Piirikokouksessa valittiin tuleva piirihallitus!

Uudenmaan Partiopiirin sääntömääräinen syyskokous käytiin sunnuntaina 1.11.2020 etäyhteydellä. Mukana oli yli 80 lippukuntien edustajaa ja piirin luottamushenkilöä. Kokouksessa valittiin piirinjohtajat ja 6 uutta jäsentä tulevaan hallitukseen.

Piirihallitukseen valittiin 8 uutta jäsentä

Kokouksessa valittiin uusia jäseniä piirihallitukseen kaudella 2021-2022! Piirinjohtajaksi valittiin Oskari Tolvanen (Hyvinkään Nummenpojat) ja piirin varajohtajaksi Tiina Witikkala (Hyvinkään Nummenpojat). Hallituksen jäseniksi kaudelle 2021-2022 valittiin Emilia Pihlaja (Järvenpään Metsänkävijät), Juho Packalén (Kiehiset), Timo Karkola (Kirkkonummen Metsänkävijät) ja Teea Forsström (Puskapartiolaiset). Hallitukseen yksivuotiskaudelle 2021 valittiin Sanna Suur-Uski (Rajan Reippaat) ja Eetu Piilola (Hyvinkään Nummenpojat). Vuoden 2021 hallituksessa jatkavat myös viime vuonna valitut Miia Pulkkinen (Kiehiset) ja Pauli Palo (Kirkkonummen Metsänkävijät). Hallitus jakaa vastuut piirin toiminnanaloista keskenään järjestäytyessään vuoden alussa.

Lisäksi Oskari Tolvanen ja Juho Packalén valittiin ehdolle jäseniksi ja Tiina Witikkala, Emilia Pihlaja, Timo Karkola ja Mari Sundell (Kirkkonummen Metsänkävijät) varajäseniksi Suomen Partiolaisten Partioneuvostoon.

Vuoden 2021 toimintasuunnitelma hyväksyttiin

Piirin toimintasuunnitelma, talousarvio ja tapahtumakalenteri vuodelle 2021 hyväksyttiin (tutustu linkeistä!). Vuonna 2021 keskitytään kolmeen kärkeen: partio antaa taidot elämään, partio kasvaa ja partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä. Nämä perustuvat partion valtakunnalliseen strategiaan. Ensi vuotta värittää vahvasti myös piirileiri Valkama 2020+1.

Kokousosallistujat kokeilemassa etähuutoa.

Viime kauden kasvulippukunnat palkittiin

Piiri palkitsi johtajahuoltolahjakorteilla kauden 2019-2020 aikana eniten kasvaneet lippukunnat: jäsenmäärältään eniten kasvaneet Hangon Meripartio, Partiolippukunta Polaris, Meripartio Porvoon Pooki, Raudanreippaat ja Kirkkonummen Metsänkävijät ja jäsenmäärältään prosentuaalisesti eniten kasvaneet Partiolippukunta Polaris, Artjärven Eränkävijät, Ankkuripartio, Sammon Takojat ja Martin Partio.

Kauden kasvupalkinto myönnettiin jaetusti Jaana Sarnikorvelle Hangon Meripartion perustamisesta ja Juha Valtalle Partiolippukunta Polariksen toiminnan elvyttämisestä!

Vuoden 2020 hallitus kertoi piirin kuulumiset

Klaukkalaan perustettiin aiemmin syksyllä Partiolippukunta Eräalpakat! Porvooseen ollaan parhaillaan käynnistämässä uutta lippukuntaa. Myös Vihdissä ollaan juuri aloittamassa projektia partioharrastusmahdollisuuksien laajentamiseksi, sillä alueella on huomattava osuus ei-partiossa olevia lapsia ja nuoria.

Nuorisoalan rahoitus on valtion budjetissa turvattu ensi vuodelle, mutta sen jatkuvuus on epävarma. Nyt on siis tärkeää huolehtia suhteista lippukunnan toimintaa mahdollistaviin tahoihin ja pitää esillä partiotoiminnan edellytysten tärkeyttä!

Vuoden 2020 tuomiin haasteisiin on vastattu piirin koulutustoiminnassa lisäämällä etäkoulutusta sekä kouluttautumismahdollisuutta soveltaen englanninkielellä. Ohjelmatapahtumien järjestäminen koronaturvallisesti on ollut hankalampaa, ja niitä on jouduttu syksyllä perumaan. Uutena piirin perustettiin keväällä vaeltajaohjelmaryhmä, joka on suunnitellut runsaasti uudenlaista toimintaa piirin vaeltajille ensi vuodeksi. Parhaillaan käynnissä on haku johtokolmikkopesteissä toimivien mentorointiohjelmaan vuodelle 2021!

Kokouksessa myös jaettiin partiojohtajavaltakirjat kuudelle tuoreelle partiojohtajalle (katso saajat) ja Suomen Partiolaisten prossinen ansiomitali luovutettiin Kaisa Artismaalle (Nummen Samoojat), onneksi olkoon!