Uusimaa – Pestikeskusteluviikot

Partion vapaaehtoistehtävä eli pesti alkaa aina pestikeskustelulla, joka muistuttaa työelämästä tuttua kehityskeskustelua. Kaikki uuden tehtävän aloittavat uudet ja vanhat vapaaehtoiset keskustelevat pestiesihenkilönsä kanssa mm. tehtävän sisällöstä, tavoitteista ja siitä millaista tukea on tarjolla. Keskustelu käydään, jotta vapaaehtoistehtävään tietää mihin sitoutuu ja miten häntä tuetaan, ja voi itse kertoa omia toiveitaan ja odotuksiaan.

Keskustelu käydään säännöllisesti aina, kun pestin jatkosta sovitaan, vähintään vuoden välein (tätä kutsutaan välipestikeskusteluksi). Pestin päättyessä puolestaan on hyvä käydä päätöspestikeskustelu, jossa pohditaan, mitä vapaaehtoistehtävässä opittiin ja mitä vapaaehtoinen haluaisi seuraavaksi partiopolullaan tehdä.

Lippukunnassa vapaaehtoisen pestiesihenkilönä toimii useimmiten joku johtokolmikosta tai ryhmänjohtajilla ikäkausivastaava. Pestiesihenkilö vastaa keskustelujen lisäksi siitä, että vapaaehtoinen saa tarvitsemaansa tukea keskustelujen välissä. Lippukuntasi valmentajaa voit pyytää käymään pestikeskustelun johtokolmikon kanssa. Katso valmentajien yhteystiedot.

Jos oma pestiesihenkilösi ei ole vielä varannut aikaa syksyn pestikeskustelulle, voit itse ottaa yhteyttä ja sopia treffit kahvikupin, nuotion tai ruudun ääreen.

Pestikeskusteluihin löytyy valmiita pohjia. Lisäksi voitte käyttää Kehittyminen pestissä -taulukkoa. Tutustu myös pestaajan ohjeisiin!