Vinkkejä kesäleirin suunnitteluun

Onko teillä ensi kesänä lippukunnan oma kesäleiri tai alueen yhteinen leiri? Mahtavaa, sillä kesäleiri on todella tärkeä osa partio-ohjelmaa kaikille ikäkausille.

Leirin valmistelupuuhissa kannattaa huomioida ainakin seuraavat asiat

Tehkää ilmoitus leiristä piiritoimistolle. Näin toimistolla tiedetään, mihin päin maailmaa partiolaiset levittyvät myös tänä kesänä. Lomakkeen löydät täältä

Leirin turvallisuuden suunnittelua ei kannata jättää viime tippaan. Hyviä ohjeita toiminnan turvallisuuteen löydätte täältä. Ennen leiriä on hyvä hetki tarkistaa, onhan johtajien Turvallisesti yhdessä- koulutukset voimassa. Koulutus on pakollinen kaikille 18-vuotiaille tai sitä vanhemmille sekä kaikille tätä nuoremmille ryhmänvetäjille.

Leirin ohjelmassa kannattaa ottaa kaikki hyöty irti valmiista ohjelmista. Niitä ovat esimerkiksi Maailmanjamboreen Join in -paketti tai Sanoista tekoihin! -ohjelmapainotus. Materiaalit löydät partio-ohjelman sivuilta kohdasta “ajankohtaiset”.

Leirin mahdolliset lainavarusteet kannattaa varata hyvissä ajoin. Näin varmistatte, että saatte sen mitä tarvitsette. Kesää varten lainaukset saatetaan kerätä keskitetysti etukäteen. Varusteita voi lainata mm. kunnalta tai kaupungilta, seurakunnalta ja naapurilippukunnalta.

Onko lippukunnalla sidosryhmiä tai muita tärkeitä yhteistyökumppaneita? Heidät kannattaa kutsua leirille kylään. Hyvä aika kutsujen tai ainakin save the date -viestin lähettämiseen on jo nyt, sillä monet tekevät kesäsuunnitelmansa ajoissa.

Lippukuntaleirin tekijöiden oppaat

Ohjeita lippukuntaleirien valmisteluun löydät Pääkaupunkiseudun Partiolaisten julkaisemista lippukuntaleirivihkoista!

Leiripaikka vielä hakusessa?

Retki- ja leiripaikkoja Uudellamaalla löydät koottuna piirin sivuille.

Mukavia leirihetkiä toivottaen!