Jos vaihtoehtona on kesätyöt ja Valkama, miksi suosittelisit Valkamaa?

Turvallisuusjohtaja Paula Sankala: ” Valkama tietysti siksi, että saat kokemuksia, joita ei voi rahalla mitata!”

Osallistujajohtaja Jemina Lahtinen: ”Valkamalta saa kokemuksia joita ei työssä saa. Lisäksi tapaa uusia huipputyyppejä. Leirillä voi myös päästä pestissä tekemään asioita, mistä voi opiskelussa tai tulevalla työuralla olla hyötyä. Ja vaikka ei voisi kesätöistä irrottautua koko leiriajaksi, kannattaa lähteä lyhyemmäksikin aikaa nauttimaan leiritunnelmasta.”

Vapaaehtoisjohtaja Miia Pulkkinen: ”Suosittelen Valkamaa, koska leiriltä saa uusia kokemuksia ja uusia kavereita. Partioleirit ovat aina ”once in a lifetime” -kokemuksia, sillä jokainen leiri koetaan vain kerran. Töitä ehtii tekemään elämän aikana ihan tarpeeksi, joten suosittelen hyppäämään rohkeasti vastaan tuleviin seikkailuihin.”

Mitä odotat eniten Valkamalta?

Jemina Lahtinen: ”Itse odotan sitä, että pääsen näkemään kaikki innokkaat leiriläiset pitämässä hauskaa ja nauttimassa leiristä. Ylipäätään innolla odotan että projekti konkretisoituu leiriksi. Ja tietenkin odotan parasta piirileiriä ikinä.”

Paula Sankala: ”Omalta pestiltä turvallisuusjohtajana odotan tietysti uuden oppimista ja sitä, että saadaan uudet ja vanhat tekijät innostumaan leiriturvan, pelastuksen ja lääkinnän tekemisestä.”

Miia Pulkkinen: ”Itse odotan Valkamalta paljonkin. Odotan, että Valkamasta tulee paras piirileiri, joka tehdään yhdessä ja jossa koetaan uusia ja ihmeellisiä asioita. Odotan näkeväni osallistujien ja tekijöiden riemua, kun he viettävät leiriarkea ja kokevat yhdessä suuren seikkailun. Odotan, että leirillä ja leirin jälkeen jokainen osallistuja ajattelee, että partio on maailman paras harrastus.”

Valkamalle kannattaa lähteä, koska…

Miia Pulkkinen: ”…mikä onkaan parempi tapa viettää kesälomaa kuin partioleirillä. Valkamalle lähtee paljon tuttuja ja tuntemattomia, joten hauskanpito erilaisissa porukoissa on taattu. Partioleirit onkin parhaita paikkoja tavata samanhenkisiä ihmisiä, joista voi saada elämänmittaisia ystäviä. Uusien ja vanhojen tuttujen kanssa onkin kivaa viettää leiriarkea; käydä uimassa ja saunomassa, nauttia maukkaita leiriruokia luonnon keskellä, kokea jännittäviä hetkiä ohjelmassa ja oppia uusia asioita.”

Jemina Lahtinen: ”…sieltä saa huippukokemuksia. Partioleirit on parasta mitä partiossa on. Lisäksi piirileiri on just parhaan kokoinen partioleiri, sillä piirileirillä on mahdollista päästä tekemään ohjelmassa paljon isompia, mahtavampia ja enemmän juttuja kuin lippukuntaleirillä, mutta toisaalta puuttuu suurleirien jonotus ja jäykkyys. Ja kannattaa lähteä leirille tekijäksi, mikäli haluaa saada uusia kokemuksia tavata huipputyyppejä ja saada uutta motivaatiota muihin partiopesteihin.”

Paula Sankala: ”…me halutaan tehdä teille just se Kaikkien Aikojen Leiri. Partioleirit ovat kokemuksia, jotka muistuvat mieleen vielä vuosien päästä, joten tätä ei kannata missata! Nimimerkillä, vieläkin harmittaa, kun en uskaltanut aikanaan lähteä Loistolle.”

Minkälaisia tyyppejä haette tekemään Valkamaa?

Jemina Lahtinen: ”Osallistujat -osa-alue kaipaa innokkaita tyyppejä. Tärkeintä ei ole oman partio-cv:n pituus vaan innostus ja motivaatio omaan pestiin.”

Miia Pulkkinen: ”Vapaaehtoistiimiin kaivataan innokkaita tyyppejä, jotka haluaa oppia uusia asioita. Valkamalle haetaan ihan kaikenlaisia tekijöitä, joilla on halukkuutta tulla mukaan tekemään parasta piirileiriä. Kaikille varmasti löydetään sopiva pesti, joten rohkeasti mukaan vaan.”

Paula Sankala: ”Mun luotsaamalle osa-alueelle kaivataan tekijöitä, joilla on maalaisjärkeä, rohkeutta ja pelisilmää puuttua epäkohtiin sekä palveluasennetta, hyvää huumorintajua unohtamatta. Myös ujommatkin toki pärjää, tärkeintä on rohkeus tehdä. Meidän pesteissä pääsee näkemään koko partioleirin hyvin kattavasti.”

Mistä leirin nimi tulee?

Leirinjohtaja Iiro Auvinen: ”Valkama tarkoittaa suojaisaa venesatamaa. Nimessä on mielestämme syvää uusmaalaista symboliikkaa: jo piirimme tunnussymboli kuvaa veneen kokkaa, joten merellisyys tai veden ääressä eläminen on keskiössä. Suojaisa satama veden välittömässä läheisyydessä kuvastaa erinomaisesti uusmaalaista perspektiiviä ja sitä, millaisena haluamme Valkaman myydä: mielettömänä näköalapaikkana ajan aallokkoon, josta jokainen voi suunnata katseensa tulevaisuuteen ja uudelle vuosikymmenelle.”

Mitä? Kaikki uusmaalaiset yhteenkokoava piirileiri Valkama
Missä? Hangon Syndalenissa
Milloin? 15.-23.7.2020
Miksi? Koska partioleirit ovat parasta mitä partiossa on!
Lisätietoa leiristä: www.valkama2020.fi