Tänä vuonna adventtikalenterikampanja uudistuu. Sekä kampanjassa että itse tuotteessa on uudistuksia: lue tämä juttu, niin tiedät mistä on kyse!

Adventtikalenterin myyminen on avustusten ja jäsenmaksujen ohella meidän partiolaisten tärkein tulonlähde, ja sen avulla varmistamme partiotoiminnan resurssit seuraaviksi vuosiksi ja pystymme järjestämään lapsille laadukasta partiotoimintaa. Myynnin onnistuminen vaikuttaa toimintaamme käytännön arjen tasolla: esimerkiksi retkille voi päästä sen ansiosta edullisemmin ja jäsenmaksut pysyvät maltillisina.

AIEMPAA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMPI KALENTERI TUO MUKANAAN TARROJA

Adventtikalenteri tuo edelleen tuttuun ja perinteikkääseen tapaan kotiin joulutunnelmaa. Muutoksena aiempiin vuosiin, pakettikorttien sijaan kalenterin kääreeseen on sujautettu mukaan kauniita pakettitarroja kalenterin käyttäjää ja lahjansaajia ilahduttamaan.

Kalenterin materiaali on muutettu FSC-sertifioiduksi kartongiksi. Sertifikaatti takaa, että kartongin raaka-aineena oleva puu on peräisin vastuullisesti kasvatetusta metsästä. Adventtikalenterin voi kierrättää kartonkikeräykseen, muovikääreen muovinkeräykseen ja tarra-arkin paperinkeräykseen. Kalenterilla on Avainlippu-merkki osoittamassa kotimaista alkuperää: se valmistetaan Suomessa, Hämeenlinnassa.

ADVENTTIKALENTERIKAMPANJASTA HYÖDYT IRTI

Adventtikalenterin hinta nousee kymmeneen euroon ja muutoksen myötä lippukunnat saavat jokaisesta myydystä kalenterista 4,50 euroa. Tämä tarkoittaa edelliseen vuoteen verrattuna 55 % aiempaa suurempaa osuutta.

Lippukunnan johtajistossa on hyvä käyttää hetki varainhankinnan miettimiselle ja päättää, kuka toimii joulukampanjapäällikkönä tulevana syksynä. Myös myyntitavoite ja varojen käyttötarkoitus on hyvä kirkastaa kaikille. Näin tuleva adventtikalenterikampanja palvelee lippukuntaa parhaiten.

Suurin haasteemme on se, että myyjät ja ostajat eivät kohtaa. Ostajat eivät tiedä mistä kalenterin saisi ostettua. Tässä me voimme kaikki parantaa: kerrotaan aktiivisemmin missä myymme, jalkaudutaan näkyvämmille paikoille ja suunnitellaan myyntipaikat ja myyntityö hyvin!

Adventtikalenterin myyntityössä on hyvä muistaa, että emme itseasiassa myy adventtikalenteria, vaan pyydämme lahjoitusta partiotoiminnan hyväksi. Kiitokseksi tuesta ostaja saa kalenterin.

Partiolaisten adventtikalenteri kuuluu suomalaisten joulun odotukseen ja sillä on oma asemansa kalenterin pitkän historian vuoksi. Voimme olla isosti ylpeitä siitä, että me olemme tuoneet tämän kalenteriperinteen Suomeen – me myymme aitoa ja alkuperäistä!

PORILAINEN LIPPUKUNTA KERÄÄ VAROJA PURJEVENEESEEN

Porissa lippukunta Käppäräpartio kerää varoja uuteen koulutusalukseen. Purjeveneen kokonaisbudjetti on 50 000 euroa, josta lippukunnan osuus on 5 000 euroa. Varainhankinnalla tavoitellaan 23 500 euroa ja loppubudjetti tulee muista avustuksista ja yritysyhteistyöllä. Lippukunta myy joulun alla partiolaisten adventtikalentereita ja keväällä wc- ja talouspaperia. Käppäräpartio on tehnyt kampanjalle myös muita tuotteita, kuten mukin. Adventtikalenterituotto esitetään korvamerkittäväksi kokonaisuudessaan koulutusalushankkeelle.

− On tärkeää, että kalenterimyynnin tuotto menee selkeään ja hyvään tarkoitukseen, kertoo koulutusalus-hankkeen puuhamies Mikko Lehtojoki.

Käppäräpartio myy vuosittain noin tuhat kalenteria sadan hengen voimin. Myyminen sujuu vanhalla rutiinilla hyvin. Tulevana jouluna lippukunta panostaa adventtikalenterimyyntiin ja aikoo myydä kalentereita tempauksissa ja kauppakeskuksissa. Myös aikuisia kannustetaan myymään. Partiorekisteri Kuksa auttaa kampanjan hallinnoinnissa.

– Yleensä jäsenillemme on jaettu kymmenen kalenteria myytäväksi. Kalentereita on saanut ottaa toki lisääkin myyntiin. Lippukunta palkitsee parhaimmat myyjät, kertoo joulukampanjapäällikkönä viime vuonna toiminut Eveliina Salonen.

– Adventtikalenterin tuotot ovat todella hyvät. Paikalliset partiolippukunnat saavat myydystä kalenterista 4,5 euroa. Myös keskusjärjestön tuki esimerkiksi somemateriaalien muodossa helpottaa myyntiä, Lehtojoki kiittelee.

ADVENTTIKALENTERIMYYNNILLÄ PIIRILEIRILLE

Uudenmaan Partiopiirin piirileiri Valkama järjestetään kesällä 2020. Adventtikalenterikampanja on lippukunnalle oiva mahdollisuus kerätä varoja piirileirille osallistumiselle. Mitä enemmän kalentereita myytte, sitä paremmin voitte päivittää kalustoanne ja mahdollistaa mitä useamman jäsenen osallistumisen leirille!

 

TOIMISTON TUKI

Adventtikalenterikampanjasta vastaa tänä vuonna piiritoimistolla Anna. Hän auttaa Kuksaan liittyvissä kysymyksissä ja tukee kampanjapäälliköitä kaikissa kampanjaan liittyvissä asioissa. Muistattehan lisätä kampanjapäälliköiden pestit Kuksaan 31.8. mennessä. Tehdään tästä kampanjasta yhdessä huikea!