Kiitä lippukuntasi luotsia ansiomerkillä!

Tiesitkö, että Uudenmaan Partiopiirillä on oma Luotsi-solki? Se on huomionosoitus, joka myönnetään partiolaiselle, kun hän on aktiivisella toiminnallaan tarpoja-, samoaja- tai vaeltajaluotsina tukenut nuorten kasvua. Piiritoimiston pöytälaatikko pullistelee näitäkin merkkejä, joten onko teidän lippukunnassa ansioitunut luotsi?

Perustamalla Luotsi-soljen Uudenmaan Partiopiiri on halunnut nostaa luotsin pestin arvostusta ja  korostaa se roolin merkitystä lippukuntien ikäkausitoiminnassa – luotsaus oli Suomen Partiolaisten vuoden 2018 teema, kun merkki perustettiin.

Mikä on luotsi?

Tarpojien, samoajien tai vaeltajien innostaja, kannustaja ja tukija, joka varmistaa, että ikäkauden toiminta on laadukasta ja monipuolista.

Miksi luotsi-solki?

“Ikäkausijohtajien pestien ohella luotsin pestit ovat täysin keskeisiä partio-ohjelman toteutumisen kannalta lippukunnissa. Luotsien tärkeästä roolista huolimatta, heille ei pitkään ollut tehtäväkohtaista omaa pestiin liittyvää ansiomerkkiä. Luotsisolkia toivoisi nyt näkevänkin kiitoksena ihmisten partiopaidoissa. Merkki on edullinen ja anomus on helppo laatia sopivalle henkilölle Kuksan valmiiden kysymysten pohjalta”, kertoo Juho Pyörny piirin palautetoimikunnasta.

Ansiomerkissä on hopeinen pohjalevy ja siinä seilaa piirin tunnuksesta muodostettu vene, jossa luotsin mukanaoloa kertoo viestilippu H/Hotel eli ”aluksessamme on luotsi”. Viestiliput eli signaaliliput ovat vesiliikenteessä alusten välisessä viestinnässä käytettyjä lippuja.

Merkki on kaikkien uusmaalaisten lippukuntien saatavissa ja maksaa lippukunnalle 25,00 €

Kenelle hakisin luotsi-solkea?

Luotsi-solki myönnetään partiolaiselle, joka aktiivisella toiminnallaan tukenut useiden nuorten kasvamista ja lippukunnan keskeistä ohjelmatoimintaa tarpoja-, samoaja- tai vaeltajaluotsin roolissa. Havaintoaika 1-2 vuotta.

Lue ohjeet ansiomerkkien hakemiseen täältä. Seuraava hakuaika päättyy 15.4.