Partiolaisten avoimet tapahtumat syksyllä 2021

Tule tutustumaan partiolaisiin lähelläsi! Tälle sivulle kootaan Uudenmaan partiolippukuntien syyskauden aloitustapahtumia, joihin olet tervetullut tutustumaan partioon ja partiolaisiin.

Kaikki tapahtumat on suunnattu aikuisille, ja monissa on myös ohjelmaa lapsille. Lista päivittyy.

to 2.9. FAQ session about Scouting Online (englanniksi)

Read more

ti 7.9. Tervetuloa partioon! -etäilta aikuisille

Oletko miettinyt, millainen harrastus partio aikuiselle oikeastaan on? Haluaisitko aloittaa mielekkään vapaaehtoistyön, josta saa itsekin elämyksiä? Kiinnostaako paluu partioon tauon jälkeen, mutta tunnet tippuneesi kärryiltä? Tule mukaan aikuisille suunnattuun avoimeen ja ilmaiseen partion tutustumisiltaan!
 
Illan aikana sukelletaan partion maailmaan ja tutustutaan siihen, mitä partiossa tehdään. Tututusmisilta on myös mainio tilaisuus kysyä ne kysymykset, jotka partiossa ovat mietityttäneet. Tutusmisiltaan voit tulla linjoille mielenkiinnosta ilman minkäänlaista sitoutumista. Jos haluat aloittaa partion, voit illan päätteeksi jättää yhteystietosi tai ilmoittautua mukaan toimintaan. 
 
 
to 9.9. Tervetuloa partioon! -etäkoulutus (partion aloittaneille)
 
Tiedätkö mitä partion eri ikäkausissa tehdään? Tiedätkö, miksi partiossa tervehditään vasurilla ja retkeillään? Koulutus tutustuttaa yhden illan tiiviinä pakettina partion historiaan, perinteisiin, termeihin ja toimintatapoihin. Koulutus on erityisen suositeltava partioon vasta mukaantulleille sekä partiolaisten huoltajille. Voit myös tulla kuulolle, jos olet kiinnostunut aloittamaan partioharrastuksen ja vapaaehtoistoiminnan.
 

ma 30.8. klo 17-18.30 Artjärven Eränkävijöiden startti

Tule kuulemaan uudenlaisista seikkailuista maanantaina 30.8. seurakuntakodille. Aloitamme yhteiskerralla, jonka jälkeen jakaudumme kahteen eri ryhmään: sudenpennut (1.-3. lk) ja seikkailijat (4.lk ->). 

Lue lisää

ti 17.8. Kirnun Kiertäjien syyskauden startti

Kirnun Kiertäjät pamauttaa syyskauden alkaneeksi tiistaina 17.8. klo 18 kolollaan osoitteessa Lääkärintie 4 C, Askola. Tarjolla on nokipannukahvit ja pullaa, sekä mahdollisuus tulla keskustelemaan tulevien johtajien kanssa.

Tapahtuma Facebookissa

to 26.8. klo 18 Hyvinkään Nummenpoikien kaudenaloitus

Sonninmäen hiekkakuopalla Puolimatkassa luvassa yhteistä partiotunnelmaa, nuotiolauluja ja -leikkejä, syksyn kuulumisia ja makkaranpaistoa! Tervetuloa tutustumaan nummenpoikiin sekä kysymään ja kuulemaan lisää lippukunnan toiminnasta!

Paikan päällä on tulet makkaranpaistolle. Osallistujat ottavat mukaan omat makkarat ja juotavat (mehu/kahvi/tee tms.) sekä mahdolliset muut ruokailuvälineet. Näin vältämme yhteisen tarjoilun ja pidämme huolta tapahtuman hygieniasta poikkeusaikana. Käytössämme on laaja alue, joten pidämme kukin huolta turvavälien säilymisestä. Osallistujamäärän rajoittamiseksi ohjeena on, että perheestä tulee mukaan enintään yksi huoltaja. Pysäköintipaikkoja löytyy muun muassa Puolimatkan hautausmaan parkkipaikalta. Tapahtuma järjestetään ulkona, joten huomioi säänmukainen varustus. 

Tutustu lippukuntaan Facebookissa

ke 25.8. klo 17 Kiehiset Rantapuistossa

Tutustu partiolippukunta Kiehisiin Rantapuiston Kolmisoinnulla!

Lue lisää

ti 24.8. klo 18-19.30 Raudanreippaiden partiokauden startti

Tervetuloa Raudanreippaiden aloitustilaisuuteen kolon pihapiiriin (Huhdintie 23–25, Karkkila). Tapahtumassa yhteinen iltanuotio, jossa muun muassa rumpujen pärinää, ikäkausisiirtymiä ja yhteislaulua.

Tapahtuma Facebookissa

ti 24.8. klo 17.30 Sudenpentujen aloitustilaisuus

Eräkamut ry on Keravan Saviolla toimiva aktiivinen partiolippukunta. Olemme perustamassa 7–8-vuotiaiden sudenpentujen lauman, joka kokoontuu perjantaisin klo 17.30–19.00. Toivotamme kaikki kiinnostuneet lapset vanhempineen tervetulleeksi tutustumaan sudenpentujen alkupamaukseen tiistaina 24.8. klo 17.30 partiokolo Kolzulle, Juurakkokatu 58, Kerava. Tilaisuus on uusien partiolaisten ilmoittautumis- ja infotapahtuma.

Sudenpentulauman vetäjät muodostetaan lasten huoltajista. Vetäjät saavat tueksi kokeneet aikuispartiolaiset ja tehtävään saa myös koulutusta. Aiempaa partiotaustaa ei siis edellytetä, kokousten etukäteisvalmistelut tekevät muut. Partio on monipuolinen ja kehittävä koko perhettä yhdistävä harrastus.

Mikäli ette pääse alkupamaukseen 24.8., ilmoittautuminen Eräkamuihin onnistuu myös sähköpostilla lippukunnanjohtajalle: julius.termas(at)kolumbus.fi. Tervetuloa mukaan partioon!

to 2.9. klo 18 Kalevan Kipunoiden startti

Partiolippukunta Kalevan Kipunat järjestää aloitus- ja infotapahtuman torstaina 2.9. klo 18 Nuorisotalo Häkillä osoitteessa Loitsutie 1, Kerava. Tarjolla Kipunainfoa, lettuja, makkaraa ja pihapelejä. Uusi lauma 7 vuotiaille (1. luokkaisille) perustetaan, jos lasten huoltajista löytyy vetäjät (partiotaustaa ei tarvitse olla, tehtävään saa koulutuksen). Nykyisiin laumoihin ja vartioihin (2. luokkalaisista eteenpäin) mahtuu uusia jäseniä. Aikuiset toimivat meillä mahdollistajina, eli vetävät laumoja ja vartioita sekä ovat tukemassa lasten ja nuorten harrastusta. Aikuisille järjestetään myös omaa ohjelmaa.

Tapahtuma Facebookissa

ke 8.9. Tervetuloa partioon! -koulutus Keravalla

Tiedätkö mitä partion eri ikäkausissa tehdään? Tiedätkö, miksi partiossa tervehditään vasurilla ja retkeillään? Tutustu partion historiaan, perinteisiin, termeihin ja toimintatapoihin!  Koulutus sopii kaikille ja on erityisen suositeltava partioon vasta mukaantulleille sekä partiolaisten huoltajille. Voit myös tulla kuulolle, jos olet kiinnostunut aloittamaan partioharrastuksen ja vapaaehtoistoiminnan!
 

to 26.8. klo 18 Kuninkaantien Kipinöiden syysstartti

Tervetuloa koko lippukunnan syysstarttiin, niin vanhat konkarit kuin uudet tuttavuudetkin.

Tapahtuma Facebookissa

ke 1.9. klo 18 Tutustu meripartioon klo 18.00-19.30

Tervetuloa koko perheen voimin tutustumaan Merisissien toimintaan Kantvikin koulun pihalle. Aikataulu on joustava, joten tule paikalle silloin kun sinulle parhaiten sopii. Upinniemen Merisissit perustaa uuden nuorimpien partiolaisten, 7–9-vuotiaiden sudenpentujen, lauman tänä syksynä. Sudenpentulauman vetäjät muodostetaan lasten huoltajista. Vetäjät saavat tueksi kokeneet partiolaiset ja tehtävään saa myös koulutuksen. Aiempaa partiotaustaa ei siis edellytetä. 

Tapahtuma Facebookissa

ti 24.8. klo Valkealan Kolmisohdun kauden startti

Partiosta kiinnostuneet voivat tutustua ja ilmoittautua mukaan Niinirannassa!

Lue lisää

su 22.8. klo 10 Virkkalan Tulentekijöiden partion esittely

Virkkalan tulentekijöiden perinteinen koko perheen partiopamaus Petter Forsströmin puistossa. Luvassa rastirataa, makkaranpaistoa, kahvittelua, infoa toiminnasta sekä arpajaiset.

Tapahtuma Facebookissa

ti 24.8. klo 18-19.30 Lohjanjärven Loiskeen partion esittely

Lohjanjärven Loiskeen syyskausi starttaa Aurlahden rannassa! Tule tutustumaan yksin tai yhdessä lapsen kanssa ja aloittakaa molemmat partio! Luvassa on mm. vesipartiotoimintaa, nuotio ja tarjolla on myös pientä herkuttelua.

Lue lisää

la 28.8. klo 9-13 Sammatin Solmut kesätorilla

Tervetuloa Sammatin kesätorille tukemaan Sammatin Solmujen toimintaa nauttimalla leivonnaisista ja kahvista. Kerromme samalla toiminnastamme ja toivomme kovasti uusia aikuisia mukaan toimintaamme mahdollistamaan lasten paikallista harrastusta. Aloittaisitko sinä partioharrastuksen Sammatissa yhdessä lapsen kanssa?

Lue lisää

ke 25.8. klo 17.30 Klapasten Saapas-kisat

Saapas on Klapasten vuotuinen pienimuotoinen partiotaitokilpailu ja samalla kauden aloitus Harjulan koululla, jossa kierretään rasteja joukkueissa. Saappaaseen ovat tervetulleita kaiken ikäiset, partiosta kiinnostuneet. Perinteisesti Saappaaseen tullaan saappaat jalassa, vaikka keli olisi mikä.

ke 25.8. klo 18-19 Syyskauden aloitus 

Jukolan Veljien ja Siskojen avoin tilaisuus partiosta kiinnostuneille Nurmijärven kirkonkylällä!

Tapahtuma Facebookissa

ti 31.8. klo 18 Rajamäen Metsänkävijöiden startti

Tervetuloa tutustumaan partioharrastukseen Rajamäen Metsänkävijöissä! Viime vuonna ei koronan takia pystytty ottamaan uusia sudenpentuja, mutta nyt uusi lauma pääsee aloittamaan. Mukaan otetaan 2013-2012 syntyneitä lapsia.

Ota yhteyttä Salla Lagerkransiin 050-4536217 salla.lagerkrans@gmail.com tai tule paikalle partion kauden avaukseen 31.8. klo 18:00 Märkiön leirikeskuksen rantaan (Hangonväylä 1506) jos sinulla olisi innokas sudenpentu lähdössä mukaan.

Lue lisää

to 2.9. klo 18-19.30 Polariksen partiokauden aloitus

Partiokausi pärähtää käyntiin Bakluran lavalla Fiskarsissa. Tule rohkeasti kysymään toiminnasta!

Tapahtuma Facebookissa

to 19.8. klo 18-20 Sipoon Hukkien nuotioilta

Sipoon Hukkien perinteinen syksyn aloitustapahtuma Nuotioilta järjestetään Sipoon Hukkien kololla. Ohjelmassa on lippukunnan toimintaan ja koloon tutustumista, johtajiston esittäytyminen, syksyn ryhmien ensimmäinen tapaaminen ja tietenkin nuotioherkuista nauttimista hyvässä seurassa ja rennossa tunnelmassa!

Tapahtuma Facebookissa

ma 23.8. klo 18 Puskapartiolaisten kauden aloitus

Lämpimästi tervetuloa partiokauden aloitukseen kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset ja lapset - pääsette tutustumaan Puskapirttiin ja saatte lisätietoa Puskapartiolaisten toiminnasta Sipoon Söderkullassa.

Tapahtuma Facebookissa

ti 17.8. klo 18 Vihterän nuotioilta Nummelassa

Tule tutustumaan ja kuulemaan nuotioillan puitteissa mitä kaikkea partiotoiminnalla on tarjota harrastus- ja vapaaehtoitoiminnassaan aikuisille!
 
 

su 5.9. klo 11-13 Tutustu ilmapartioon Nummelassa

Tervetuloa kokeilemaan ilmapartiotoimintaa Vihdin Nummelaan! Aiomme perustaa uuden lippukunnan eli partion paikallisyhdistyksen Nummelan alueelle ja nyt etsimme mukaan uusia kiinnostuneita jäseniä. Tule kokeilemaan, mitä ilmapartiolippukunnassa tehdään ja kuulemaan miten toimintaan pääsee mukaan! Tapahtumassa on tekemistä lapsille sekä tietoiskuja partiosta aikuisille.
 
 
to 23.9. klo 18-20 Tervetuloa ilmapartioon -koulutus
 
Tutustu partion historiaan, perinteisiin, termeihin ja toimintatapoihin. Koulutus sopii kaikille ja on erityisen suositeltava partioon vasta mukaantulleille, partiolaisten huoltajille sekä partiossa vapaaehtoisena aloittamisesta kiinnostuneille. Tässä koulutuksessa keskitymme erityisesti ilmapartiotoiminnan käynnistämisestä kiinnostuneiden aikuisten toimintaan Nummelassa.

Ilmoitamme tarkan kokoontumispaikan lähempänä tapahtuman alkua. 

 

 

Etkö löytänyt omaa kuntaasi? Katso lähin partioyhdistyksesi ja lähde tutustumaan!

kaikki Suomenkieliset partiolippukunnat Uudenmaan alueella