Piirin kevätkokous 2024 kokoontui Karjaalla

Uudenmaan Partiopiiri ry:n kevätkokous järjestettiin Lippukuntapäivien yhteydessä Karjaalla 23.3.2024. Paikalla oli edustajia 25 Uudenmaan Partiopiirin lippukunnasta.

Kokouksessa jaettiin uusia partiojohtajaien valtakirjoja ja ansiomerkkejä

Elias Lahtiselle (Jokipartio) jaettiin Suomen Partiolaisten pronssinen ansiomitali ja Tommi Heikkilälle (Jokipartio) Uudenmaan Partiopiirin hopeinen ansiomitali.

Partiojohtajan valtakirjan sai 20 uutta uusmaalaista partiojohtajaa. Kokouksessa jaettiin myös yhdet Ko-Gi-tunnukset.

Lavalla partiopaidoissa piirinjohtaja Pauli Palo sekä Tommi Heikkilä ja Elias Lahtinen ansiomerkkidiplomit käsissään.
Piirinjohtaja Pauli Palo (vas.) ja ansiomitalin vastaanottaneet Tommi Heikkilä ja Elias Lahtinen.
Lavalla kahdessa rivissä 13 partiojohtajaa tuoreet valtakirjat käsissään.
Joukko uusia partiojohtajia sai kevätkokouksessa valtakirjan.

Piirin jäsenmaksu pysyy ennallaan

Piirin kokous hyväksyi vuoden 2023 vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Lisäksi kokous valitsi piirin edustajat Suomen Partiolaisten sääntömääräisiin kokouksiin. Syksyllä 2024 on tulossa Suomen Partiolaisten joka toinen vuosi järjestettävä jäsenkokous.

Lisäksi piirin kokous päätti vuoden 2025 jäsenmaksusta. Jäsenmaksuun ei tullut muutoksia eli piirin jäsenmaksu I- ja II-jäsenille pysyy 33 eurossa. III-jäsenten jäsenmaksu on 0 € ja kannattajajäsenien 330 €.

Syksyllä 2024 valitaan uudet piirinjohtajat ja hallituksen jäseniä

Kokous päätti vaalitoimikunnan kokoonpanosta ja toimenkuvasta. Vaalitoimikuntaan valittiin Pauli Palo (Kirkkonummen Metsänkävijät), Emilia Pihlaja (Järvenpään Metsänkävijät), Erkka Kiukkonen (Veikkolan Eräveikot ja Haltiat), Anni Lehto (Virkkalan Tulentekijät), Anniina Nurro (Klapaset) ja Tarja Seppälä (Järvenpään Metsänkävijät).

Vaalitoimikunnan tehtävänä on valmistautua syksyllä 2024 pidettäviin piirihallitusvaaleihin. Syksyllä 2024 avautuvat piirinjohtajan ja piirin varajohtajan sekä aluetyöstä, lippukuntatuesta, viestinnästä ja markkinoinnista sekä yhteiskuntasuhteista vastaavat hallituksen jäsenen pestit.

Vaalitoimikunta kannustaa lippukuntia etsimään ja ehdottamaan ehdokkaita ja kannustaa yksittäisiä partiojohtajia lähtemään ehdolle.

Harkitse sinäkin rohkeasti ehdokkuutta ensi vuoden piirihallitukseen! Lisätietoa pesteistä ja ehdokkaaksi asettumisesta saat vaalitoimikunnalta. Vaalitoimikunnan jäsenten sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi.

Partion logoilla koristellun kuvausseinän edessä piirihallituksen jäseniä ryhmäkuvassa partiopaidat ja piirihuivit yllään.
Piirihallituksen 2024 jäseniä. Syksyllä hallitukseen valitaan taas uusia jäseniä.

Piirileirin 2026 johtajat julkistettiin

Ilmoitusasioissa julistettiin vuonna 2026 pidettävän piirileirin johtajat. Johtajiksi on valittu Janeta Turku (Virkkalan Tulentekijät) ja Elias Lahtinen (Jokipartio). Onnea ja menestystä valituille leirinjohtajille tärkeään pestiinsä!

Lisäksi ilmoitusasioissa kannustettiin ilmoittautumaan piirin kevätkisoihin, jotka pidetään Järvenpäässä 20.-21.4. Jälki-ilmoittautuminen on vielä auki! Kerrottiin myös, että syys-SM-kilpailut pidetään tänä vuonna lähellä Uuttamaata. Kisat ovat Kouvolassa 5.-6.10.

Ilmoitusasioissa kerrottiin myös Jamboree on the Air – Jamboree on the Internet eli JOTA-JOTI -tapahtumasta sekä alueellisesta vaeltajaluotsauksesta. Piirissä toimii tällä hetkellä yksi alueellinen vaeltajavartio läntisellä Uudellamaalla. Vartioon mahtuu vielä mukaan ja uusia kannustetaan perustamaan muillekin alueille!

Partion logoilla varustetun kuvausseinän edessä Elias Lahtinen ja Janeta Turku nauravaisina.
Piirileirin 2026 johtajat Elias Lahtinen ja Janeta Turku

Kevätkokous pidettiin Lippukuntapäivien yhteydessä

Kevätkokous järjestettiin Lippukuntapäivien yhteydessä Karjaan VPK:n tiloissa. Tänä vuonna kokeiltiin Lippukuntapäivien järjestämistä yön yli. Ohjelmassa oli tuttuun tapaan messupisteitä ja työpajoja erilaisista ajankohtaisista partioaiheista. Mukaan ohjelmaan mahtui myös muun muassa leikkikurssi ja sammutusharjoitus Karjaan VPK:n vetämänä.

Iso kiitos partiolippukunta Polarikselle, joka auttoi Lippukuntapäivien ja kevätkokouksen järjestämisessä!

Parkkipaikalla henkilö suihkuttamassa sammutusjauhetta vaahtosammuttimesta pieneen metalliseen kärryyn, jossa palaa. Etualalla kaksi henkilöä seuraa tilannetta.
Lippukuntapäivillä päästiin harjoittelemaan alkusammutusta paikallisen vapaapalokunnan opastamana.