Vihdin Nummelaan perustettiin ilmapartiolippukunta

Uusi partiolippukunta syntyi Nummelaan maanantaina 25.10.2021, kun partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset allekirjoittivat perustamiskirjan Nummelan lentokentällä. Lippukunnan nimeksi valittiin yksimielisesti Nummelan Tuulenkävijät.

Ilmapartio-ohjelmaan kuuluu ikäkauden mukaisia ilmapartiomerkkejä, kuten sää, avaruus ja lentävä luonto.

Nummelan Tuulenkävijät on yksi Suomen harvoista ilmapartiolippukunnista. Lippukunta tarjoaa partiotoimintaa ilmapartiopainotuksella kaikille kiinnostuneille.

Kummilippukuntana toimii Malmin Tuulenkävijät, joka on kehittänyt ilmapartio-ohjelmaa eri ikäkausille. Suunnitteilla on jo yhteinen syysretki sekä ilmapartiolaisten yhteinen leirilippukunta Finnjamboree Kajolla kesällä 2022. Lahjana uudelle lippukunnalle kummit antoivat ilmapartiohuiveja sekä ilmapartiosiivet -merkkejä, jotka toimivat ilmapartiolaisten tunnuksena. 

Nummelan Tuulenkävijät toimii Nummelan lentokentällä. Lentokentällä toimivien ilmailuyhdistysten kanssa on tarkoitus tehdä yhteistyötä ja solmia taustayhteisösopimus. Myös tilat harrastamiselle saadaan lentokentän alueelta.

Lippukunnanjohtajaksi valittiin Tiia Peippo. Hänen lisäkseen hallitukseen valittiin Mervi Iivonen, Juha Jalonen, Petrik Koski, Matti Pirhonen, Maarika Storgårds-Ylirotu ja Jenni Vanhanen. Uudenmaan Partiopiiri onnittelee kaikkia uusista partiopesteistä!

Kuusi ihmistä poseeraa partiohuivit kaulassa, kolmas vasemmalta pitelee lippukunnan perustamiskirjaa.
Lippukunnan hallituksen jäseniä vasemmalta oikealle: Petrik Koski, Matti Pirhonen, lippukunnanjohtaja Tiia Peippo, Maarika Storgårds-Ylirotu, Jenni Vanhanen ja Juha Jalonen. Kuvasta puuttuu Mervi Iivonen.

 

Toiminta käyntiin perhepartiolla

Lippukunnassa aloittaa aluksi perhepartioryhmä, jossa toimitaan lapset ja aikuiset yhdessä noin kerran kuussa. Perhepartioon voivat osallistua tässä vaiheessa kaikenikäiset, mutta se on erityisesti tarkoitettu alle kouluikäisille yhdessä aikuisen kanssa. Vanhempien ikäryhmien toiminta pyritään aloittamaan vuodenvaihteen jälkeen. Tavoitteena on ainakin 7-9 -vuotiaiden sudenpentujen lauma, mutta ryhmiä voidaan aloittaa enemmänkin kiinnostuksen mukaan.

Mukaan toivotaan myös lisää aikuisia järjestämään toimintaa. Erityisesti sudenpentujen ryhmään etsitään nyt lisää vetäjiä. Olisiko tässä uusi harrastus juuri sinulle? Partio tarjoaa ensimmäisen vuoden koulutukset maksutta uuden lippukunnan jäsenille.

Nummelan Tuulenkävijöiden myötä Vihdissä on nyt kolme partiolippukuntaa. Nummelassa ja Vihdin kirkonkylällä toimiva naapurilippukunta Vihterä ry toivotti uuden lippukunnan tervetulleeksi antamalla lahjaksi käyttökerran partiokämpälleen.

Nummelan Tuulenkävijät toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan kokeilemaan partiota! Lippukunnan toimintaa voi seurata Facebookissa nimellä Nummelan Tuulenkävijät.

  • Nummelan Tuulenkävijöiden lippukunnanjohtaja Tiia Peippo: tiia.e.peippo@gmail.com 
  • Uudenmaan Partiopiirin järjestökoordinaattori Nina Miettinen: 0504460056, nina.k.miettinen@partio.fi