityspäiväksi! Ilmoittaudu mukaan 22.10. mennessä.

18.11. Nuoren mielen ensiapukoulutus

Nuoren mielen ensiapu on Mieli ry:n rekisteröity koulutus, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten mielenterveyttä lisäämällä heidän parissaan toimivien aikuisten mielenterveystaitoja. Koulutuksesta saat valmiuksia lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen, kohtaamiseen ja mielenterveyden ongelmien ehkäisemiseen ja tunnistamiseen. Kurssille otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittaudu mukaan 29.10. mennessä.


ÄLÄ UNOHDA NÄITÄ

  • TEHDÄÄN VAELTAJATOIMINTA NÄKYVÄKSI SOMESSA!  Ota kuva aktiviteettien suorittamisesta ja jaa se somessa #uusimaavaeltajat. Näin löytyy myös muiden tekemiä aktiviteetteja ja toteutusvinkkejä.