Nyt haetaan leirinjohtajaa tai leirinjohtajaparia piirileirille 2026

Uudenmaan Partiopiiri ry järjestää piirileirin kesällä 2026. Piirileiri on odotettu suurtapahtuma, joka kokoaa uusmaalaiset partiolaiset yhteen pitkästä aikaa – edellinen leirimuotoinen piirileiri oli Säihke vuonna 2017.

Piirihallitus käynnistää leirin järjestelyt julistamalla leirinjohtajien pestit haettavaksi. Koska piirileiri on kooltaan suuri projekti, haetaan projektille johtajaparia.

Piirileirin johtajan pestikuvaus

Piirileirin johtaja vastaa projektin, eli piirileirin, sekä leirin johtoryhmän johtamisesta yhdessä. Pääset suunnittelemaan leirin teemaa ja tavoitteita alusta alkaen ja luomaan unelmiesi piirileirikokemusta. Tärkeimpiä tehtäviäsi ovat:

 • Johtoryhmän rekrytointi ja pestaaminen, sekä johtoryhmän johtaminen
 • Projektisuunnitelman ja alustavan talousarvion laatiminen
 • Projektin kokonaisuuden johtaminen ja hallinta, sekä vastuu:
  • Leiriorganisaation johtamis- ja toimintatavoista
  • Vapaaehtoisten hyvinvoinnista
  • Projektin talouden suunnittelusta, seurannasta ja toteutumisesta
  • Partio-ohjelman, partion strategian ja piirin toimintasuunnitelman toteutumisesta projektin aikana ja leirillä
  • Leirin turvallisuudesta ja viranomaisyhteistyöstä
  • Tärkeimmistä yhteistyökumppaneista ja sidosryhmistä
 • Säännöllinen raportointi piirihallitukselle projektin etenemisestä, tarvittavista päätöksistä, riskeistä, resursseista yms.
 • Yhteydenpito projektin työntekijään piiritoimistolla sekä muihin tarvittaviin toimihenkilöihin ja sidosryhmiin

Leirinjohtajilta edellytetään säännöllistä raportointia piirihallitukselle, mikä edellyttää myös osallistumista hallituksen kokouksiin sekä mahdollisesti iltakouluihin.

Yksin (tai edes kaksin parin kanssa) tätä kaikkea ei tarvitse kuitenkaan tehdä. Leirin johtoryhmän tueksi kootaan ohjausryhmä, jonka tehtävänä on sparrailla päätöksenteossa ja ohjata oikealle polulle. Myös piirinjohtajat ja koko piirihallitus tarjoavat tukensa. Kirsikkana kakun päälle saat myös työntekijäresurssia toimistolta.

Pesti alkaa arviolta elokuussa 2024 ja kestää ainakin kevätkokoukseen 2027 asti, jolloin projektin loppuraportti on esitelty ja hyväksytty piirin kokouksessa. Leirinjohtajilta edellytetään sitoutumista koko projektin ajaksi. Samaan aikaan ei kannata olla muita (isoja) pestejä, sillä pesti vaatii aikaa viikoittain.

Pestissä tarvittavat taidot ja kokemus

Leirinjohtajiksi etsitään sellaista henkilöä tai paria, jolla on vahva näkemys uusmaalaisesta partiotoiminnasta ja halu tehdä piirileiri, joka vastaa nykypäivän tarpeisiin. Toivomme että sinulla on kokemusta ihmisten ja leirien johtamisesta, tai ainakin haluat oppia näistä lisää. Leirinjohtajalla tulee olla partiotaustaa, ja hänellä tulee olla partiojohtajan valtakirja.

Hakeminen pestiin

Piirileirin johtajien haku on auki 29.2.2024 asti. Pestiä voi hakea joko yksin tai yhdessä parin kanssa. Hakemukset tulee lähettää sähköpostitse piirinjohtaja Pauli Palolle (pauli.palo@partio.fi) otsikolla “Hakemus piirileirin 2026 johtajaksi”. Hakemus saa olla vapaamuotoinen ja sinun/teidän näköinen, mutta siinä olisi toivottavaa kertoa ainakin seuraavista asioista:

 • Oma partiotaustasi?
 • Onko sinulla kokemusta projektien parissa työskentelystä partiossa tai partion ulkopuolella, millaista?
 • Miksi haluat johtaa seuraavan piirileirin? Millainen on unelmiesi piirileiri?
 • Mitä uusmaalaisuus tarkoittaa sinulle? Miten se näkyisi johtamassasi?
 • Jos haet leirinjohtajaksi yksin: millaista johtajaparia toivot?
 • Jos haet leirinjohtajaksi parina: onko pari ehdoton, vai oletteko tarvittaessa käytettävissä pestiin myös jonkun toisen henkilön parina? Miksi olisitte hyvä johtajapari?

Valintaprosessi

Hakuajan umpeutumisen jälkeen piirinjohtajat käsittelevät saapuneet hakemukset ja kutsuvat tarvittaessa hakijoita haastateltavaksi. Piirihallitus päättää leirinjohtajista kevään 2024 aikana. Pestin on tarkoitus alkaa elokuussa 2024, jotta leirinjohtajatkin pääsevät nauttimaan kesästä ja aloittamaan projektin hyvin levänneinä 😊

Lisätietoja pestistä

Lisätietoja pestistä antaa piirinjohtaja Pauli Palo. Paulin tavoittaa sähköpostitse pauli.palo@partio.fi, Teamsissa tai puhelimitse +358 400 226098 (WhatsApp tai puhelut).

Käynnissä on myös haku leirin ohjausryhmään

Tutustu ohjausryhmän jäsenen pestikuvaukseen ja hae pestiin