Uusimaa – Akela- ja sampokoulutus

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
Oletko uusi 7–9 v. lasten ryhmän eli lauman tai 10–12 v. lasten ryhmän eli seikkailijajoukkueen johtaja tai johtamisesta kiinnostunut? 

Akelan ja sammon koulutus on pestissään aloittaville tai toimiville sudenpentujohtajille tai seikkailijajohtajille! Koulutuksen käytyäsi tunnet partio-ohjelmaa sudenpentu- tai seikkailijaikäisten kannalta ja tiedät, miten lapsia johdetaan ja ohjataan. Osaat tehdä toimintasuunnitelman sekä suunnitella viikkokokouksen, joka rakentuu seikkailijoiden ilmansuuntien tai sudenpentujen jälkien pohjalle. Koulutuksessa saat lisäksi paljon käytännön vinkkejä arkiseen partiotoimintaan ja pääset jakamaan kokemuksia ja ajatuksia piirin muiden akeloiden ja sampojen kanssa. Koulutus tarjoaa tietoa ryhmän kehityksenvaiheista ja aikuisen merkitystä lapsiryhmän toiminnan johtajana.  

Työskentelemme partiomenetelmän mukaisesi toiminnallisesti luonnossa ja toisiltamme oppien nousujohteisesti. Varaudu siis ulkoilemaan ja toimimaan vertaisryhmissä. 


Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on vähintään 18 vuoden ikä ja perustiedot partiosta (esim. Tervetuloa partioon -koulutus, jonka voi suorittaa mm. verkkokoulutuksena osoitteessa moodle.partio.fi). 

Akela-sampokoulutuksen yhteydessä järjestetään Sudenpentu-/seikkailijaohjelman perusteet -koulutus

Akela-sampokurssiin osana koulutetaan Sudenpentu-/seikkailijaohjelman -perusteet osio sunnuntaina 24.9. On mahdollista osallistua pelkästään tähän osioon.

Jos olet aiemmin käynyt esimerkiksi akelakoulutuksen, pelkästään tähän osioon osallistumalla saat suorituksen sampokoulutuksesta ja toisinpäin.

Sudenpentu-/seikkailijaryhmän perusteet -osio sopii hyvin myös ryhmän apujohtajina toimiville samoajille, vaeltajille ja aikuisille.

Sudenpentu-/seikkailijaohjelman perusteet -osioon ilmoittaudutaan erikseen. 

Information in English


Cub scout and adventurer leaders course will give you know-how and best practices about children’s group leading. For participation in English, please inquire from the course leader.

Lisätietoa

Ilmoittaudu viimeistään: 8.9.2023

Osallistumismaksu: 30 €. 

Lisätietoja: Lisätietoja antaa Tarja "Tuikku" Seppälä, tarja.seppala@partio.fi. Ilmoittautumisasioissa piiritoimisto, uusimaa@partio.fi/050 446 0057.

Tapahtuman saavutettavuus

Tapahtumassa on huomioitu

Koulutus, Hajuaisti, Hygienia, Hyvä olla, Katsomus, Kuuloaisti, Lääkitys ja ensiapu, Lepo ja yöpyminen, Liikkuminen, Näköaisti, Ohjelma, Raha, Ruoka

Lue lisää saavutettavuudesta partiotapahtumissa