Petrus Aaltonen myi 228 partiolaisten adventtikalenteria

Jos sinua on Järvenpään Prismassa lähestynyt nuori kalenterimyyjä, on asialla todennäköisesti ollut yhdeksänvuotias Petrus Aaltonen.

Tänä syksynä Järvenpään Metsänkävijöiden sudenpentu Petrus otti tavoitteeksi lippukunnan ennätyksen rikkomisen. Hän ei tarvinnut urakkaansa aikuisten tukea, vaan hoiti myymisen itse alusta loppuun. Ensimmäisellä kerralla hän lähti partioillasta 50 kalenterin kanssa, sen jälkeen 70 ja niin edelleen, kunnes lippukunnan aiempi ennätys rikkoontui.

Petrus Aaltonen, Järvenpään Metsänkävijät

Järvenpään Metsänkävijöiden aiempi ennätys oli 204 myytyä kalenteria. Viime vuonna Petrus myi 30 kalenteria, johon motivoi lippukunnalta saatu riippumatto. Petrusta on tänä vuonna muistettu lippukunnan joulujuhlassa.

Petrus kertoo, että useana päivänä hän pakkasi koulupäivän jälkeen kalenterit reppuunsa ja polki läheiseen Prismaan

Petrus kauppasi kalentereita myös ovelta ovelle ja rohkaiseekin muita kalenterimyyjiä: ”Uskaltakaa rohkeasti soittaa muiden ovikelloja!” Asiakkaat olivat mukavia, osalle partiolaisten adventtikalenteri oli entuudestaan tuttu ja osalle ei, kertoo Petrus.

Myyntiennätyksen saavuttamisen taustalla oli harkittu päätös. Parhaiten kauppa kävi viikonloppuisin ja myyntialueena toimi osa Järvenpään kaupunginosista (Kinnari, Tanhuniitty, Lepola ja Kyrölä). Tulevaisuudessa Petrus aikoo rikkoa Suomen kaikkien aikojen ennätyksen.

Kuvitus: Ninka Reittu ja artikkelikuva: Terhi Takkinen