Marraskuun terveiset piirihallitukselta

Piirihallitus kokousti iloisissa tunnelmissa torstaina 21.11. Vaikka esityslistalla oli paljon läpikäytävää, asioita lähestyttiin ratkaisukeskeisesti ja rakentavasti.

Aloitimme tarkastamalla yhteisvastuukeräyksen varojen käytön tilanne. Partio oli vuoden 2016 yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohde. Uudenmaan partiopiiri järjesti varoilla hankkeita, joiden tarkoituksena oli mahdollistaa partioharrastus yhä useammalle lapselle ja nuorelle. Hankkeista ylijääneet varat käytetään rinkkojen jakamiseen perheille, joilla ei taloudellisista tai sosiaalisista syistä ole mahdollisuutta hankkia partioon tarvittavia varusteita lapsille. Hakuaika päättyy sunnuntaina 24.11. Lue lisää hakemuksesta täältä. Osa yhteisvastuukeräyksen rahoista käytetään toiminnallisen moniaisuusmateriaalin lähettämiseen lippukuntiin.

Päätimme myös toimiston aukioloajoista. Aiemmin toimisto on ollut auki tiistaista perjantaihin klo 9-16. Aukioloajoista päätettiin luopua 1.12. alkaen siten, että toimisto palvelee lippukuntia sopimuksen mukaan. Toimiston päätehtävä on tukea lippukuntia ja tällä muutoksella pyritään parantamaan palvelua, ei vähentämään sitä. Ilmoittamalla etukäteen tulostasi toimistolle varmistat, että tukenasi on piiritoimiston työntekijä. Lisäksi Partioaseman aula palvelee arkisin klo 14-18 yleisissä asiakaspalveluun liittyvissä asioissa.

Kävimme läpi menneissä laajennetuissa valiokunnissa tehtyjä päätöksiä. Laajennetuissa isona teemana olivat perhepartio, vuoden 2020 ohjelmapainotus Johtajuus, e-oppiminen partiossa sekä kuntavaalit 2021. Kävimme myös tulevassa Partioneuvostossa päätettäviä asioita läpi. Kokouksessa päätetään muun muassa SP:n toimintasuunnitelmasta sekä talousarviosta.

Hallitus palasi hetkeksi takaisin piirin syyskokouksen antiin. Oli hienoa nähdä niin monta uusmaalaista paikan päällä! Suunnittelimme miten avoinna olevat alueministerin sekä ohjelmaministerin pestit täytetään—tiedossa on rekrytointia ja pestien mainostamista! Alueministerin tehtävä on erittäin tärkeä lippukuntien kannalta—hänen vastuullaan on aluetyön johtaminen ja kehittäminen niin, että lippukunnat saavat tarvitsemaansa tukea ja voivat hyvin. Ohjelmaministerin tehtävä on olennainen kehittämään piirissä sekä lippukunnissa toteutettavaa partio-ohjelmaa ja varmistamaan, että se on laadukasta ja tavoitteiden mukaista. Sinäkin voit hakea alueministeriksi tai ohjelmaministeriksi jo tänään!

Muut marraskuun nostot:

Syyskokouksessa valittujen uusien piirihallituksen jäsenten, Miia Pulkkisen (Kieh), Pauli Palon (KiMe), sekä Tarja ”Tuikku” Seppälän (JäMe) perehdytys alkaa pian ja hallitus onkin innoissaan uusista jäsenistään!

Ohjelmaryhmän puheenjohtajaksi on pestattu Santeri Leinonen (HN), onnea!

Piirileiri Valkaman ilmoittautuminen alkaa pian—onhan teidänkin lippukunta osallistumassa?

Uusi lippukunta on tuloillaan Porvooseen ja perustetaan näillä näkymin jo joulukuussa!