Onko teillä moninaisuusasiat kunnossa?

Moikka!

Olen Elias Lahtinen, partiossa yleisemmin Pämppä, ja olen piirin tuore moninaisuusvastaava. Oman kokemukseni mukaan partio on mahtava paikka monille erilaisille ihmisille, mutta matkaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen on vielä meilläkin. Toivonkin, että me kaikki Uudenmaan partiolaiset olisimme yhdessä mukana rakentamassa partiosta vieläkin parempaa ja huomioon ottavampaa harrastusta ihan meille kaikille!

Uudenmaan partiopiirin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma on juuri päivitetty, joten olisi enemmän kuin mahtavaa että saataisiin se jalkautettua jokaiseen lippukuntaan ja tapahtumaan. Suunnitelmaan päivitettiin Turvallisemman tilan periaatteiden, Helppo tulla -tunnuksen ja piirin tapahtumien häirintäyhdyshenkilöiden käyttö. Suunnitelma löytyy kokonaisuudessaan tämän linkin takaa

Suunnitelman tavoite yhteen lauseeseen tiivistettynä:

Kaikilla, jotka hyväksyvät partion arvopohjan, on yhdenvertainen oikeus harrastaa ja tehdä vapaaehtoistyötä partiossa turvallisesti kokematta syrjintää tai häirintää.

Kuinka tähän tavoitteeseen sitten päästäisiin?

  • Kouluttautumalla: SP:n tapahtumakalenterista kannattaa silmäillä moninaisuuteen liittyviä koulutuksia ja tapahtumia.
  • Katsellaan omaa ja oman lippukunnan toimintamalleja ja pohditaan, olisiko niissä mitään kehitettävää.
  • Lippukunnan toimintasuunnitelmaan voi lisätä osion moninaisuudesta, ottaen mallia esimerkiksi piirin suunnitelmasta tai tämän linkin takaa.
  • Helppo tulla –tunnuksen kriteerejä tarkastelemalla saa hyviä käytännön vinkkejä ja niitä kannattaa soveltaa omaan toimintaan.
  • Muistetaan turvallisemman tilan periaatteet: Ole avoin, kunnioita, älä oleta, puutu, kannusta ja rentoudu.
Moninaisuusvastaava Elias ”Pämppä” Lahtinen

Mikäli jokin moninaisuuteen liittyvä askarruttaa, niin ei hätää, sitä varten minut on pestattu. Yhteyttä saa ottaa matalalla kynnyksellä, niin voidaan yhdessä pohtia, miten saadaan just teidän lippukunta tässä asiassa kuosiin! Ja jos Piirin moninaisuushommat kiinnostaa niin mukaan pääsee aina! Minut saa kiinni osoitteesta elias.lahtinen( at ) partio.fi

Matkataan yhdessä kohti tasa-arvoisempaa partiota!

-Pämppä