Uudenmaan partiopiirin piiritoimistolla puhaltavat uudet tuulet, kun uusimaalaisia lippukuntia tukemaan saapui tammikuussa kaksi uutta työntekijää. Yhdessä jo aikaisemmin piiritoimistolla toimineen Teija Alaraappanan kanssa Nina Miettinen ja Anna Järvinen muodostavat mitä timanttisimman trion!

Nina Miettinen

Kuka olet ja miten tiesi vei meidän järjestökoordinaattoriksemme?

Nina: ”Valmistuin juuri filosofian maisteriksi ihmismaantieteen alalta Helsingin yliopistosta ja asun tällä hetkellä Helsingin Tapulikaupungissa. Suurimman osan elämääni olen asunut Tuusulassa taitoluistelua ja yleisurheilua harrastaen. Mielenkiinnon kohteisiini kuuluu mm. globaalikasvatusta ja sosiaalipolitiikkaa. Edelliset työtehtävät ja vapaaehtoistoimet on kasvattaneet musta koordinaattorin, ja siksi hainkin Uudenmaan partiopiiriin töihin, kun paikkoja oli sopivasti auki.”

 

Anna Järvinen

Anna: ”Olen helposti innostuva, rakastan nauramista ja nautin uuden oppimisesta sekä ihmisten auttamisesta. Vapaa-ajallani tykkään viettää aikaa ystävieni kanssa, opiskella navigointia ja liikkua metsässä sekä merellä. Olen opiskellut yhteiskuntatieteitä ja viimeiset pari vuotta työskennellyt vapaaehtoisten koordinaattorina ja henkilöstöpäällikkönä partiokeskuksessa Sveitsissä. Hain Uudenmaan piirin järjestökoordinaattoriksi, koska halusin ehdottomasti jatkaa partiossa ja vapaaehtoisten parissa työskentelyä. En voi kuvitella innostavampaa ja kiinnostavampaa paikkaa olla töissä kuin partio!”

 

Mikä on tehtäväsi piiritoimistolla?

Nina: ”Keskityn erityisesti kasvattamaan partioharrastajien määrää Uudellamaalla, sekä järjestän erilaisia kampanjoita ja toki neuvon ja autan kaikkia ja kaikessa parhaani mukaan!”

Anna: ”Piirin järjestökoordinaattorina teen pääosin lippukuntatyötä, eli olen lippukuntien ja vapaaehtoisten tukena. Tulen myös vastaamaan aluetyöstä, tukemaan piirihallitusta ja tekemään yleistä neuvontapalvelua.”

Onko sinulla aikaisempaa partiokokemusta?

Nina: Mulla ei ole aiempaa partiotaustaa, mutta partio organisaationa kiinnosti, koska se on mielestäni Suomen vaikutusvaltaisin nuorisojärjestö ja sen lisäksi partiossa on ihmisiä eri taustoista ja ikäluokista, mikä on ihan mahtava juttu. Joten odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaikkiin ja oppimaan paljon toiminnan sisällöistä, jotka nekin ovat huikean monipuolisia! Mielikuvani on että partio on monipuolinen harrastus, tai ehkä jopa enemmän kuin harrastus, sillä se sisältää niin paljon kaikkea mitä voi oppia ja kokeilla. Partiolaisten luontosuhde on ihailtava juttu.”

Anna: ”Olen ollut partiossa sudenpennusta lähtien ja toiminut Lauttasaaren Luotsitytöissä vartion- ja laumanjohtajana sekä muutamassa muussa pestissä. Lippukuntatoimintani on valitettavasti jäänyt vähäiseksi viimevuosina, koska olen ollut poissa Suomesta. Olen ollut viitisen vuotta töissä useassa eri pestissä Kanderstegin kansainvälisessä partiokeskuksessa Sveitsissä.”

Paras retkeilyyn tai matkailuun liittyvä muistosi?

Nina: ”Retkeily- ja matkailumuistoja on paljon, mutta jos niistä pitäisi valita yksi, se olisi varmasti Lopen metsissä 60 lukiovaihto-oppilaalle järjestämäni Wild Camp. Toimin pitkään kansainvälisyyskasvatusjärjestö AFS Intercultural Programs Finland ry:n vapaaehtoisena Keski-Uudellamaalla, jossa erityisesti järjestämme toimintaa Suomeen tuleville vaihto-oppilaille. Wild Camp oli puolijoukkuetelttaleiri, ja monelle vaihtarille ensimmäinen kerta, kun he yöpyivät metsässä. Kipinämikkovuorot ja jokamiehenoikeudet aukesivat myös meille vetäjille ihan uudella tavalla vaihtareiden ensikokemusten kautta.”

Anna: ”Yhden kesäleirin nukuin riippumatossa järven rannalla ja minut herätti joka aamu auringonpaiste. Vaikka se oli aamuneljältä, se oli ihanaa! Olen myös suuri jaettujen nuotiokahvien ystävä.”

Millä kolmella sanalla kuvailisit persoonaasi?

Nina: ”Persoonaani voisi kuvailla ainakin sanoilla kärsivällinen, innostuja ja kesäheinä.”

Anna: ”Iloinen ja utelias seikkailija.”

Piiritoimisto tukee lippukuntia toiminnassaan - ota yhteyttä!