Kevätkokouksessa käytiin läpi piirin edellisvuotta ja katsottiin tulevaan

Uudenmaan Partiopiirin lippukunnat kokoontuivat lauantaina Tuusulan Kellokoskelle Lippukuntapäivän messuille ja piirin kevätkokoukseen. Mukana oli yli 100 partiolaista 37 uusimaalaisesta lippukunnasta.

Piirihallitus esitteli kevätkokoukselle piirin vuosikertomuksen 2018 – eli mitä kaikkea piirissä saatiin viime vuoden aikana aikaan.

Vuonna 2018 saimme joukkoomme kaksi uutta lippukuntaa, Lohjanjärven Loiskeen ja keravalaisen Sammon Takojat. Varainhankinnassa onnistuttiin näyttävästi: Uudenmaan lippukunnat myivät viime vuonna suhteessa parhaiten adventtikalentereita kaikkiin muihin piireihin verrattuna. Myöskään partiosta kiinnostuneista ei ollut pulaa: Esikoulujen partioviikkoon ja Koululaisten partioseikkailuun osallistui piirin aluella yli 250 partiosta innostunutta esikoulu-, 1.- ja 2.-luokkaa.

Piirissä oli vuonna 2018 1,5% vähemmän maksaneita jäseniä edelliseen vuoteen verrattuna, ja luvun nousuun saamiseksi tehdään tänä vuonna pieniä ja suuria kasvutekoja niin lippukunnissa, piirissä kuin keskusjärjestötasolla.

Kokouksessa katsottiin menneen lisäksi tulevaan, kun ensi vuoden piirileirin nimi, paikka ja aika paljastettiin!

Piirihallituksessa on tällä hetkellä auki koulutusministeriöstä vastaavan jäsenen paikka. Ministeri valitaan seuraavassa jäsenkokouksessa syksyllä. Syksyllä etsitään myös piirin aluetyöstä, vapaaehtoistuesta, ohjelmasta ja taloudesta+yhteiskuntasuhteista vastaavia hallituksen jäseniä vuosille 2020-2021. Hallitusvaaleihin etsitään nyt vaalitoimikuntaa, johon toivotaan jäsentä jokaiselta piirin alueelta.

Kevätkokouksessa jaettiin myös valtakirjat tuoreille partiojohtajille.

Seuraavan kerran piiri jäsenkokous kokoontuu Porvoossa marraskuussa!