Haastattelimme aikuisena partioon liittynyttä Mari Lehtisaloa. Hän kertoi, miten on päätynyt partioon ja miksi harrastus ja vapaaehtoisuus partiossa kiinnostaa.

Mari harrasti pienempänä partiota Halikon Sinisissä, mutta lopetti yläasteikäisenä ennen ryhmänjohtajaksi siirtymistä, kun elämään tuli muita mielenkiinnon kohteita.

Mari palasi partioon uudelleen aikuisiällä.

Takaisin paluu ja uusi innostus

Marin tie takaisin partioon alkoi pikkuhiljaa omien lasten kautta. ”Toiminta ja ihmiset Sipoon Puskapartiolaisissa vaikuttivat kivoilta ja auttelin aina tarvittaessa, mutta sitten kolmannen lapsen kohdalla tuntui, että on aika antaa toiminnalle isommin oma panokseni”, kertoo Mari. Ryhmään kaivattiin vetäjää ja Mari oli vuotta aiemmin suurleiri Roihulla ollessaan huomannut partion olevan juuri sellainen harrastus, jonka hän halusi itselleen.

Mari kaipasi merkityksellistä vapaaehtoistyötä, uutta harrastusta ja vastapainoa työlle. Hän halusi tarjota osaamistaan lasten ja nuorten tueksi, aloittaa partion lastensa kanssa, oppia uutta ja kehittää itseään. Maria pyydettiin mukaan toimintaan ja hän tapasi samanhenkisiä ihmisiä. ”Pääasia ja ydin on, että saan viettää aikaani mukavan toiminnan parissa, lapseni ja hänen kavereidensa kanssa ja mahdollistaa heille samalla tämän monipuolisen ja hienon harrastuksen”, toteaa Mari.

Mitä partiosta saa?

Mari lähdössä kotipihalta Tervas 90 suurleirille Kannonkoskelle.

Mari on löytänyt partiosta yhteisön, jossa voi viettää aikaa samanhenkisten ihmisten parissa. Erilaisissa pesteissä hän on päässyt kokeilemaan ja oppimaan, ja saanut erilaista näkökulmaa omaan tekemiseen myös ammatillisessa mielessä. Pesteissä oppii toinen toisiltaan ja erilaisista projekteista.

Mari on toiminut mm. Uudenmaan piirileiri Säihkeellä viestintäryhmässä kuvaajana ja aikuisten metsäseminaarissa Johtajatulilla kuvausryhmän vetäjänä. Parhaillaan hän toimii Suomen Partiolaisten kuvausryhmän puheenjohtajana ja ohjaa viikkotoimintaa seikkailijaryhmälle Sipoon Puskapartiolaisissa.

Haluaisitko sinäkin kokeilla partiota aikuisena?

Katso täältä oman paikkakuntasi partiolippukunnat tai jätä meille viesti lomakkeen kautta, niin etsimme sinulle yhdessä sopivaa tekemistä!

Löydä lippukunta

Jätä yhteystietosi