Elisa Niemisen nuoruuden partioharrastus jäi kotipaikkakunnalle Euraan opiskelukaupunkiin muuton myötä. Paluu aktiiviseen partiotoimintaan tapahtui aikuisiällä Nurmijärvellä uudessa lähilippukunnassa.

”Olen liittynyt partioon 7-vuotiaana ja kulkenut koko matkan vartionjohtajaksi ja lippukunta-aktiiviksi Euran Peuroissa. Opiskelemaan muuton myötä partioharrastus muuttui epäsäännölliseksi ja tuli käytyä lähinnä kisoissa ja hoidettua tapahtuma- ja leirinakkeja,” kertoo Elisa.

”Jossain vaiheessa kaipaus partiokuvioihin kasvoi kuitenkin niin suureksi, että rohkaistuin hyppäämään mukaan uuden kotipaikkakuntani lippukuntaan Klapasiin. Nyt olen akelana ja innostuneena aktiivina taas mukana lippukuntatoiminnassa!”

Uuteen lippukuntaan liittyessä saa opetella uudet perinteet

Millaista uuteen lippukuntaan tutustuminen oli?

”Kaikki olivat avoimia ja ottivat hyvin vastaan! Oli paljon tuttua partio-ohjelman ja -toiminnan kautta yhtenäistä asiaa, mutta myös roppakaupalla uutta. Tuli kasa uusia partiotuttuja, retkipaikkoja, huutoja ja perinteitä, joihin muulla johtajistolla on tarinat ja historia, mutta joiden edessä oli itse ihan noviisi,” kertoo Elisa.

”Oli hassua olla lippukunnan kaudenavaustapahtumassa ja todeta, että hei en mä vielä osaa meidän lippukunnan huutoa – Klapasilla se kun on aika pitkä,” Elisa hymyilee.

Elisa Klapasten ja Malmin Tuulenkävijöiden kesäleirin keittiöpestissä pitsakuskina.

 

Partioidentiteetti jakautuu sujuvasti kahden lippukunnan kesken

Vuoden 2015 Johtajatulet tuntui Elisasta symbolisen merkittävältä tapahtumalta oman partioidentiteetin kannalta. Se oli ensimmäinen tapahtuma, missä kaulaan sujahti uuden lippukunnan huivi. Uusi Klapasten huivi on vielä siisti ja jämäkkä siinä missä oma vanha Euran Peurojen huivi oli 28 vuoden kuluessa muokkaantunut ja pehmennyt.

”Kyllä se sydän sykkii vahvasti vielä omalle lapsuuden ja nuoruuden lippukunnalle, mutta on ihan mahtavaa elää uutta kautta ja vaihetta nyt Klapasissa yhdessä omien lasten kanssa. Peuroissa aktiivinen partiointi on viime vuosina jäänyt, mutta kalenterin osuessa kohdalle toki innolla mukana. Ja omasta vartiosta saa aina timanttisen kisatiimin partiotaitokisoihin!”

Ihanaa on, että sitä onkin tuplasti partiotapahtumia, -tuttuja ja -juttuja elämässä.

Samanhenkisiin ihmisiin tutustuu uudella paikkakunnalla vanhan harrastuksen kautta

Elisa kannustaa muita uuteen lippukuntaan tutustumista empiviä tarttumaan toimeen.

”Tottakai suosittelen mukaan lähtemistä! Saa uudelta asuinpaikalta tuttuja, joiden mielestä on ihan parasta viettää kesälomasta viikko metsässä kokaten kymmenille ihmisille tai jotka todellakin haluavat olla marraskuun märkänä iltana kanssasi ripustelemassa heijastinrataa. En minä olisi heihin ikinä kaupan hedelmäosastolla törmännyt! Ja ihana lisäplussa on, että sitä onkin tuplasti partiotapahtumia, -tuttuja ja -juttuja elämässä.”