Uusia jäseniä ryhmässä tammikuussa? Tässä valmis suunnitelma vuoden ekaan kokoukseen, jossa uudet tutustuvat partioon

Tammikuussa sudenpentu- ja seikkailijaryhmissä väki vaihtuu, kun syksyn mittaan harrastuksen lopettaneiden paikalle tulee uusia partion aloittajia! Tässä valmis suunnitelma vuoden ekaan kokoukseen, jossa uudet tutustuvat partioon ja ryhmään leikkien keinoin.

Koloilta aloitetaan toivottamalla kaikki tervetulleiksi ja kerrotaan, että illan aikana tutustutaan toisiimme, lippukunnan koloon ja opitaan jotain uutta.

Osallistujat tervehtivät toisiaan ja kertovat nimensä. Ensimmäisellä kierroksella tervehditään kättelemällä ja silmiin katsomalla. Seuraavalla kierroksella otetaan kiinni nilkasta, polvesta, olkapäästä, korvasta jne.

Jatketaan tekemällä kannustuspiiri. Osallistujat istuvat/ovat kyykyssä ja jokainen osallistuja juoksee vuorollaan piirin ympäri palaten omalle paikalleen. Kaikki osallistujat kannustavat juoksijaa taputtaen ja huutaen tämän nimeä.

Seuraavaksi piirin keskelle asetetaan pieniä esineitä, jotka liittyvät ryhmän aiempaan toimintaan. Myös esimerkiksi pienet paperinpalat käyvät. Yksi osallistuja kääntää selkänsä toisten sopiessa esineistä yhden, jota he kaikki keskittyvät katsomaan. Osallistujan tehtävä on arvata valittu esine ryhmäläisten katseita seuraten. Oikeasta arvauksesta, hänelle hurrataan kolmesti.

Jatketaan siten, että ryhmässä pitempään toiminut osallistuja kertoo, mistä esine on tullut tutuksi ryhmälle tai mikä sen tausta on. Esimerkiksi partiohuivi (lippukunnan huivin tunnusmerkit), puukko (syysretkellä tehtiin makkaratikut), tonttumerkki (ryhmä myi adventtikalentereita), ihannekortti (partioihanteet opeteltiin ennen lupauksen antamista), viiri (ryhmällä on oma tunnus), sukka (pelisääntöjen mukaan kollolla ollaan sukkasillaan), kännykkä (pelisääntöjen mukaan koloillassa käytetään kännykkää vain silloin kuin siitä sovitaan) jne.

Seuraavaksi käydään läpi ryhmän sääntöjä ja sitä, miten kololla toimitaan. Tutustutaan kolon roskien lajittelusysteemiin.

Jatketaan siten, että osallistujat tutkivat kolon tiloja ja etsivät mahdollisia esineitä, joista ovat epävarmoja, miten ne kierrätetään kun ne joutuvat roskikseen. Käydään esineet yhdessä läpi ja mietitään niiden parhainta mahdollista kierrättämistä.

Seuraavaksi mennään ulos ja tutustutaan retkikeittimen kokoamiseen ja käyttöön. Keitetään koko ryhmälle joulujuhlista jäänyttä glögiä ja listataan muita tilanteita, joista voi jäädä hävikkiruokaa. Ja syitä siihen. Osallistujat voivat antaa pisteitä toinen toisilleen kekseliäistä tavoista hyödyntää hävikkiruokaa. Mahdollisuuksien mukaan pyydetään hakemaan tulleet huoltajatkin juomaan glögiä.

Lopetetaan ilta ryhmän perinteisillä päätösseremonioilla.

Lähteet: