Miia Pulkkinen (Järvenpään Kiehiset) valittiin Uudenmaan Partiopiirin syyskokouksessa piirin vapaaehtoistukea johtavaksi hallituksen jäseneksi, vapaaehtoistuen ministeriksi, kaudelle 2020-2021. Miia aloittaa pestissään tammikuussa.

Millainen on partiohistoriasi?

”Olen harrastanut partiota sudenpennusta asti. Partiohistoriani aikana olen ollut vartionjohtaja, laumanjohtaja, nauttinut leirielämästä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin sekä menestynyt partiotaitokilpailuissa. Tällä hetkellä olen piirileiri Valkaman vapaaehtoisjohtaja ja SP:n metsäryhmän jäsen.”

Mitä teet partion ulkopuolella?

”Opiskelen viimeistä vuotta metsätalousinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä ahkeroin opinnäytetyön kimpussa. Vapaa-ajallani tykkään käydä geokätköilemässä.”

Mikä juuri tässä pestissä on sellaista, mikä innosti asettumaan ehdolle?

”Vapaaehtoistuki on mielestäni tärkeä osa partiota, sillä toimintamme pyörii vapaaehtoisten ansiosta. Lisäksi olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan millä tavalla piirileiripesti ja piirihallituspesti tukisivat toisiaan.”

Millaisia tavoitteita asetat pestillesi?

”Haluaisin löytää hyviä toimintatapoja vapaaehtoistuen osalta. Tavoitteenani on hyödyntää piirileiriprojektissa oppimaani. Olisi mahtavaa löytää keinoja esimerkiksi rekrytointiin ja perehdyttämiseen liittyen, joita voisi jatkossa hyödyntää niin piirissä kuin piirileiriä tehdessä. Lisäksi hyvinvointikeinojen kehittäminen on mielestäni tärkeää.”

Miten ajattelit kehittää itseäsi pestissäsi?

”Haluan kehittää priorisointi- ja organisointikykyjäni. Lisäksi haluan löytää itsestäni lisää rohkeutta, jotta pystyn antamaan vielä enemmän.”

Millaisia terveisiä lähetät Uudenmaan lippukuntiin?

”Haluaisin muistuttaa, että vaikka joskus oma pesti partiossa saattaa tuntua työltä, niin silti tämä meidän harrastus on nimenomaan harrastus. Siksi täytyisi muistaa pitää omasta ja kaverin hyvinvoinnista huolta, jotta voimme kaikki yhdessä nauttia tästä maailman parhaasta harrastuksesta.”