Sarjat

Kaikki sarjat ovat päiväkilpailuita.

Vartioluettelo (PDF)

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin, eli ikä on suoraan kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.

Tarpojien ja Kirjavan sarjan matka on maksimissaan 7 km ja muiden päiväkilpailuosuuden maksimissaan 10 km.

Kilpailuvartiossa on 4-6 12–17-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät saavat olla korkeintaan:

4 hlöä 58v          5 hlöä 73v          6 hlöä 87v

Kilpailuvartiossa on 4-6 12–17-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlasketut iät saavat olla korkeintaan:

4 hlöä 58v          5 hlöä 73v          6 hlöä 87v

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, jotka ovat kaikki naisia. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta - tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä. Sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18-23-vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta - tehtävien pisteitä ei lasketa erikseen.

Kirjava sarja on joukkueille, joiden kokoonpano poikkeaa virallisten sarjojen joukkuerajoista tai jotka haluavat tutustua partiotaitokilpailuihin. Kirjavan sarjan tehtävät ja reitti ovat vastaavat kuin tarpojien sarjassa.

Kaikki sarjat ovat päiväkilpailuita, mutta lisäksi järjestetään Yö-Extra samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Kaikki samoajien ja vaeltajien sarjojen joukkueet voivat ilmoittautua Yö-Extraan jatkamaan kilpailua päiväsarjan päätteeksi yönylikilpailuna. Yö-Extrassa kaikki joukkueet kisaavat samassa sarjassa. Yö-Extran joukkueet siis kisaavat normaalisti piirinmestaruuksista päivällä ja sen päätyttyä jatkavat kilpailemista kaikki samassa sarjassa erillisenä kisana.

Yö-Extra järjestetään, jos siihen ilmoittautuu varsinaisena ilmoittautumisaikana vähintään 10 joukkuetta. Vuonna 2022 Yö-Extraa ei järjestetä.

Sivun kuva: Juha Nurmi