Piirihallitus tiedottaa – helmikuu 2019

Piirihallitus kokoontui vuoden toiseen kokoukseensa 25.2.2019.

Kokouksen alkuun Suomen Partiolaisten pääkirjanpitäjä Mira Aarikka-Paavolainen kävi esittelemässä vuoden 2018 tilinpäätöksen. Tilinpäätös hyväksyttiin, ja sitä esitetään piirin kevätkokoukselle vahvistettavaksi. Kokouksessa hyväksyttiin myös vuoden 2018 toimintakertomus, joka lähetetään lippukuntiin taiton jälkeen maaliskuun alkupuolella. Päätettiin myös esittää kevätkokoukselle, että vuoden 2020 jäsenmaksu on sama kuin vuonna 2019.

Piiritoimiston aukioloajoista käytiin keskustelua, ja päätettiin, että toimisto on jatkossa auki tiistaista perjantaihin kello 9-16, ja tarvittaessa sopimuksen mukaan muina aikoina.

Piirileirin 2020 johtoryhmään nimettiin kolme uutta jäsentä: Kaisa Artismaan (Nummen Samoojat) ohjelmajohtajaksi, Miia Pulkkisen (Kiehiset) vapaaehtoisjohtajaksi sekä Kaj Sojakan (Puskapartiolaiset) toiseksi resurssijohtajaksi. Johtoryhmästä puuttuu vielä toinen resurssijohtaja. Puolustusvoimilta on saatu lupaus, että leiri voidaan järjestää Syndalenissa Hangossa 15.-23.7.2020. Leirin projektisuunnitelma tulee hyväksyttäväksi maaliskuussa, ja leirin nimi ja traileri julkaistaan piirin kevätkokouksessa 30.3.

Piiriin on saatu kaksi uutta YSP:iä, eli Young Spokespeople -koulutuksen käynyttä. Vuoden ensimmäisellä PJ-peruskurssilla oli yli 30 osallistujaa, ja sen vuoksi päätettiin järjestää toinen, uusille aikuisille tarkoitettu monimuotoinen kurssi kevään ja alkusyksyn aikana. Vapaaehtoistuen ministeriön järjestämä oman (partio-)osaamisen koulutusilta jouduttiin siirtämään ja se järjestetään 21.3. Tarpojille on tulossa piirimajakka huhtikuun puolivälissä, tällä kertaa teemana on selviytyminen.