Katseet kohti syksyn aloitusta

Nyt on oiva hetki valmistautua syksyllä jälleen alkavaan viikottaiseen partiotoimintaan varmistamalla ryhmät sekä niiden johtajat. Uusien johtajien rekrytoimistakin on hyvä tehdä jo keväällä.

Näitä kohtia kannattaa pohtia johtajiston kesken syksyä suunnitellessa:

Mitä ryhmiä syksyllä toimii? Aloittaako teillä uusia ryhmiä? Miettikää miten ja missä markkinoitte partiota ja miten toivotatte kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi. Onko teillä Kuksassa jonoa partioon ilmoittautuneista—miten otatte heidät mukaan toimintaan? Lukekaa täältä vinkit jäsenhankintaan.

Vielä on hyvin aikaa rekrytoida lisää johtajia ryhmien vetäjiksi. Ketä kaikkia voisitte kysyä johtajiksi? Kuka heidät rekrytoi ja miten? Rekrytointivinkkejä löytyy täältä.

Järjestättekö kaikille avoimen tutustumistapahtuman tai koloillan syksyllä? Löytyykö tapahtuma jo lippukunnan nettisivuilta, Facebookista ja kunnan tapahtumakalenterista? Katso video kaikille avoimen partiotapahtuman luomisesta Facebookissa (alkaa kohdasta 29:30). Pyydä piiritoimistolta tarvittaessa sparrausta tapahtuman suunnitteluun ja markkinointiin. Partioviikolle ilmoittautuneille lippukunnille lähetetään tapahtumien materiaalit ennen viikkoa 34.

Löytääkö teidät ja yhteystietonne helposti? Ovatko yhteystietonne ajan tasalla, ja oletteko sopineet kuka vastaa kysymyksiin syyskauden alussa? Onko kanavissanne selkeät ilmoittautumisohjeet ja löytyykö sieltä syksyn ryhmien kokoontumisajat? Päivittäkää nettisivut ja somekanavat ajan tasalle. Muistakaa myös lisätä Kuksaan esittelyteksti lippukunnastanne, se näkyy partio.fi:n lippukuntahaussa.

Miten otatte uusia aikuisia mukaan toimintaan? Kuka varmistaa, että he saavat hyvän perehdytyksen ja vastaanoton lippukunnassa? Täältä löydätte parhaat perehdytysvinkit.

Vielä tänä keväänä kannattaa kokoontua johtajiston kanssa ja suunnitella syksyn tehtäväjakoa ja toimintaa. Voitte käyttää suunnittelun tukena valmiita materiaaleja. Piiritoimisto auttaa mielellään, kysykää lisätietoja!