Partiolaisten adventtikalentereita myydään tänä vuonna poikkeuksellisissa oloissa

Yli 70 vuoden ajan suomalaisia ilahduttanut partiolaisten adventtikalenteri on tänä poikkeuksellisena syksynä uusien haasteiden edessä vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. 

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja, adventtikalenterimyynti, on käynnissäSuuri osa adventtikalentereista on myyty perinteisesti ovelta ovelle kulkien. Tänä vuonna ovelta ovelle myyntiä ei pystytä kuitenkaan toteuttamaan samalla tavalla kuin aiempina vuosina. 

– Seuraamme koronavirustilannetta tarkasti. Ainakaan tällä hetkellä ei ole ollut tarvetta kieltää adventtikalenterin ovelta ovelle myyntiä valtakunnallisesti, mutta alueellisia rajoituksia voidaan joutua tekemään, Suomen Partiolaisten taloudesta vastaava hallituksen jäsen Jyri-Petteri Paloposki toteaa. 

Adventtikalentereita myydään paljon myös esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa ja marketeissa. Turvallisuuden varmistaminen on adventtikalenterikampanjassa, kuten kaikessa partiotoiminnassa, ensiarvoisen tärkeää. Kalenteria myydään vain, mikäli se on turvallisesti mahdollista. 

–  Olemme ohjeistaneet, että kalentereita myydään vain terveenä ja mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa. Lisäksi on muistettava pitää turvavälit ja huolehdittava hyvästä käsihygieniastaKasvomaskien käytön osalta suosittelemme noudattamaan paikallisen sairaanhoitopiirin suosituksia. Teemme myös töitä sen eteen, että mahdollisimman moni lippukunta pystyisi tarjoamaan kortti- tai mobiilimaksumahdollisuutta asiakkaillePaloposki kertoo. 

Adventtikalenterin voi ostaa myös verkkokaupasta 

Adventtikalentereita on voinut ostaa verkkokaupasta jo muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna verkkokauppa on erityisen tärkeässä asemassa. Sieltä kalenterin voi hankkia turvallisesti ja suoraan kotiin toimitettuna. 

– Kun asiakas ostaa kalenterin verkkokaupasta, pystyy hän osoittamaan tukensa haluamalleen lippukunnalleNäin esimerkiksi kauempana asuva sukulainen tai ystävä pystyy halutessaan tukemaan tutun lapsen lippukuntaa, Paloposki kertoo.  

Myyntituotoilla tuetaan partiotoimintaa ympäri Suomen 

Adventtikalenterimyynnin tuotoilla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen ja varustehankintoihin.  

Kalenterimyynti opettaa partiolaisille paitsi kaupankäyntiä ja käsitystä taloudesta, myös ihmisten kohtaamista sekä yhteisen hyvän eteen toimimista. 

Partiolaiset myyvät kalenteria 5.12. asti. Adventtikalenterille myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo kalenterin suomalaisuudesta. Adventtikalenterin kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia. 

Lue lisää kalenterista ja osta omasi osoitteesta www.adventtikalenteri.fi.