Ystävyyttä yli lippukuntarajojen!

7.2.2018,

Näin ystävänpäivän tienoilla kerromme erilaisia tarinoita partioystävyksistä. Ensimmäisenä ääneen pääsee Meripartio Porvoon Pookin ja Tolkkisten Eräkettujen ihanat naiset.

Mia Lempiäinen:

”Olemme tutustuneet eri tilaisuuksissa, mutta tiivistyneet porukaksi partionjohtajakurssilla, jossa huomasimme että tässä seurassa on helppo ja mukava olla juuri sellainen höhlä tai höpötäti kuin on. Yksi mieleenpainuvimmista yhteisistä muistoista on Syksyn 2017 Johtajatulet, josta tämäkin kuva on otettu. Hirveän työviikon jälkeen tämä jengi pakkasi kamat kassiin ja lähti vesisateeseen nauramaan ja rentoutumaan! Ei sitä kotiväki aina ymmärrä mikä tässä porukassa on niin erikoista, että haluaa ehdottomasti lähteä makuupussiin palelemaan ja valvomaan; vaihtaa jakkupuku huiviin ja kumisaappaisiin. Ystäviä voi tuoda partioon, mutta partio on tällä kertaa tuonut meidät yhteen ja erittäin hyvä niin. Partio ei olisi näin mukavaa vapaaehtoistoimintaa tai siihen jaksaisi uhrata näin paljon itseään ja vapaa-aikaansa, jos nämä tyypit eivät olisi samanlaisella innolla ja sydämellä mukana. Meillä on älyttömän hauskaa yhdessä!”

Ene-Ly Männing:

”Tapasimme partionjohtajakurssilla ja tässä porukassa oli alusta lähtien helppo jutella. Tunnen olevani jotenkin samalla aaltopituudella heidän kanssaan – on helppo olla ja voi olla oma itsensä. Ollaan naurettu yhdessä niin paljon, että vatsa on kipeä. Minä en ole suomalainen, joten välillä on vaikea kommunikoida ihmisten kanssa, mutta heidän kanssaan en ole tuntenut mitään kommunikointivaikeuksia. Olen itse positiivinen ihminen ja minulle on tärkeää nauraminen. Tässä porukassa on iloisia ja energisiä ihmisiä, ”kaltaisiani”, jotka rohkaisevat ja antavat inspiraatiota. He tekevät minulle partiosta juuri partiota. Johtajatulilla olimme yhdessä ja voi että meillä oli hauskaa!”

Piia Tilsala:

”Olen ollut toisen lippukunnan jäsenenä jo useita vuosia, mutta kiinnostukseni meripartiota kohtaan vahvistui, kun muutin työn ja rakkauden perässä uudelle paikkakunnalle ja etsin itselleni uutta harrastusta. Vanhasta partiotaustasta oli jäänyt hyviä muistoja takataskuun ja ajatus uusien taitojen oppimisesta veti mukaan uuteen lippukuntaan Porvooseen. Partioharrastuksen pariin ajauduin aikanaan omien lasten ollessa sudenpentuja. Halusin päästä aikuisena osaksi mahdollistajien joukkoa eli tarjota lapsille mahdollisuuden harrastaa maailman parasta harrastusta, jossa voisin kasvaa myös itse johtajana.

Pookissa tarvittiin seikkailijoille johtajaa ja tuttuun hommaan oli helppo vastata kyllä ja lähteä mukaan. Innostuin toden teolla partiosta, kun huomasin, että voisin itsekin oppia paljon uusia asioita kuten purjehdusta. Partion kautta on ollut helppo kotiutua uudelle paikkakunnalle ja tutustua uusiin ihmisiin. Olemme osallistuneet useisiin partiotapahtumiin ja saaneet hienoja kokemuksia ja uusia ystäviä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Olemme Meripartio Porvoon Pookissa kehitelleet aktiivisesti aikuisten partiotoimintaa ja kasvattaneet jäsenmäärää, koska tarjoamme myös aikuisille mielekästä tekemistä. Ryhmänä olemme vielä uusi, mutta mukavia muistoja olemme saaneet muun muassa partiojohtajakurssilta, viime kesän Säihkeeltä, omien kisojen järjestelemisestä, johtajien virkistysviikonlopuista, Johtajatulilta… Nauru raikaa, soitto soi ja laulu kulkee, jokainen heittäytyy huikeisiin seikkailuihin kun tämä porukka kokoontuu! Partiossa on tosi mukavaa myös aikuisena ja mikä parasta, tätä kautta voi saada myös hyviä ystäviä.

Johtajatulilta otetussa kuvassa vasemmalta: Sykerö (Johanna Vaittinen, Pooki), Miksu (Mia Lempiäinen, Pooki), Kapu (Päivi Laine, Pooki), Pikkis (Piia Tilsala, Pooki) ja Ene-Ly Männing (Tolkkisten Eräketut). Kuvan otti mukana ollut ei-vielä-partiolainen Anna.

 

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi