Kokemuksia piirihallituksesta

”Pyyntö lähteä piirihallitukseen mietitytti kovasti, mutta mukaan lähteminen oli paras päätös hetkeen. Partioinnostukseni oli laskenut, lippukuntahommat eivät enää tuntuneet motivoivilta, ja opiskelun myötä ajankäyttö oli muuttunut erilaiseksi. Päätin kuitenkin vastata kyllä viestintä- ja markkinointiministerin pestille, enkä kadu!

 Pestiin oli helppo lähteä, eikä saappaat tuntuneetkaan liian suurilta. Opin aivan valtavasti uutta itsestäni, partiosta ja piirin toiminnasta. Ympärilläni on jatkuvasti ollut aivan mahtavan osaava porukka, joka osaa tukea niin asiassa kuin asiassa, eikä yksin tarvitse jäädä.   

 Suosittelisin pestiä kelle tahansa, joka haluaa kokea tai oppia uutta, tai tehdä merkityksellistä hommaa hyvässä porukassa! Juuri viestinnän ja markkinoinnin toiminnanala on se, johon kannattaa lähteä, jos kiinnostaa toiminnanala, joka läpileikkaa lähes kaikkia piirin toiminnanaloja.”

Anni Lehto toimi viestintä- ja markkinointi ministerinä vuosina 2023-2024.

”Piirihallituspestit olivat oivallinen paikka tutustua lippukuntien ja keskusjärjestön väliseen toimintaan. Strategian jalkauttaminen mm. piirileiri Säihkeen muodossa vuonna 2017 oli antoisaa ja merkityksellistä. Koin suurta iloa pestissäni, että sain uusia ystäviä ja verkostoja. Lisäksi kokemus laajojen asioiden hallitsemisesta ja edistämisestä ja toisaalta niiden kiteyttämisestä sanalliseen muotoon on motivoinut minua työelämässäkin.

Pestieni aikana kävin partiojohtajajatkokoulutuksen eli Ko-Gin ja Value Based Leadership -koulutuksen. Toimiessani piirin varajohtajana kehitin taitoja vapaaehtoisten johtamisessa. Uuden oppiminen, piirihallituksen tuki ja uusmaalainen partiohenki kasvattivat minua ihmisenä ja partiolaisena enemmän kuin olisin voinut uskoa.”

Tiina Witikkala toimi talous- ja yhteiskuntasuhteista vastaavana ministerinä vuosina 2014-2017 sekä piirin varajohtajana vuonna 2021.