Partiolaiset järjestivät uudenlaisen seikkailutapahtuman ympäri Uuttamaata

Partiolaiset toivat viiden päivän ajaksi eri puolille Uudenmaan maakuntaa yli 150 aktiviteettipistettä ja vinkkasivat parhaat retkeilypaikat matkan varrella. Seikkailu-Valkama järjestettiin 9.-13. heinäkuuta.

Uudenlainen, ennennäkemättömän laaja partiotapahtuma oli menestys. Seikkailuun osallistui 600 ihmistä, joista osa oli ensimmäistä kertaa kokeilemassa partiota. Tapahtumaa mahdollistamassa oli kymmeniä vapaaehtoisia sekä yhteistyökumppaneita.

”Suunnittelimme pitkään 3000 hengen partioleiriä Hankoon. Koronan epävarmuuden vuoksi suunnitelmat vaihtuivat lennosta loppukeväästä, ja vapaaehtoisorganisaatiomme voimin keksimme ja rakensimme uudenlaisen tapahtumakonseptin käytännössä muutaman viikon aikana,” kuvailee tapahtuman johtaja, keravalainen Pia-Maritta Puruskainen.

Partiolaiset toteuttivat Uudenmaan kuntiin erilaisia aktiviteettipisteitä. Mukana oli SUP-lautailua, melontaa, kuplafutista, ensiapukoulutusta, salsatanssia ja suunnistusta. Järvenpäähän rakentui seikkailupuisto labyrintteineen ja sokkopingiksineen. Raaseporin linnan raunioilla nähtiin keskiaikaista ohjelmaa: kirveenheittoa, jousiammuntaa ja keskiaikaisia tansseja. Porvoossa päästiin jollailemaan joella ja koristelemaan suukkojen kääreitä. Keravalla hypättiin benji maatapitkin ja pelaattiin pehmojousipyssyhippaa sekä VR-pelejä.

“Parasta tapahtumassa oli kokea partiolaisten yhteenkuuluvuuden tunne ja jälleennäkemisen ilo koronan jälkeen.” Kertoo tapahtuman toinen johtaja Johanna Tuomi.