Yhteistyökumppani lippukunnalle

Hyvä yhteistyö tuo lisäarvoa lippukunnan partio-ohjelmaan ja tapahtumiin. Strategiamme mukaan Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani ja kumppanuudet tukevat partio-ohjelman toteuttamista sekä vahvistavat ja laajentavat partion vaikutusta yhteiskunnassa. 

Jokaisella lippukunnalla on mahdollisuus löytää toimintaansa tukea yhteistyöstä paikallisten yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tähän meillä Uudellamaalla on useilla paikkakunnilla mainiot mahdollisuudet.

 


 

Miksi lippukunnan tulisi tehdä yhteistyötä?

Yhteistyöllä voidaan tukea lippukunnan taloutta ja/tai monipuolistaa toimintaa. Paikallinen yritys tai muu toimija voi antaa lippukunnan tueksi alennuksia, tuotelahjoituksia tai suoraa taloudellista tukea, mutta yhtä hyvin yhteistyö voi olla yhdessä tekemistä ja toiselta oppimista.

Tavoitteeksi kannattaa ottaa aito yhteistyösuhde, eli tekeminen, josta molemmat osapuolet saavat lisäarvoa – jopa uudenlaisen toiminnan ja oppimisen kautta. Yhteistyötä suunniteltaessa on tärkeä katsoa asiaa hetki myös vastapuolen edun näkökulmasta.

Yhteistyön avulla partion näkyvyys paikkakunnalla vahvistuu. Se voi vaikuttaa lasten ja vanhempien tietoisuuteen partiosta harrastusmahdollisuutena ja päättäjien mielikuvaan lippukunnan aktiivisuudesta. Siten näkyvyydellä voi olla merkitystä myös muiden tukijoiden ja taustayhteisöjen kannalta. Partio ei ole lakisääteistä toimintaa, eikä kunnan tai seurakunnan ole pakko tukea partiotoimintaa. Siksi on tärkeää, että partio näkyy, vaikuttaa ja partiotoiminta tunnetaan paikkakunnalla. Innostava ja monipuolinen toiminta myös houkuttelee uusia jäseniä lippukuntaan.

 


 

Tutustu yhteistyöoppaaseemme!

 

Pohdintaa ennen yhteistyön aloittamista

Aito yhteistyösuhde ja tarjottava vastine

Yhteistyökumppanuuden sopiminen ja ylläpito

Esimerkkejä toteutetusta yhteistyöstä


 

Tukea ja neuvoja piiristä

Autamme esim. yhteistyöideoiden hiomisessa, kumppanin tapaamiseen valmistautumisessa, sopimuksen laatimisessa tai voimme vaikka arvioida yhteistyötahon sopivuutta partiolippukunnalle, mikäli se mietityttää.

Mikäli kaipaat apua ja tukea yhteistyökumppanien kanssa, ota yhteyttä piiritoimistoon

Tämä materiaali on valmisteltu yhteistyössä Pohjanmaan Partiolaisten kanssa.

 

Artikkelikuva: Ossi Hokkanen

Aiheeseen liittyvää