Pauli Palo, 21 (Kirkkonummen Metsänkävijät) valittiin Uudenmaan Partiopiirin syyskokouksessa piirin yhteiskuntasuhteista vastaavaksi hallituksen jäseneksi, yhteiskuntasuhteiden ministeriksi, kaudelle 2020-2021. Pauli aloittaa pestissään tammikuussa.

Millainen on partiohistoriasi?

”Partioon liityin muksuna kaverin kanssa, vuosi taisi olla 2007. Varhaisimmat partiomuistoni liittyvät ensimmäiseen piirileiriin kesällä 2008, joka oli Kohina. Samoajana aloitin johtamaan omaa vartiota, minkä lisäksi lähdin hetken mielijohteesta mukaan lippukunnan hallitukseen. Erityisenä vastuualueenani oli kaluston ja kolon ylläpitäminen.

Vartiolaiset kasvoivat, itsenäistyivät, ja minä lähdin partiojohtajan peruskurssille. Hallituspesti jatkui, mutta vastuualue vaihtui apulaislippukunnanjohtajaksi ja ohjelmajohtajaksi. Asepalveluksen ajaksi jätin lippukuntatyön sivuun, mutta vastapainoksi aloitin Pärskeen päätoimittajana.

Nykyisellään toimin jälleen kerran lippukuntani hallituksessa ja vastaan taloudesta, eli toimin siis rahastonhoitajana. Lisäksi jatkan piirin viestinnän ja markkinoinnin parissa vastaten verkkoalustalle siirtyneen Pärskeen sisällöntuotannosta.”

Mitä teet partion ulkopuolella?

”Partion ulkopuolinen elämä koostuu tällä hetkellä lähinnä koulusta. Opiskelen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kauppatieteitä. Käynnissä oleva fuksivuosi takaa sen, että työsarkaa riittää paitsi akateemiseen elämään opetellessa myös varsinaisissa kursseissa.”

Mikä juuri tässä pestissä on sellaista, mikä innosti asettumaan ehdolle?

”Olen jo pitkään miettinyt hyppäämistä uusiin ympyröihin, ja onpa useampana vuonna syksyn korvilla puhelin soinut kysyen mukaan piirihallitukseen. Tänä vuonna tuntui siltä, että oma aika ja jaksaminen voisi riittää, joten lähdin tutkimaan tarkemmin avoinna olevien pestien sisältöjä. Selailin Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhteiden laajennettujen valiokuntien pöytäkirjoja ja tuli tunne, että tässähän on monia asioita, joita on aina ihmetellyt ja jotka kiinnostavat.”

Millaisia tavoitteita asetat pestillesi?

”Ensi kesänä koittavan Valkaman myötä solmittavat kumppanuussuhteet ovat sellaisia, joista kannattaa pitää huolta. Lisäksi käynnissä oleva peruskirjauudistus etenee, joten sen jalkauttamisessa lippukuntiin sekä vuoropuhelussa (mahdollisten) taustayhteisönä toimivien seurakuntien kanssa on tärkeää.”

Miten ajattelit kehittää itseäsi pestissäsi?

”Kokeilemalla rohkeasti, epäonnistumalla, oppimalla siitä ja yrittämällä taas uudelleen. Pyrin myös uuden vastuupestin myötä organisoimaan ajankäyttöni paremmin ja rajaamaan tietyn aikaikkunan tietylle toiminnolle.”

Millaisia terveisiä lähetät Uudenmaan lippukuntiin?

”Toimiva suhde taustayhteisöihin on kullanarvoinen, joten niistä täytyy pitää kiinni. Moni lippukunta nauttii esimerkiksi seurakuntien tarjoamista tiloista ja saa kunnalta toiminta-avustuksia.

Joulukuu lähestyy pian, joten ainakin itse aion viedä oman lippukuntani tärkeimmille tukijoille adventtikalenterin kiitoksena – se on mitä partiomaisin kiitos tuesta, mutta tuo lämpimän tunteen saajallensa.”