Vuoden 2018 ohjelmapainotus on luotsaus

14.12.2017,

Vuoden 2018 ohjelmapainotus on luotsaus, jolloin partiossa keskitytään siihen, että tarpojia-, samoajia ja vaeltajia johtavilla nuorilla on mahdollisuus saada tukea aikuiselta parhaalla mahdollisella tavalla. Luotseja nostetaan esille viestinnässä ja tulossa on työkaluja luotsien löytämiseen ja pestaamiseen sekä ylipäätään luotsin pestin hoitamiseen. Koko luotsivuoden huipentaa lokakuussa järjestettävä Luotsisatelliitti 6. lokakuuta. Tapahtuma jalkautuu muutamalle paikkakunnalle ympäri Suomen.

Uudellamaalla luotsivuosi käynnistetään jo tammikuun 31. päivänä vaeltajaohjelmaillassaPiiri myös tarjoaa luotsikurssit ilmaiseksi vuonna 2018 kaikille pestissä toimiville luotseille! Seuraava luotsikurssi järjestetään 24.3. (ilmoittautuminen jo 14.1. mennessä). 

”Teemavuoden tavoitteena on, että luotsit ymmärtävät omat mahdollisuutensa ja tehtävänsä luotsina paremmin. He osaavat kantaa nuoria eteenpäin. ​Toinen tavoite on, että myös nuoret ymmärtävät luotsin tarpeellisuuden ja uskaltavat vaatia itselleen luotsia”, kertoo koulutusministeri Salla Wall.

”Luotsit pystyvät edistämään laadukkaampaa partiotoimintaa lippukunnissa. Toivottavasti luotsivuoden aikana lippukunnat ymmärtävät, millainen parantava vaikutus luotsilla voi olla lippukunnan arkeen ja laatuun.”

Luotsivuoden materiaalit löydät yhdestä osoitteesta http://www.partio.fi/luotsaus/, jonne mm. julkaistaan luotsiblogi luotsauksen ajankohtaisista aiheista. Onhan lippukunnassasi jo luotsit tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaryhmille? Viimeistään nyt luotsit kannattaa merkitä Kuksaan, jotta apu ja tuki löytää perille. Valmiissa pesteissä on valittavana tarpojaluotsi, samoajaluotsi ja vaeltajaluotsi.

Uusmaalaiset luotsit tavoittaa Facebook-ryhmästä Uudenmaan Partiopiirin luotsit. Valtakunnallista vertaistukea on tarjolla Luotsaaminen – Partio -ryhmässä.

Luotsivuoden – ja luotsaamisen ylipäätään – symboli on myrskylyhty. Luotsin tehtävänä on tukea nuorta hänen kasvaessaan myrskyävien elämäntilainteiden lävitse ehjänä. Luotsin tehtävänä on tukea välillä enemmän ja välillä vähemmän, niinpä liekkikin palaa välillä suuremmalla liekillä. Myrskärin kupu voi likaantua, mutta sen voi myös putsata – virheitä tapahtuu ja niistä voi luotsin avulla jokainen oppia. Luotsi seuraa nuoren elämää ja kulkee siinä mukana. Luotsi tuo uusia ajatuksia ja synkän hetken tullen toimii pysyvänä valona, jota kohti apua tarvittaessa kulkea.

Aikuiset, Koulutus, Samoajat, Tarpojat, Uutiset, Vaeltajat , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi