Nämä asiat sinun tulee tietää perhepartiosta juuri nyt

Alle kouluikäisille huoltajineen suunnatusta perhepartiosta on viime vuoden aikana tullut virallista partiotoimintaa, ja toiminnan kysyntä ja tarjonta on kasvanut huimalla vauhdilla! Tässä uudet asiat, jotka sinun tulee tietää perhepartiosta.

Perhepartiokoulutus

Helmikuussa 8.2. Partioasemalla Helsingissä järjestetään ihan ensimmäinen perhepartio-ohjaajan koulutus! Mukaan sopivat sekä jo toimintaa pidempään tehneet että vasta miettivät, eikä osallistujan tarvitse välttämättä olla henkilö, joka toimintaa alkaa itse ohjata. Ilmoittautuminen on nyt marraskuun aikana.

Perhepartio-ohjelma

Syksyn aikana partio-ohjelma.fi:hin on ilmestynyt perhepartio-ohjelma, jonka aktiviteetteja seuraamalla uudetkin partioaikuiset voivat järjestää kokouksia.

Hihamerkit

Nyt pikkupartiolaisille on omat eriväriset orava-hihamerkit! Merkkien saamisen ajankohta on lippukunnan tai ryhmän päätettävissä. Merkin saadakseen ei tarvitse ”suorittaa” mitään vaan merkeillä on tarkoitus luoda hyvää mieltä. Hyvä tapa on saada niitä yksi kunkin perhepartiovuoden kunniaksi, jolloin orava-merkkien määrä kertoo, kuinka monta vuotta lapsi on ollut mukana perhepartiossa. Merkkejä myy Scandinavian Outdoor Store.

Tiedot kuntoon Kuksassa

Muistakaa merkitä lippukunnan tietoihin ”perhepartiolippukunta”, niin tieto näkyy valtakunnallisessa Lippukuntahaussa toiminnasta kiinnostuneille, ja huolehtikaa perhepartiovastaavan pestin merkitsemisestä (pesti löytyy nimellä ”Perhepartion ohjaaja”).

Valtakunnallinen Facebook-ryhmä

Perhepartiosta voi kysyä ja tämän uuden toimintamuodon kehitystä seurata halutessaan Suomen Partiolaisten perhepartio-Facebook-ryhmässä.

Jos tarvitsette tukea perhepartiotoiminnan starttiin tai teillä on kysymyksiä, voitte aina ottaa yhteyttä piiritoimistoon!