Uusimaa – Erätaitojatkokoulutus

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
Erätaitojatkokurssilla opetellaan retki- ja erätaitoja talvisessa ympäristössä. Tervetuloa oppimaan talviretkeilyn perusteita ja hyviä käytäntöjä! Jos perustaidot ovat jo hallussa ja olet jo hieman kokeneempi retkeilijä, saat kurssilta vinkkejä ja ideoiden vaihtoa muiden osallistujien kanssa. 

Erätaitojatkokurssin ennakkovaatimuksena on erätaitoperuskurssi / SP:n Retkeily-koulutuskokonaisuus tai vastaavat tiedot ja taidot. 

Kurssilla opimme, miten sytytetään nuotio talvella, miten tehdään ruokaa, mitä varusteita tarvitset mukaan talviseen metsään retkelle, miten huomioidaan säätila ja mitä retkellä tehdään. Kurssi tukeutuu vahvasti lumeen, siispä yöpyminen ja liikkuminen tapahtuvat tämän elementin avustamana. Liikumme kurssilla hiihtäen tai lumikengillä.

Kurssi on Suomen Partiolaisten koulutusjärjestelmän mukainen taitokoulutus, retkeilykoulutusten talviretkeilyosio.

Huom! Kurssi tukeutuu hyvin vahvasti lumeen. Mikäli kurssiviikonloppuna 9.-11.2. ei ole lunta, siirretään kurssi varaviikonloppuun 1.-3.3.2024.

Information in English
This course is about skills in outdoor activities in wintertime. You are welcome to learn how to cope in the nature in Finnish winter. In this course we learn how to stay warm in wintery forest, how to move around (ski or use snowshoes), how to sleep at the snow and “under the stars”, how to cope with weather, make food, what do you need to bring with you and what to wear.


If you already know the basics, in this event you will get tips and tricks and get to change ideas with others.  

This course is a second level of camping-, hiking- and outdoor skills in the Guides and Scouts of Finland education system. You have to have taken the “Erätaitoperuskurssi” before coming to the winter course or you have to have gained skills in that level otherwise.  

Ilmoittaudu viimeistään: 21.1.2024

Osallistumismaksu: 50 €

Lisätietoja: Sari Kekki, sari.kekki@partio.fi / 040 53 00 985. Ilmoittautumisasioissa piiritoimisto, uusimaa@partio.fi / 050 446 0057.

Tietoa tapahtuman saavutettavuudesta:

- Koko viikonloppu vietetään ulkona. Käytössä on ulko-wc:t. Tarjolla ei ole sähköä.
- Tarvittavat varusteet ja pakkausohjeet ohjeistetaan kirjallisesti. Monia varusteita on tarvittaessa mahdollista lainata staabilta, mutta sukset tai lumikengät suosittelemme hankkimaan omien väylien kautta. Majoitteet, ruoat ja ensiapuvälineet tulevat järjestäjiltä.
- Tapahtumaan voi osallistua myös englannin kielellä.
- Tapahtuman aikana on mahdollisuus vetäytyä harjoittamaan omaa uskontoaan.
- Kimppakyytimahdollisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.
- Ilmoittautumislomakkeessa on ”muut mahdolliset huomiot”-kohta. Tähän kohtaan voit ilmoittaa mahdollisia kurssiosallistumiseesi vaikuttavia seikkoja.
- Mielellään otamme kysymykset huomioon etukäteen ja selvitämme, miten asiat/tarpeet on mahdollista ratkaista kurssilla. Otathan kurssinjohtajaan yhteyttä jos jokin askarruttaa, niin etsitään yhdessä ratkaisut!


Tapahtuman saavutettavuus

Tapahtumassa on huomioitu

Koulutus, Hajuaisti, Hyvä olla, Katsomus, Kieli, Kuuloaisti, Lääkitys ja ensiapu, Ruoka

Lue lisää saavutettavuudesta partiotapahtumissa