Kokemuksia piirihallituksesta

"Pari vuotta alueministerinä antoi uuden kuvakulman partion harrastamiseen. Koin piirihallituspestin sopivaksi jatkumoksi lippukuntapestien jälkeen. Mielestäni hallituspesti oli sopivan kokoinen ja sitä pystyi hyvin muokkaamaan oman halun ja jaksamisen mukaan.

Parasta hallitustyöskentelyssä oli yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Pestissä pääsi myös tutustumaan hurjaan määrään uusia ihmisiä niin piirin sisältä kuin ympäri Suomeakin. Kivoimpia olivat Suomen Partiolaisten tapahtumat, johon pääsi edustamaan piiriä sekä piirihallituksen omat seminaariviikonloput, jossa päästiin suunnittelemaan toimintaa rennommissa merkeissä."

- Riina Seppälä, alueministeri 2018-2019

 

”Pihassa toimiminen avasi itselleni ovet keskusjärjestötoimintaan ja oli myös eka merkittävä rooli ison yhdistyksen johdossa. Tämä kokemus on jeesannut myös työelämässä kun sen on osannut kääntää kokemukseksi euroista ja suurista henkilömääristä, projekteista ja kokonaisuuksien johtamisesta sekä esimiestyöstä eli just niistä asioista, joita työelämässä olen tarvinnut. Piha on mahtava paikka tehdä ja samalla opetella uutta. Sellaiset turvalliset vähän isot saappaat hyvälle tyypille!”
 
- Paula Viikari, Uudenmaan partiopiirin varajohtaja 2000-2008
 
 
 
"Kaksi vuotta ohjelmamisterinä oli ehdottomasti yksi tähän asti antoisimpia partiopestejä. Käteen tarttui kosolti itseluottamusta, ymmärrystä kuinka vaikuttaa piirin ja SP:n asioihin, paljon uusia kavereita ja rutkasti partio-intoa. Oman kauteni pääsin esimerkiksi vaikuttamaan, millaisia vaeltajatapahtumia piirissä järjestetään, parantamaan ohjelmatapahtumien viestintää YSP-yhteistyöllä sekä kehittämään ohjelmanluottisten pestiin kuuluuvaa tukea säännöllisellä yhteydenpidolla ja uusilla luottistapahtumilla. Piirihallituspestin kautta sain myös uusia ystäviä muista piireistä ja pääsin vaikuttamaan mm. monenko vuoden päästä seuraava SamoajaEXPLO järjestetään.

Mielestäni piirihallituspestiä miettivälle tärkeintä on oma kiinnostus ja halu oppia. Aiempaa kokemusta piiristä ei vaadita. Piha on #parastapartiossa, hauskaa yhdessä tekemistä hyvällä porukalla. Harppaus lippukuntatoiminnasta piirihallitukseen tuntui aikoinaan isolta, mutta ehdottomasti kannatti!"
 
- Matti "Masa" Sippola, Uudenmaan partiopiirin ohjelmaministeri 2016-2017 
”Aika ja hommat Uudenmaan piirihallituksessa olivat monella tapaa tosi antoisia ja muistelen niitä aina lämmöllä. Pihassa pääsin kasvamaan ja kehittymään huikeassa porukassa, jossa tuki oli aina lähellä. Erityisesti johtamisen harjoitteleminen jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä ja konkreettinen vastuu ison laivan ohjaamisesta opettivat paljon. Tuon ajan opit ja kokemus ovat tarjonneet mulle luontevan polun Suomen Partiolaisten pesteihin sekä reilusti #kovaaosaamista ja eväitä myös työelämään. Kun on vaikkapa valmistellut toimintasuunnitelman ja esitellyt sen piirin kokoukselle, osaa saman tehdä myöhemmin muuallakin! Piirihallitukseen kannattaa ehdottomasti hakea, sillä siellä todella pääsee tekemään vaikuttavia juttuja ja näkemään partiota monesta eri kulmasta!
 
- Antti Reinikainen, piirin varajohtaja 2015-2016 ja varaministeri 2013-2014

”Piirihallituspestit olivat oivallinen paikka tutustua lippukuntien ja keskusjärjestön väliseen toimintaan. Strategian jalkauttaminen mm. piirileiri Säihkeen muodossa vuonna 2017 oli antoisaa ja merkityksellistä. Koin suurta iloa pestissäni, että sain uusia ystäviä ja verkostoja. Lisäksi kokemus laajojen asioiden hallitsemisesta ja edistämisestä ja toisaalta niiden kiteyttämisestä sanalliseen muotoon on motivoinut minua työelämässäkin. Pestieni aikana kävin partiojohtajajatkokoulutuksen eli Ko-Gin ja Value Based Leadership -koulutuksen. Toimiessani piirin varajohtajana kehitin taitoja vapaaehtoisten johtamisessa. Uuden oppiminen, piirihallituksen tuki ja uusmaalainen partiohenki kasvattivat minua ihmisenä ja partiolaisena enemmän kuin olisin voinut uskoa.”

Tiina Witikkala toimi talous- ja yhteiskuntasuhteista vastaavana ministerinä vuosina 2024-207 sekä piirin varajohtajana vuonna 2021.