Virkkalan Scout Point- ötökkätarjoilua ja uusia tarpojia

14.5.2018,

Partioviikolla Virkkalan Tulentekijät ry laittoi pystyyn Scout Pointin, jonka avulla he tavoittivat uusia nuoria.

Idea ja startti Scout Point -tapahtumalle lähti Virkkalan alueen Järjestötreffeillä. Järjestötreffit liittyvät Järnefeltin koulualueen Me Säätiön -hankkeeseen, jossa ehkäistään syrjäytymistä ja rakennetaan toimivampaa yhteisöä yhteistyössä kaupungin, koulujen, lasten ja nuorten, heidän kotiväen sekä järjestöjen kanssa. Tulentekijöiden nuoret ideoivat Etäkolon, jonka tavoitteena on tuoda partiotoimintaa lähemmäs yläkouluikäisiä nuoria ja saada uusia jäseniä. Samalla saisimme ratkaistua myös tilaongelman. Aikuisen tuella  nuoret neuvottelivat Lohjan kaupungin nuorisotoimen kanssa reunaehdot tilojen käytöstä sekä aikataulun Scout Point -tapahtumille. Keväällä näitä tapahtumia ehditään järjestämään kahdesti, mutta ensi syksynä toimintaa on tarkoitus jatkaa säännöllisemmin. 

 

Hienointa tässä on se, että…

Luonnollinen ajankohta ensimmäiselle kokoontumiselle oli Partioviikolla. Kololle suunniteltiin non-stop -tyyppistä toimintapisteitä. jonka toivottiin myös murtavan partiomyyttiä. Tarkoituksena oli myös esitellä monipuolista toimintaa ja samalla saada myös uusia kävijöitä nuokkarin tiloihin. Piiriltä saimme tukea 100 uutta tapaa -hankkeelta ja hankekoordinaattori Mira oli myös mukana iltapäivän meiningeissä.

Markkinoimme koululla tapahtumaa ja kävijöitä oli illan aikana parisen kymmentä. Osa osallistujista oli partiolaisia, mutta ilmeisesti mättöarvonta ja ötökkätarjoilu houkutteli mukaan uusia kasvoja. Hauskaa oli myös se, että muutama opettajakin uskaltautui nuorkkarille tutustumaan toimintaan. Iltapäivä ylitti meidän kaikkien odotukset ja tästä on hyvä lähetä kehittämään seuraavaa tapahtumaa.

Arvatkaapa mikä on hienointa! Tarpojaryhmämme kasvoi kahdella uudella jäsenellä ja pari jäi vielä miettimään palaamista takaisin toimintaan. Eikö olekin ihan mahtavaa!

Jatkosta on jo sovittu. Seuraava Scout Point -tapahtuma on 24.5.2018. Paikkana on Järnefeltin koulun nuorisotila osoitteessa Helsingiuksentie 56 08700 Lohja. Toimintaa järjestetään kello 15-18. Jatkamme non-stop periaatteella eli paikalle voi tulla piipahtamaan tai sitten viettää aikaa ihan koko iltapäivän.

Tule tutustumaan toimintaan ja suunnittelemaan syksyn ajatuksia. Olemme tilanneet aurinkoista säätä, joten osa tehtäväpisteistä on ulkona. Ötökkämaistiaiset jatkuvat ja paistetaan myös lettuja. Kaikkien kävijöiden kesken arvomme mättötuotepalkinnon.

 

Lisätietoja:

Mira Vuojolainen mira.vuojolainen@partio.fi 100 uutta tapaa -hanke

Ninnu Leino nina.leino@uusimaa.partio.fi Scout Point -Virkkalan Tulentekijät ry

 

 

teksti: Ninnu Leino

kuva: Mira Vuojolainen

—————————————————————————————————————-

Virkkalan Scout Point on osa partion valtakunnallista 100 uutta tapaa- projektia, jonka tavoitteena on madaltaa harrastamisen kynnystä. Uudenmaan piirissä on keskitytty yhteistyöhön koulujen ja nuorisotoimijoiden kanssa. Käytännössä Scout Point on nuorten itse valitsemissa kokoontumispaikoissa tapahtuvaa pop up-partiota. Scout Pointeissa kokeillaan partiomaisia tekemisiä käytännössä, innostutaan ja murretaan stereotyyppisia ajatuksia partiosta. Näytetään, ettei partio ole ainoastaan lasten etuoikeus vaan mielekästä tekemistä löytyy kaikenikäisille.

 

 

Ikäkaudet, Samoajat, Tarpojat, Uutiset, Vaeltajat , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi